Hoppa till innehåll
Adecco Sweden AB logotyp

Adeccos kund Swedavia söker en Hållbarhetscontroller

Sista ansökningsdag
20 september 2024 (12 dagar kvar)
Publiceringsdatum
06 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vill du kliva in i en roll där du får vara med och driva utvecklingen av hållbarhetsarbetet på ett bolag där du verkligen kan göra skillnad? Är du en strukturerad och kommunikativ person som drivs av att engagera andra? Nu har du chansen att vara del av den fortsatta utvecklingen på Swedavias flygplatser mot en hållbar framtid!

Om uppdraget
Hållbarhet är en central del av Swedavias strategi och vi söker nu ett vikariat för vår ordinarie hållbarhetscontroller som ska vara med och utveckla Swedavias hållbarhetsarbete inför rapporteringen i enlighet med CSRD, Q1 2026.
Din huvudsakliga uppgift de närmaste månaderna är att driva och utveckla Swedavias interna processer och datainsamling till hållbarhetsredovisningen enlig EU:s nya lagstiftning, CSRD.Du arbetar tätt tillsammans med andra enheter inom koncernen gällande hållbarhetsfrågor med fokus på rapportering.
Det är en koordinerande roll där du ansvarar för att implementera, utbilda och driva hållbarhetsfrågor inom koncernen i syfte att säkerställa bolagets regelefterlevnad och högt ställda mål inom hållbarhetsområdet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
- Projektledning av implementering inför CSRD rapportering.
- Ansvara för att strukturera, samla in, kvalitetssäkra och analysera hållbarhetsdata. Du utvecklar metoder och processer för detta med god intern kontroll.
- Koordinera och följa upp hållbarhetsrapportering enligt CSRD.
- Samordna arbetet med revision av hållbarhetsarbetet.
- Utreda vilka förändringar CSRD innebär för bolagets hållbarhetsredovisning.
- Rapportering enligt Taxonomin.
- Bevaka nya regelverk inom hållbarhetsområdet och säkerställa tolkning och implementering av dessa inom Swedavia, samt hålla dig a jour på trender inom området.
- Vara kravställare på relevanta systemstöd för hållbarhetsdata.
- Vägleda och coacha övrig verksamhet inom Swedavia inom hållbarhetsfrågor.
- Arbete med utveckling av befintlig hållbarhetsrapportering för 2024 samt driva utvecklingsarbetet inför 2025 års rapport som släpps Q1 2026.

Tjänsten som hållbarhetscontroller är ett uppdrag via oss på Adecco med start 2024-11-01 och som löper till 2025-08-31, med möjlighet till förlängning.

Om dig
Skallkrav:
- Akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
- Minst sju års relevant arbetslivserfarenhet där du idag troligtvis arbetar på en konsult- eller revisionsbyrå, alternativt i en controllerroll eller liknande roll på ett större bolag.
- Bekant med standarder för hållbarhetsredovisning och har en dokumenterad vana att leda projekt.
- Behärskar det svenska och engelska språket i såväl tal som skrift.
- Goda kunskaper i Excel och ett övrigt systemintresse.

Meriterande krav:
- Erfarenhet av att ha arbetat med hållbarhet.

Personliga egenskaper:
För att trivas som hållbarhetscontroller på Swedavia är du en driven och målmedveten person som trivs i en analytisk roll med ett starkt intresse för siffror och hållbarhet.
Du har en stark logisk förmåga och inspireras av problemlösning och ständiga förbättringar.
Du har lätt för att ta egna initiativ och har förmågan att arbeta självständigt då du i stor utsträckning kommer få vara självgående i ditt arbete.
Du har ett strukturerat arbetssätt, är kvalitetsmedveten och noggrann i ditt arbete.
Då rollen innebär att du har många olika kontaktytor inom organisationen är det viktigt att du är en kommunikativ och relationsbyggande person med erfarenhet av att arbeta tvärfunktionellt. Till sist har du ett starkt intresse för hållbarhet, är drivande och skapar engagemang hos andra.

Kontaktuppgifter:
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:
aziza.mehho@adecco.se via Adecco 010- 173 73 00.
Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

OBS! Vi tar inte emot ansökningar via mail!

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Hållbarhetscontroller, controller, hållbarhet, Arlanda, Swedavia, Adecco



Adecco Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
20 september 2024 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.