Hoppa till innehåll
Dockstavarvet AB logotyp

Engineering Manager

Publiceringsdatum
26 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Dockstavarvet är en del av Affärsområde Kockums inom Saab-koncernen med utvecklings- och tillverkningsansvar för båtar i storleksklassen15-35m. Vi arbetar med våra produkter i hela dess livscykel vilket innebär utveckling, nyproduktion, modifiering och vidmakthållande av Strids- och Patrullbåtar åt Försvarsmakter eller andra statliga myndigheter. Detta fortsätter vi att utveckla, gentemot befintliga och nya kunder runt om i världen. Tack vare våra professionella medarbetare fortsätter vi att utvecklas och jobba med ständiga förbättringar för att möta kundens behov. För att säkerställa att vi ligger i framkant av marknaden har vi alltid ett nära samarbete med våra kunder och slutanvändare.

 

Mer info hittar du på www.dockstavarvet.se

 

Nu söker Dockstavarvet dig som är en trygg och erfaren ledare, duktig på teknik och utveckling av nya metoder. Är du Dockstavarvets Engineering Manager?

 

Din roll

Som chef över den engineering avdelningen kommer du att ha ansvar för att utveckla avdelningen med metoder och effektiviseringar. I rollen kommer du att ha personalansvar för ett antal ingenjörer inom mekanik och el-konstruktion. Din uppgift är att leda och styra avdelningen för att säkerställa hög effektivitet och kvalitet. Du kommer att ha ett nära samarbeta med övriga avdelningar på Dockstavarvet.  

 

Tjänsten är på heltid och placeringsort är Docksta. Du kommer att rapportera till Technical Director. 

 

Några av dina arbetsuppgifter: 
  • Kompetensutveckla personalen samt säkerställa kompetensbehovet i produktionen
  • Prioritera och resurs sätta projekt
  • Identifiera och implementera effektiviseringsmöjligheter, utveckla metoder och arbetssätt
  • Ansvara för medarbetarsamtal och lönesamtal
  • Delaktig i upphandlingar 
  • Budgetansvar 
  • Resor förekommer till kunder och leverantörer 

 

Din profil

Vi förväntar oss att du som söker har en ingenjörsutbildning inom relevant område, alternativt har du inhämtat liknande arbetslivserfarenheter genom arbetslivet. För att vara aktuell till denna roll ska du ha minst några års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Meriterande är om du har god kunskap inom konstruktion, mekanik eller el.

 

För att det ska bli lyckosamt är det viktigt att du har ett stort engagemang i dina arbetsuppgifter, är en van ledare och har tidigare erfarenhet ifrån en roll med personalansvar. Du anser att struktur och ordning är viktigt och har en god förmåga att planera. Du trivs i sociala sammanhang och delar gärna med dig av din kunskap både internt och externt när så behövs. Som ledare är du nyfiken och närvarande, du har lätt för att kommunicera och skapa delaktighet. 

 

Ett krav är att du kommunicerar obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska samt har en god datavana i Officepaketet samt ERP-system.  Ett krav är att du har svenskt medborgarskap. 

 

Din ansökan

Dina ansökningshandlingar bestående av cv och personligt brev skickar du in via OnePartnerGroup.se. Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag som är 2024-05-26. I denna rekrytering kan personlighetstester och bakrundskontroll förekomma. 

 

Observera att vi inte behandlar ansökningar inkomna via mejl med anledning av GDPR. Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Malin Vedman, VD OnePartnerGroup Örnsköldsvik, på 0660-689 602 eller malin.vedman@onepartnergroup.se.

 

Om oss

Vi på OnePartnerGroup jobbar med rekrytering, bemanning och utbildning och är din bästa kollega i karriären när du söker jobb. Med lokal förankring på ett 50-tal orter, från Malmö i söder till Kalix i norr, finns vi alltid nära dig.  

Dockstavarvet AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 maj 2024 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på OnePartnerGroup jobbar med rekrytering, bemanning och utbildning och är din bästa kollega i karriären när du söker jobb. Oavsett om du letar efter ditt första jobb, är en erfaren specialist eller vill utvecklas som ledare kan vi hjälpa dig att hitta ett jobb som passar dig, antingen som anställd hos oss eller genom att du blir rekryterad till företag vi samarbetar med. Med lokal förankring på ett 50-tal orter, från Malmö i söder till Kalix i norr, finns vi alltid nära dig.