Hoppa till innehåll

Platschef Västerås - Svensk Oljeåtervinning AB (SMA Mineral)

Publiceringsdatum
11 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Om tjänsten

Vi söker en affärsdriven och ansvarstagande platschef till vår behandlingsanläggning och depå i Västerås. Som platschef kommer du att ha det övergripande ansvaret för den dagliga driften samt säkerställa att produktionsmålen nås på ett effektivt och säkert sätt tillsammans med ditt team bestående av två operatörer.

I rollen ges du stor möjlighet att utveckla verksamheten med våra värdegrunder, kunskap, pålitlighet, flexibilitet och nytänkande, som ledord. Du ansvarar för att produktionsmålen uppnås enligt plan och budget. En viktig del av ditt arbete är att upprätthålla och förbättra säkerhetsstandarder. Relationsskapande med både interna och externa intressenter är en viktig del i rollen, inklusive åkerier, entreprenörer, leverantörer, interna kunder, myndigheter och certifieringsorgan. Du kommer att rapportera till närmaste chef som är COO inom SMA Mineral.

Tjänsten är placerad i Västerås.

Exempel på arbetsuppgifter

  • Upprätta långsiktiga verksamhetsplaner för att säkerställa hållbar utveckling av verksamheten
  • Upprätta rapporter för att ge god överblick och möjliggöra mätning av utfall mot uppsatta mål
  • Ansvara för att hålla styrande dokument aktuella och uppdaterade
  • Delta aktivt i SMA Mineralgruppens produktionsledningsgrupp.
  • Personalansvar över två medarbetare
  • Beredskap var tredje vecka

Om dig

Vi söker dig som har

  • Erfarenhet av arbete inom produktion, helst processindustri
  • Erfarenhet av ledande roll med personalansvar
  • Goda kunskaper i svenska och engelska
  • Erfarenhet av att arbeta med styrning av standarder och krav som t.ex ISO, Seveso och miljötillstånd

Det är meriterande om du har

  • Yrkes-/eftergymnasial utbildning inom relevant område
  • Erfarenhet från liknande roll
  • Erfarenhet av att arbeta i en Seveso-klassad anläggning

För att lyckas i rollen har/är du:

  • Strukturerad - ordning och reda är viktigt för dig och du har uppsikt över arbetet som behöver genomföras samt tillhörande administration
  • Självgående - ser till att få arbetet gjort enligt deadline. Du är en trygg beslutsfattare och kravställare som trivs i en dynamisk arbetsmiljö med både operativa och strategiska arbetsuppgifter.
  • Affärsdriven och målmedveten - Du har erfarenhet att leda en verksamhet framåt och vill alltid hitta den bästa vägen för det tillsammans med ditt team
  • Kommunikativ – Med god förmåga att hantera många kommunikationsytor och att bygga goda långsiktiga relationer

Om oss

Svensk Oljeåtervinnings målsättning är att vara den ledande aktören på den svenska spilloljemarknaden. Eftersom vi är ett ekonomiskt stabilt företag med en hög investeringstakt i produktionsanläggningen, kan vi erbjuda våra kunder ett kostnadseffektivt mottagande och behandling av deras förbrukade oljor. Sedan i början av maj 2016 ägs Svensk Oljeåtervinning av SMA Mineral AB med huvudkontor i Persberg utanför Filipstad.

SMA Mineral är en ledande leverantör av kalkprodukter av hög kvalitet med 23 anläggningar runt om i Skandinavien. Vi har ett starkt hållbarhetsfokus med ambitionen att växa grönt och detta utvecklingsprogram är SMA Minerals satsning mot en koldioxidneutral framtid. Företaget har idag ca 250 anställda och omsätter ca 1,4 miljarder kr. SMA Minerals affärsidé är att vara det naturliga valet för utveckling och värdeskapande – lokalt som globalt. För SMA Mineral är målen kring lönsamhet och miljö lika viktiga och för nya utvecklingsmål får detta ett allt tydligare fokus framåt.

Om rekryteringsprocessen

I den här rekryteringen samarbetar vi med Tacting där alla rekryteringskonsulter är certifierade enligt DNVs standard samt arbetar med fördomsfri rekrytering. Med hjälp av kapacitetstester och personprofilanalyser genomför Tacting en objektiv bedömning på hur du kan komma att hantera dina nya arbetsuppgifter hos oss och samtidigt minimera risken för diskriminering och särbehandling.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Safia Jaouhari på safia.jaouhari@tacting.com eller Elin Skau på elin.skau@tacting.com.

Välkommen in med din ansökan senast 12 augusti!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
12 augusti 2024 (16 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se