Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Mekanikkonstruktör till Voith Hydro AB!

Publiceringsdatum
29 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vill du jobba på ett internationellt bolag samtidigt som du får vara med och bidra till framtidens gröna energilösningar? Här kommer du förstärka teamet med dina kunskap inom konstruktion, där du erbjuds en roll med förmånen att arbeta i ett team med drivna kollegor och stort kompetensutbyte.Om tjänsten

I denna spännande roll får du möjligheten att integrera dig i ett företag som arbetar för hållbar energi och en utvidgad klimatneutral elkraftproduktion. Som Mekanikkonstruktör kommer du att vara en central del av utvecklingen av vattenkraftsgeneratorer för framtidens energiförsörjning. I ditt arbete kommer du att samarbeta nära olika avdelningar inom organisationen, såsom konstruktionsledare, mekanik-beräknare, el-beräknare samt ventilations- beräknare, vilket ger dig möjlighet till omfattande kompetensutbyte. Företaget präglas av en ödmjuk mentalitet, en öppen arbetskultur och avsaknad av prestige. Från allra första stund i din nya roll kommer du att erbjudas en gedigen introduktion genom online-utbildningar och du kommer även att bli tilldelad en handledare inom ditt specifika område.

Dina ansvarsområden kommer att omfatta läsning och tolkning av krav, riktlinjer och ritningar för framtida konstruktioner, där du får stöd från konstruktionsledaren. Dessutom kommer du att skapa 3D-modeller och koncept som du noggrant kommer att bearbeta i samarbete med andra avdelningar, såsom kvalitet, inköp och montage. Utöver detta kommer du att jobba tätt med beräknare för att optimera din design. Slutligen kommer din konstruktion att genomgå en sista granskning och översyn innan de tas vidare i processen. Genom ditt arbete kommer du att spela en viktig roll i att säkerställa att företagets leveranser når hög kvalitet och kostnadseffektivitet.

Du erbjuds

 • Ett arbete i absoluta framkanten av vattenkraftstekniken och goda möjligheter att jobba med teknisk utveckling.
 • Foten in på ett väletablerat företag.
 • En långsiktig roll med möjlighet att utvecklas inom företaget.


Arbetsuppgifter
 • Utifrån kravspecifikationer, guidelines och befintliga ritningar, konstruera applikationer för vattenkraftsgeneratorer.
 • Framställande av koncept, 3D modeller och ritningar.
 • Följa upp och diskutera respektive moment i processen med övriga kompetenser.
 • Säkerställa att ritningsunderlag släpps i rätt tid, med rätt kvalitet.


Kvalifikationer
 • Har en examen från en eftergymnasial utbildning inom maskinteknik, mekanik, alternativt en likvärdig utbildning inom konstruktion.
 • Goda kunskaper inom 3D CAD. Meriterande om du kan Solid Edge.
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift, då båda språken används i det dagliga arbetet.
 • Har tidigare arbetslivserfarenhet inom mekanisk konstruktion.
 • Tidigare erfarenheter inom kraftgenereringsindustrin är även meriterande.
  Kunskap kan erhållas genom utbildning, erfarenhet eller att vara självlärd.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Självgående
 • Problemlösande
 • Kvalitetsmedveten
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
12 maj 2024 (19 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se