Hoppa till innehåll

Sågverksoperatör

Publiceringsdatum
11 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Om tjänsten

Levene Såg är ett lokalt sågverk som startades för mer än 80 år sedan och är belägen i Stora Levene, ca 10 min från Vara. Levene Såg är dotterbolaget i Skaraborgs Koncernen som bedrivs som ett familjebolag. Levene Såg producerar sågat och hyvlade träprodukter, majoriteten av de sågade produkterna transporteras till Skaraborg Träförädling i Töreboda för vidareförädling. Vi främjar den lokala närvaron och vill fortsätta utveckla verksamheten med samhället. Idag producerar Levene Såg anpassade sågade trävaror för marknader så som Norden, Europa och USA. Genom åren har vi kontinuerligt utvecklat vår sågprocess för att ständigt hålla kvalitet-, effektivitet-, flexibilitet- och leveranssäkerhet. Genom innovativa lösningar och kompetenta medarbetare kan vi snabbt tillgodose våra kunders behov och önskemål.

Till vår produktionsanläggning i Stora Levene söker vi nu en ny kollega till vår såglinje. Som en del av vårt team kommer du att vara en del av en grupp där ni tillsammans ansvara för såglinjeproduktionen. Vill du arbeta med trä? Vill du ta ett stort ansvar? Vill du arbeta med trevliga kollegor och är noggrann och stresstålig? Då har vi arbetet för just dig. Du kommer få möjlighet att lära dig mycket om branschen genom aktivt lärande tillsammans med dina kollegor. Förbättringsarbete ligger oss varmt om hjärtat och vi ser gärna att varje medarbetare aktivt bidrar med förslag och driver utveckling av verksamheten.

Ansvarsområden

  • Arbetet som sågverksoperatör innebär i huvudsak att övervaka, ställa in och åtgärda störningar i såglinjeprocessen.
  • Maskinoperatören ställer in och bevakar att inställningarna av olika data är intryckt rätt, mäter värden i produktionen samt bearbetar informationen från mätningarna.
  • I arbetsuppgifterna ingår det att kontrollera att de produkter som tillverkas får rätt kvalité och är fria från defekter.
  • I arbetet ingår att ta beslut utifrån att produktionen ska flyta på utan långvariga stopp och vid problem eller driftstopp utreda, rapportera och åtgärda problemet.
  • Som sågverksoperatör har du också ansvar för enklare underhållsarbete samt renhållning.
  • Du har ansvar för att säkerhetsställa och upprätta en god arbetsmiljö för att förhindra brand och olyckor.
  • I arbetet ingår det även att krana och köra med motorsåg.

Vem är du?

Om du en person som har ett intresse att vilja att lära sig nya saker och drivs av att lösa problem och arbeta med förbättringar då tycker vi att du ska söka denna tjänst. Vi söker en person som är driven, noggrann och har höga ambitioner när det kommer till säkerhet och kvalitet. Arbetet är till viss del fysiskt krävande, du bör därför ha en god fysik. För att trivas och lyckas hos oss är det viktigt att du är självständig men också en lagspelare som respekterar, stödjer och inspirerar dina kollegor. För oss är personligheten av största vikt och att du är lösningsorienterad och har en positiv inställning.

Kvalifikationer

Krav

  • Goda kunskaper i det svenska språket.
  • B-körkort
  • Noggrann och stresstålig då arbete ibland kan vara utmanade.
  • Samarbetsvillig och bidrar med positiv energi och bra stämning till gruppen.
  • Flexibel då det är varierande arbetsuppgifter och arbetstiderna kan vara skiftande men huvudsakligen är arbetstiderna förlagd till dagtid.

Meriterande

  • Erfarenhet från både produktion, produktionsteknik och underhåll.
  • Arbetat tidigare med trä.
  • Motorsågskörkort

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Lön och övriga anställningsvillkor enligt avtal.

Är du redo att ansluta till vårt team? Skicka din ansökan med CV och personligt brev till ellen.henrysson@traforadling.se. Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum som är 15 september 2024, så tveka inte att skicka in din ansökan!

Tillträde sker enligt överenskommelse.

https://traforadling.se/levene-sag-ab/

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se