Hoppa till innehåll
Uppsala Kommun logotyp

Förvaltningsdirektör arbetsmarknadsförvaltningen

Sista ansökningsdag
03 november 2024 (16 dagar kvar)
Publiceringsdatum
14 oktober 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Diarienr: KSN-2024-02925
Arbetsplats: Kommunledningen
Förvaltning: Kommunledningskontoret
Publicerad: 2024-10-09

Sista ansökningsdag:2024-11-03

I denna roll får du leda en verksamhet som arbetar för att fler människor ska komma snabbare ut i arbetslivet. Vi tror på att alla mår bra av att ha en uppgift och bidra till samhället. Genom samarbete med andra förvaltningar, myndigheter och organisationer, hittar vi innovativa och effektiva lösningar för att skapa jobb eller utbildning som leder till jobb. Hos oss är människors förmågor och ambitioner i fokus, och vi arbetar för att ge alla möjligheten att stå på egna ben.

Som Arbetsmarknadsdirektör i Uppsala får du en nyckelroll i kommunens fortsatta utveckling. Du får möjlighet att påverka och skapa konkreta mervärden för stadens invånare. Vi erbjuder en dynamisk och utmanande roll med stora möjligheter till samverkan och utveckling. Du leder utvecklingen inom en av kommunens viktiga förvaltningar. Vi söker nu en driven och erfaren ledare som med strategisk skärpa och starkt samhällsengagemang kan fortsätta vårt arbete framåt.

Ditt uppdrag
Som förvaltningsdirektör för Arbetsmarknadsförvaltningen har du ett övergripande ansvar för att förvaltningen är effektiv, ekonomiskt hållbar och att den ständigt utvecklas i linje med arbetsmarknadsnämndens tre huvuduppdrag – socialnämnd, utbildningsnämnd och arbetslöshetsnämnd. Ett tydligt mål för mandatperioden är att maximalt en procent av den vuxna befolkningen ska vara beroende av ekonomiskt bistånd. Genom att söka externa medel bidrar förvaltningen till att stärka kommunens ekonomi och möjliggöra innovation och hållbar utveckling.

I din roll kommer du att leda förvaltningens utvecklingsarbete med specifika mål, bland annat att:
  • Fler barn ska se sina föräldrar gå till arbetet.
  • Vuxenutbildningen ska möta stadens kompetensbehov och vara ändamålsenlig.
  • Stärka samverkan med näringsliv och civilsamhälle.
  • Skapa fler koncept för ett cirkulärt samhälle inom nämndens verksamheter.
  • Öka det förebyggande arbetet för att minska segregation och ojämlika livsvillkor.
  • Prioritera kvinnor som står långt från arbetsmarknaden samt arbetsmarknadsanställningar.
Du ansvarar för att säkerställa att den politiskt beslutade inriktningen genomförs med fokus på resultat, hållbarhet och kvalitetsutveckling. Du rapporterar till stadsdirektören och arbetsmarknadsnämnden samt leder arbetsmarknadsförvaltningens ledningsgrupp. Du ingår både i kommunledningsgruppen och koncernledningsgruppen.

Din bakgrund
Du har akademisk examen alternativt annan erfarenhet som bedöms likvärdig, gedigen erfarenhet som chef och ledare och vana av att leda genom andra. Du har tidigare arbetat på strategisk nivå i större organisationer och har erfarenhet av ekonomi- och verksamhetsstyrning, samt arbetsmiljöansvar. Att arbeta representativt mot näringsliv och omvärld är naturligt för dig.

Vi ser även att du:
  • Har erfarenhet av att driva förändrings- och digitaliseringsarbete.
  • Är van att hantera komplexa frågor och fatta beslut baserade på noggranna analyser.
  • Har erfarenhet av att agera i en politiskt styrd organisation, gärna på kommunal nivå.
  • Har förståelse för vikten av att samverka på nationell, regional och lokal nivå.
Vi ser också gärna att du har arbetat med myndighetsutövning, företrädesvis inom individ- och familjeomsorg, eller varit rektor tidigare samt har erfarenhet av att leda i kris och av att möta media.

Vidare har du god förståelse för de verksamhetsområden som förvaltningen ansvarar för och är skicklig på att bygga och bibehålla samarbeten med olika aktörer. Du kommunicerar obehindrat på svenska i både tal och skrift.

Som person är du en tydlig och trygg ledare med förmåga att inspirera och engagera andra. Du har ett starkt driv och en naturlig fallenhet för att se helheten och arbeta långsiktigt. Din strategiska förmåga kombineras med en lösningsorienterad inställning, där du trivs med att navigera i komplexa miljöer och hantera utmaningar med flexibilitet och kreativitet.

Du har också förmåga att bygga förtroendefulla relationer och samverka med olika aktörer, både internt och externt samt en hög grad av personlig integritet och en god kommunikativ förmåga – du är tydlig, lyhörd och duktig på att anpassa ditt budskap till olika målgrupper.

För att lyckas i rollen behöver du ha ett stort engagemang för samhällsfrågor och förmågan att kombinera ett analytiskt tänkande med ett praktiskt genomförande. Du behöver också ett genuint intresse för att främja jämlikhet och skapa bättre förutsättningar för invånare att lyckas på arbetsmarknaden.

Vidare har du god förståelse för de verksamhetsområden som förvaltningen ansvarar för och är skicklig på att bygga och bibehålla samarbeten med olika aktörer.

Upplysningar
Rekryteringen sker i samarbete med Source.
För att inleda en första konfidentiell diskussion och för mer information om tjänsten, välkommen att kontakta någon av Seniorkonsulterna Caroline Kock 070-511 0390, mail caroline.kock@source-executive.se eller Bianca Gideback, 070-811 0364, bianca.gideback@source-executive.se.

Vi ser fram mot din ansökan senast 3 november 2024. Din ansökan blir offentlig handling. Uppsala kommun gör kontinuerligt säkerhetsprövningar och denna tjänst kan komma att säkerhetsklassas.

Facklig företrädare:
Akademikerförbundet SSR Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Akavia och Sacorådet Jonny Eliasson, 018-727 22 12
DIK Erik Önnevall, 018-727 21 85
Ledarna 0200-87 11 11
Sveriges ingenjörer Peter Nõu, 018-727 16 95
Vision Liselotte Ehn, 018-727 49 49

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information
Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.
Uppsala Kommun logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 november 2024 (16 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Om vår organisation

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun