Hoppa till innehåll
Uppsala kommun logotyp

Enhetschef till Parkenheten i Uppsala kommun

Ansök nu
Diarienr: GSN-2024-01394

Arbetsplats: Park

Förvaltning: Stadsbyggnadsförvaltningen

Publicerad: 2024-04-30

Sista ansökningsdag: 2024-05-20

Då våra två enhetschefer för Park går i pension efter sommaren, söker vi nu deras ersättare som tillsammans med ett fyrtiotal engagerade medarbetare vill sköta och utveckla parker, träd, lekplatser, blommor och annan grönska i Uppsala kommun.

Parkverksamheten ingår i område Park Natur, som i sin tur tillhör stadsbyggnadsförvaltningen i Uppsala kommun.

Område Park - Natur består av sex enheter med cirka 130 medarbetare exklusive säsongsanställda. Vårt uppdrag är att sköta, underhålla och utveckla kommunens gröna områden, dvs parker, lekplatser, grönytor, skogar, naturreservat och friluftsområden, liksom att planera detta och tillhandahålla fordon och transporter.

Flertalet av oss tillbringar större delen av vår arbetsdag ute, men vi har lokaler på Stadshuset, Sågargatan, i Kåbo, Hammarskog, Fjällnora och Björklinge samt Ulleråker och Fålhagen. Du kommer ha din hemvist på Sågargatan i centrala Uppsala.

Ditt uppdrag
Uppsala har omkring 200 parker och 150 lekplatser, 28 000 träd och en mängd gatuplanteringar, gräs- och ängsytor samt blomsterutsmyckningar. Dessa är uppskattade av våra medborgare och besökare, och har stor betydelse både för upplevelsen av staden och för dess funktion. Ditt uppdrag som enhetschef är att skapa förutsättningar för verksamheten att sköta och utveckla detta med kvalitet, effektivitet och i linje med politiska mål och ekonomi.

En viktig del av arbetet är att ta tillvara medarbetares kompetens och att tillföra ny för att utveckla verksamheten. De flesta av dina medarbetare är parkarbetare, men det finns också arbetsledare, hantverkare, samordnare, administratörer och en arborist inom verksamheten. I systerenheten Planering Park Natur finns dessutom parkingenjörer. Verksamheten bedrivs till största delen i egen regi men vi arbetar också med flera entreprenörer som samarbetspartner.

Parkverksamheten är också en del av Uppsala kommuns process för nya samhällsbyggnadsprojekt. Att säkra ett proaktivt och gott samarbete med projektledare och andra delar av förvaltningen är en betydelsefull del av arbetet.

Uppsala kommuns mål är att bli ledande i klimatomställningen och att vara klimatpositivt till 2050. Samtidigt behöver vi anpassa kommunen till ett förändrat klimat. Klimatanpassning, trygghetsfrågor och biologisk mångfald är tre prioriterade områden där du som enhetschef för Park kan och ska göra stor skillnad. Kommunen har nyligen beslutat om Riktlinjer för Uppsalas träd och Plan för Uppsalas parker som styrande dokument. De ska nu genomföras.

För att lyckas i uppdraget behöver du ha ett närvarande och inkluderande ledarskap med initiativkraft och utvecklingsfokus. Du tillämpar tydliga processer för mål, planering, genomförande, uppföljning och utvärdering.

I din roll har du personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Du rapporterar till områdeschef och ingår i ledningsgruppen för område Park Natur.

Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets stab i frågor som rör ekonomi, HR, kommunikation, IT, upphandling och fastighetsfrågor. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning eller kompetens och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer motsvara det. Om du har ledarskapsutbildning eller utbildning inom park eller gröna frågor är det meriterande liksom om du arbetat i en kommun eller annan offentlig förvaltning.

Du måste inte ha erfarenhet som chef med formellt personalansvar, men det är en fördel. Däremot måste du som minimum ha flerårig erfarenhet av att leda personal, och gärna lite större grupper – exempelvis som projekt- eller arbetsledare. Det är en fördel att ha erfarenhet av både verksamhetsutveckling och förändringsledning. Om du har ett särskilt intresse för och kunskaper om biologisk mångfald och klimatanpassning ser vi det som en tillgång. B-körkort är ett krav.

Du är en tydlig, närvarande och lyhörd ledare med förmåga att omvandla övergripande mål till konkreta åtgärdsplaner med såväl kort som lång horisont. Du har en helhetssyn samtidigt som du har örat mot marken både när det gäller dina medarbetare och relevant omvärldsspaning. Du är nyfiken på människor, gillar att samarbeta och är skicklig på att skapa, underhålla, utveckla och behålla relationer. Din ledarstil är coachande och du är duktig på att skapa trygghet och förtroende.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Sander, områdeschef, 018-727 4756. Frågor om rekryteringsprocessen eller registrering av din ansökan besvaras av Britt Vennerström, HR-specialist, 018-727 67 12.

Fackliga företrädare: Akademikerförbundet SSR/saco, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34. Sveriges arkitekter, Helena Brämerson Gaddefors, 018-727 40 86 eller Maya Katsumata Ling, 018-727 47 06. Sveriges Ingenjörer/SACO, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58. Vision, Linda Lumsby, 018-727 58 13.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information
Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan "Sök jobbet".

För dig med skyddad identitet
Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Uppsala kommun logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
20 maj 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun