Hoppa till innehåll
Uppsala kommun logotyp

Områdeschef plan till stadsbyggnadsförvaltningen Uppsala kommun

Ansök nu
Diarienr: KSN-2024-01109
Arbetsplats: Stadsbyggnadsförvaltningen, avdelning plan och bygg
Förvaltning: Stadsbyggnadsförvaltningen
Publicerad: 2024-05-13

Sista ansökningsdag:2024-05-27

Vill du arbeta med stadsutveckling i Uppsala, en av landets snabbast växande städer? Har du erfarenhet som chef inom planverksamhet eller liknande område? Vill du nå resultat genom goda samarbeten och kreativt förändringsarbete? Då ska du söka det här jobbet som områdeschef plan i Uppsala kommun!

Uppsala expanderar och inom stadsbyggnadsförvaltningen finns en mängd kompetenser samlade för samhällsbyggandet och stadsutvecklingen i Uppsala. Vi utvecklar grönområden, bostadsområden och infrastruktur med fokus på en välfungerande vardag för alla som bor och verkar i kommunen.

Område plan ingår i avdelning plan- och bygg som består av cirka 140 medarbetare som arbetar med fysisk samhällsplanering och arkitektur för en hållbar stad och landsbygd. Vi arbetar digitalt och aktivitetsbaserat och har vår arbetsplats i kommunens nya stadshus med bästa pendlarläge precis intill resecentrum i Uppsala.

Läs mer om allt spännande som händer inom samhällsbyggandet i Uppsala!

Ditt uppdrag
Som områdeschef har du det övergripande ansvaret för verksamheterna inom plan och geodata som du leder tillsammans med dina enhetschefer. Ditt ledarskap har fokus på att stärka och säkra förändringskraft och utveckling av verksamheten för att tillsammans med Uppsalaborna, näringslivet och civilsamhället i övrigt skapa dagens och morgondagens livsmiljöer utifrån människors behov. Det är viktigt att du utgår från helhetssyn och samarbete så att arbetet genomsyras av ambitionen att hitta lösningar som ser till hela kommunen. Du stöttar de chefer du leder i verksamhets- och medarbetarfrågor och finner en utmaning i att utveckla arbetssätt för att skapa engagemang, delaktighet och arbetsglädje.

Verksamheten har många näringslivs- och medborgakontakter och medverkar i stor utsträckning till samhällsutvecklingen i Uppsala kommun, utifrån det politiska uppdraget. Service, bemötande och effektivitet är centralt i vårt genomförande av uppdraget. Det är därför viktigt att du som områdeschef tar ett stort ansvar för att verksamheten möjliggör värdeskapande för näringsliv och kommuninvånare.

I din roll har du ett övergripande ekonomiansvar för området och leder kvalitetsarbete, verksamhetsplanering och verksamhetsutveckling. Du rapporterar till avdelningschefen och ingår i ledningsgruppen för avdelningen plan- och bygg tillsammans med områdeschef för område bygg, stadsarkitekt och ledningsstöd. I ledningsgruppen bidrar du till avdelningens och stadsbyggnadsförvaltningens leverans på helhetsnivå. Förvaltningen arbetar behovs- och syftesdrivet. Det gör att vi lägger stor vikt vid analyser för att hantera de behov vi ser när vi planerar det vi ska göra framåt.

I din roll som områdeschef ingår även att leda områdets ledningsgrupp och att stödja och skapa förutsättningar för verksamheten att ta initiativ och leda frågor på bredden. Du har också ett ansvar för att stödja verksamheten i gemensam beredning av frågor som vi behöver lösa tillsammans inom förvaltningen och kommunkoncernen.

Din bakgrund
Vi söker dig som har erfarenhet som chef inom relevant område och har god förmåga att arbeta med strategiska frågor kring styrning, uppföljning och kvalitetssäkring av verksamhet och verksamhetsutveckling. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda chefer.

Du har en relevant universitets- eller högskoleexamen och goda kunskaper i ekonomistyrning.

Erfarenhet och goda kunskaper inom planverksamhet, geodata eller motsvarande är meriterande.

Som ledare är du resultat- och målinriktad, och har förmågan att skapa förutsättningar för att uppnå goda resultat tillsammans med andra. Du är prestigelös men ändå tydlig i ditt ledarskap och skapar engagemang och motivation hos dina medarbetare genom att coacha och stötta dem i deras arbete.

Det är viktigt att du har ett förhållningssätt som innebär att du ser till helheten och kan sätta saker i ett större sammanhang, och att du kan fatta välgrundade och strategiska beslut, även i pressade situationer. Du har förmågan att sätta dina egna expertkunskaper i ett sammanhang med andra för att göra rätt avvägningar för dem vi finns till för. För att lyckas i ditt uppdrag är det alltså avgörande att du är bra på att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du förstår givetvis ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans.

Inom Uppsala kommun arbetar vi tillsammans, som en kommun, ett Uppsala. Det skapar gemenskap och delaktighet med kommuninvånarna. Vi tar ansvar för att det ska vara bra att leva, verka och vistas i hela Uppsala kommun. Det är behoven som vägleder hur vi agerar och prioriterar för framtiden. För oss är det viktigt att du delar vår värdegrund; göra skillnad, arbeta tillsammans, välkomna nyskapande.

Se filmen om vår värdegrund här!

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Maija Tammela Arvidsson, avdelningschef, 018-726 25 eller Hans Röllgårdh, HR-specialist, 018-727 22 83.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Kommunal, 010-442 82 10
Sveriges arkitekter, Sofie Rosell, 018-727 47 85
Sveriges Ingenjörer/SACO, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58
Vision, Amanda Wiksten, 018-727 65 05

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information
Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan "Sök jobbet".

För dig med skyddad identitet
Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Uppsala kommun logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 maj 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun