Hoppa till innehåll
NearYou logotyp

Westerstrand Urfabrik söker Elektronikkonstruktör

Publiceringsdatum
10 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Om företaget
Westerstrand Urfabrik AB startades 1906 och är ett av Skaraborgs äldsta och mest kända företag. Företaget utvecklar, marknadsför och tillverkar moderna tid, resultat och displayprodukter för offentlig miljö såsom sjukhus, skolor, industrier, järnväg och idrottsarenor. Exempel på produkter är analoga och digitala klockor, tidcentraler, resultattavlor och informationsskyltar.

Huvudkontor och fabrik ligger i Töreboda där 60 medarbetare är anställda. Westerstrand har även kontor i Örebro och Stockholm samt dotterbolag i Belgien och Frankrike. All tillverkning sker i fabriken i Töreboda. Cirka 50 % av produkterna levereras utomlands.

Är du en engagerad och driven person med tidigare erfarenhet av elektronik och teknik som tycker om innovation och utveckling? Då behöver vår teknikavdelning dig!

Tjänstebeskrivning
Vi hoppas du är nyfiken, prestigelös, kommunikativ och ser företagets och kunders behov och kan erbjuda dem de bästa lösningarna. En ödmjuk lagspelare men samtidigt självständig när det behövs.

* Utveckling: ansvara för att utveckla elektroniska komponenter eller system enligt specifika krav och behov. Det kan innebära att skapa kretsar, kretskort eller andra elektroniska enheter.

* Prototypframställning: skapa prototyper av de elektroniska komponenterna eller systemen för att testa deras funktionalitet och prestanda innan de går in i full produktion. Detta kan inkludera att löda kretskort, koppla samman komponenter och genomföra tester.

* Problemidentifiering och -lösning: analysera och lösa eventuella problem eller utmaningar som uppstår under design- och utvecklingsprocessen. Det kan innebära att felsöka kretsar, optimera prestanda eller förbättra produktens tillförlitlighet.

* Materialval: du väljer lämpliga elektroniska komponenter och material för att uppfylla de tekniska kraven och budgeten för projektet. Detta innebär att ta hänsyn till faktorer som prestanda, tillgänglighet, kostnad och tillverkningsbarhet.

* Dokumentation: Du skapar teknisk dokumentation, inklusive ritningar, scheman, specifikationer och rapporter för att dokumentera designen samt underlätta för tillverkning, testning och underhåll.

Som Elektronikkonstruktör på Westerstrand så samarbetar du ofta med andra teammedlemmar, såsom mjukvaruutvecklare, mekanikkonstruktörer och produktionspersonal för att integrera elektroniken i den slutliga produkten eller systemet.

Konstruktioner baseras på både analog och digital teknik. Vi arbetar primärt med CADint som utvecklingsmiljö för kretskort.

Kvalifikationer
Vi söker dig högskoleutbildad elektronikkonstruktör eller en individ med motsvarande kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet. Du bör ha en gedigen förståelse för elektronik och dess principer. Det inkluderar kunskaper om kretskonstruktion, komponentval, kretsscheman, kretskortslayout och annan relevant teknik inom elektronikområdet.

Du har ett analytiskt tänkande, kreativitet och envishet för att hitta effektiva lösningar på tekniska utmaningar. Elektronikbranschen utvecklas ständigt med nya teknologier, standarder och metoder. Att vara öppen för fortsatt lärande och att hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna och innovationerna inom elektronikområdet är en självklarhet för dig.

Eftersom jobbet innebär nära samarbete med både kunder och kollegor i olika utvecklingsfaser är det avgörande att du har förmåga att skapa och underhålla goda relationer. Din förmåga att kommunicera och samarbeta effektivt med olika intressenter kommer att vara avgörande för framgång i rollen.

För att trivas i rollen behöver du vara självgående och ha god struktur i ditt arbete. Att kunna planera och leverera resultat inom utsatt tid är en viktig del av din roll, där du får möjlighet att ha frihet under ansvar.

Dina språkkunskaper är avgörande och du måste ha förmåga att uttrycka dig väl på både svenska och engelska, både i tal och skrift.

Placeringsort: Töreboda

Låter det intressant?
Vår samarbetspartner i den här rekryteringen är rekryteringsföretaget NearYou. Har du frågor, så tveka inte att kontakta ansvarig rekryterare via e-post: jimmy.harryson@nearyou.se eller telefonnummer: 072-402 46 10.

Din ansökan skickar du in via NearYous hemsida, www.nearyou.se snarast, dock senast 26 maj 2024.

I den här rekryteringen kommer vi arbeta med löpande urval, så skicka gärna din ansökan idag.

Med anledning av nya dataskyddsförordningen GDPR, ber vi dig att utesluta de sista fyra siffrorna i ditt personnummer samt eventuella referenskontakter i din ansökan/CV.

Välkommen med din ansökan!

NearYou logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
25 maj 2024 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren