Hoppa till innehåll
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp

Socialsekreterare till ekonomiskt bistånd

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Anna Kärrborn
Telefon
Ansök nu
Om Oss - På Tjörn får medarbetarna verkligen ta plats! Vi värdesätter en stödjande arbetsmiljö med effektiva verktyg, korta beslutsvägar och samarbetsvilliga kollegor. Här har du friheten att påverka utvecklingen och det är enkelt att skapa kontakter med både kollegor, chefer och politiker.

Arbetsuppgifter - Som socialsekreterare ansvarar du för att stödja individer som ansöker om ekonomiskt bistånd, med målet att hjälpa dem till egen försörjning. Du handlägger och bedömer rätten till bistånd utifrån gällande lagar och riktlinjer, samtidigt som du arbetar nära individen för att skapa en individuell handlingsplan. I ditt arbete samarbetar du tätt med kollegor inom arbetsmarknads- och integrationsenheten samt med andra aktörer som Arbetsförmedlingen, utbildningsinstitut och vården, för att säkerställa en hållbar lösning för varje individ.

Kvalifikationer - Vi söker dig som:
Socionomexamen eller likvärdig utbildning
Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med ekonomiskt bistånd och är bevandrad i gällande lagstiftning. I arbetet förekommer mycket dokumentation och kommunikation. Detta kräver en god datavana och att du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Vem är du?
För att lyckas i rollen som socialsekreterare behöver du vara flexibel, processmedveten, stresstålig, noggrann och målmedveten, samt kunna arbeta självständigt och strukturerat. Du bör också ha hög social kompetens och ett professionellt bemötande i alla kontakter, och trivas med att samverka med olika aktörer med individen i fokus. Det är meriterande om du har MI-utbildning och kännedom om arbetsgången inom myndigheter som Arbetsförmedlingen, Socialtjänst och Försäkringskassan. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Du erbjuds
Vi erbjuder en balanserad arbetsmiljö där medarbetarnas välmående prioriteras, inklusive förmåner som friskvårdsbidrag och möjlighet att bli medlem i vår fritidsförening TKFF, som anordnar och sponsrar olika aktiviteter. Alla nya månadsanställda erbjuds en välkomnande kommunövergripande introduktionsdag, medan tillsvidareanställda har möjlighet att leasa en miljöbil som personalbil. Dessutom får du ett årskort till Nordiska akvarellmuseet.
Hos oss får du:
  • Metodstöd och ärendegenomgångar med seniora socialsekreterare
  • Extern processhandledning och relevant fortbildning
  • Flexibla arbetstider med möjlighet att sluta tidigare på fredagar
  • Friskvårdsersättning och möjlighet till träning på arbetstid
Anställningens omfattning/Ansökan
Anställningsform: Heltid, Tillsvidare
Sista ansökningsdag: 24-09-16
Referensnummer: Soc2023/139

Hur du ansöker
Skicka in din digitala ansökan här.I denna rekrytering samarbetar Tjörns kommun med Jurek. Välkommen med din ansökan senast den 16 september. Urval och intervjuer kommer att ske löpande, ansök därför så snart som möjligt. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anna Kärrborn på anna.karrborn@jurek.se

Övrigt
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 september 2024 (28 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!