Hoppa till innehåll
Adecco Sweden AB logotyp

Ekonomicontroller till vår kund inom offentlig verksamhet

Ansök nu

Om tjänsten
Som Ekonomicontroller kommer du att tillhöra vår kunds avdelning Stab där funktionerna, HR, kommunikation, inköp, ekonomi, registratur och lön ingår. Tjänsten är en klassisk controller-tjänst. Du stöttar främst cheferna i att ta sitt ekonomiska ansvar. Detta sker genom att du har en nära dialog i samband med budget-, boksluts- och prognosprocesserna, vilka du också ansvarar för. Du ger löpande stöd i redovisningsfrågor och ansvarar för den finansiella rapporteringen till moderbolaget. Du arbetar nära avdelningschefen som också är tillika ekonomichef samt en redovisningsekonom.

Tjänsten som Ekonomicontroller är ett konsultuppdrag med start 1 oktober och som sträcker sig till sista juni 2025. Under första månaden finns det möjlighet att arbeta mindre än heltid, men sedan övergår uppdraget till heltid.

Om dig
Vi söker dig som har erfarenhet av att ha arbetat kommunalt eller som är väl bekant med de system som används av kommuner.

Viktigt för tjänsten är:

  • Eftergymnasial utbildning med inriktning mot ekonomi.
  • Mångårig erfarenhet av att arbeta i rollen som controller.
  • God datorvana samt flerårig erfarenhet av arbete i systemen: Unit4Businesss (Agresso), Hypergene/BUPA (Budget, Uppföljning och Analys), Cognos, Proceedo, personalsystemet Personec samt Stratsys.
  • Mycket god vana av arbete i Excel.
  • Vana vid att operativt arbeta med ett företags anläggningsredovisning.
  • Vana att upprätta långsiktiga investeringsprognoser
  • Vana att upprätta kassaflödesrapporter
  • Vana att upprätta månads- och delårsbokslut
  • Vana att upprätta inkomstdeklarationer
  • Vana vid statistikinrapportering till SCB
  • Lätt för att bygga goda relationer, är tydlig i din kommunikation med chefer samt står upp för det regelverk som finns

Vidare ser vi gärna att du har ett prestigelöst sätt som främjar ett gott samarbete i arbetsgruppen, ett strukturerat arbetssätt och kan planera och prioritera på ett effektivt sätt. Vi ser även att du är noggrann och analytisk samt har förmåga att uttrycka dig flytande på svenska och att du kan formulera dig på ett lättförståeligt sätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare: Evelina Hjortskog via Evelina.Hjortskog@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport:
info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Adecco Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
25 augusti 2024 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.