Hoppa till innehåll
Sales logotyp

Account Manager, Industry

Publiceringsdatum
07 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Drivs du av att utmana och skapa nya insikter hos dina kunder? Har du förmågan att skapa långsiktiga affärsrelationer? Fokuserar du på optimering av kundens verksamhet i din försäljning? Har du dessutom ett stort kund- och affärsfokus med erfarenhet från Industrin och specifikt MRO kan du vara vår nya Account Manager till vårt affärsområde Industri. Du blir en del av ett engagerat och skickligt team som finns placerade runtom i Sverige. Placeringsort är Sundsvall med omnejd.

Vi erbjuder

Ett omväxlande och utmanande arbete hos ett av norra Europas mest innovativa och ledande Sourcing & Services-företag inom El, VS och Industri. Vi vet att Solars möjligheter att växa hänger på att våra medarbetare fortsätter att utvecklas. Personlig utveckling värderar vi högt Du har möjlighet att forma din egen vardag och utveckla din kompetens i en inspirerande miljö. Vi är övertygade om att vi är Stronger Together genom att tillsammans skapa en dynamisk miljö och kontinuerligt arbeta för att identifiera och utveckla nya affärsmöjligheter.

Fokusområden
 • Genom dina säljaktiviteter utveckla kundens verksamhet med de produkter och tjänster Solar har att erbjuda, det vill säga tillhandahålla teknisk vägledning och värdebaserad försäljning
 • Kundbearbetning i enlighet med utarbetad plan för respektive kundkategori /kundsegment
 • Utforma och erbjuda attraktiva affärsförslag till kunderna enligt Solars riktlinjer
 • Avtalsförhandlingar
 • Resultat och kundansvar
 • Genomföra interna samt externa utbildningar inom området
 • Medverka vid kundevent, seminarier samt mässor
Kvalifikationer
 • Vi ser gärna att du har en bredd inom Automationsområdet och vi ser gärna att du har dokumenterad branscherfarenhet inom försäljning mot Industri med inriktning MRO.
 • God förhandlingsvana
 • Goda kunskaper i Svenska och engelska, både skriftligt och muntligt
 • Meriterande är någon form av Marknads-/Säljutbildning
Din profil

Som Account Manager hos oss ser vi att du har starkt driv, tydligt affärsfokus och ett strukturerat arbetssätt. Du arbetar resultatinriktat med god planering mot långsiktiga försäljningsmål och med ett stort engagemang och intresse för våra kunders verksamhet. Du känner till vad som driver värde för kunden och erbjuder teknisk vägledning i din försäljning. För att nå framgång i denna roll trivs du med många kontaktytor och du har lätt att skapa förtroende inom alla led. Vi ser att du är självständig, kreativ och målmedveten för att driva långsiktiga säljprocesser. Du motiveras av att skapa nya insikter hos dina kunder i säljdialogen och du har hela tiden en medveten säljstrategi. För oss är samverkan internt viktigt för att nå våra mål och att du är en lagspelare ser vi som en avgörande faktor i denna roll. Vidare har du förmågan att planera ditt arbete och samtidigt vara lyhörd och flexibel i en föränderlig miljö.

Kontakt och Ansökan

Låter detta som du? Urvalet kommer att ske löpande och därför önskar vi din ansökan så snart som möjligt.

Önskar du ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Anders Hanson, Sales Manager Industry MRO, Industry, mobil: 0725-049933
Sales logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
28 juni 2024 (29 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Solar Sverige är i dag en av Europas ledande sourcing- och servicepartners med verksamhet främst inom el, VVS, industri och klimat/energi. Vår kärnverksamhet kretsar kring varuförsörjning, tjänster och optimering av våra kunders verksamheter. Vi tror på kraften i att tänka framåt och strävar alltid efter att förstå våra kunders behov i syfte att tillhandahålla relevanta, personliga och värdefulla tjänster. Läs mer om oss på solar.se.