Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

Tech lead innovationslabb

Sista ansökningsdag
10 september 2024 (14 dagar kvar)
Publiceringsdatum
21 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Svenska kraftnät är en av de viktigaste aktörerna för en hållbar energiomställning. Som tech lead erbjuds du ett av Sveriges viktigaste IT-jobb, i vilket du varje dag kommer att bidra till Sveriges elförsörjning. Vi behöver dig för att lyckas med vårt samhällsviktiga uppdrag att elektrifiera Sverige.

Vi är i dag cirka 500 personer på IT och vi kommer att växa ytterligare de kommande åren. Detta för att kunna skapa förutsättningar för Sverige att kunna fördubbla sin elproduktion och nå klimatmålen genom att helt ställa om till fossilfri energi. För att lyckas kommer vi att använda oss av den senaste tekniken för att öka kapaciteten i vår infrastruktur och samtidigt öka utvecklingstakten kring system, digitalisering och processer.

Vill du ansvara för att driva implementering av den senaste tekniken så som AI och maskininlärning, och bidra till att effektivisera Sveriges energiförsörjning, se hit!

Om tjänsten

Vi söker en tech lead som kommer vara ansvarig för att driva digital innovation i samarbete med verksamhetsrepresentanter genom att leda utvärdering, test, utveckling och överlämning av idéer som bidrar till en accelererad digitalisering. Tillsammans med bland annat IT-arkitekter och strateger kommer du att ha en nyckelroll i att bygga upp ett digitalt labb för ökad digitalisering och innovation. I rollen kommer du att utvärdera och applicera tekniska framsteg på våra verksamhetsproblem.

Du kommer att tillhöra enheten Digitalisering och innovation på division IT som har uppdraget att främja accelererad digitalisering och ökad innovationsförmåga på Svenska kraftnät. Enheten har ansvar för uppbyggnad av en inkubatorverksamhet samt innovationslabb i syfte att förstå, testa och införa nya digitaliseringsförmågor. Det innebär bl.a. att fånga in verksamhetens behov, arbeta med målbilder, färdplaner och prioritering samt säkerställa införandet i organisationen med hjälp av utbildningar, förändringsledning och kommunikation.

I rollen som tech lead ingår:
  • Ansvar för att driva och realisera proof-of-concepts och Minimum Viable Products (MVP:er) i teknikens framkant för ökad digitalisering, som exempelvis kring AI, maskininlärning (ML), automation och processeffektivisering.
  • Ansvar att leda initiativ och därmed koordinera involverade personer, kompetenser och resurser.
  • Att stödja samarbete och samskapande med andra enheter inom Svenska kraftnät och externa partners.
  • Ansvar för att ta fram beslutsunderlag och dokumentation, exempelvis business case och lösningsförslag.
  • Att bidra till att representera, förankra leveranser hos relevanta intressenter.
  • Att säkerställa att de lösningar som tas fram passar in i Svenska kraftnäts verksamhet samt IT-miljö och lever upp till verksamhetens behov.
  • Ansvar för att stötta i uppbyggnad, utveckling och förvaltning av tekniska miljöer för innovation.
  • Att bidra till att utveckla nya arbetssätt och rutiner för innovation.
Du kommer att få möjlighet att delta i kurser, workshops och konferenser för att hålla dig uppdaterad om de senaste teknikerna och trenderna inom AI och digital innovation. Du kommer också att kunna utvecklas inom framtidens energiteknik på den centrala spelaren i Sverige för energiomställningen.

Om dig

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och tycker om att skapa resultat med kollegor. För att trivas i rollen ser vi att du är lösningsorienterad och lägger vikt på att hålla dig informerad och lära nytt inom ditt yrkesområde. Som person är du organiserad och bra på att planera och slutföra det som påbörjas. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Skallkrav
Du har en akademisk examen från högskola eller universitet, alternativt har motsvarande kompetens förvärvats på annat vis. Du har även:
  • Minst fem års arbetslivserfarenhet inom Tech/IT.
  • Flerårig arbetslivserfarenhet i ledande roller med ansvar att leda en grupp medarbetare i utveckling av IT-lösningar.
  • Erfarenhet av affärs-/verksamhetsutveckling.
  • Erfarenhet av att ha designat och byggt upp tekniska miljöer (infrastruktur- och applikationslager) för digital innovation, labbverksamhet eller inkubator inom IT.
  • Erfarenhet av att arbeta enligt ett agilt arbetssätt med iterativt värdeskapande.
  • Ansvarat för att sälja in och förankra målbilder, planer och lösningar för ledningsgrupper och styrgrupper.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska.
Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av:
  • AI, maskininlärning eller RPA (Robotic Process Automation) med verifierat värdeskapande.
  • Att ha startat upp eller drivit utvecklingen av Tech/IT-förmåga på en startup, digitalt innovationslabb eller inkubator.
  • Arbete inom säkerhetskänslig verksamhet.
Bra att veta
  • Tjänsten är placerad i Sundbyberg.
  • Möjlighet till distansarbete upp till 50% #LI-hybrid.
  • Resor kan förekomma i denna tjänst.
  • Sista ansökningsdag är den 10 september. Vi tar inte emot personligt brev i samband med din ansökan.
  • Tjänsten är en tillsvidareanställning.
Kontakta gärna rekryterande chef Andreas Björkgren, 073 593 43 81 alternativt ansvarig rekryterare Victoria Waltenberg, 010 350 90 45. Fackliga representanter är Annika Ingeborn, SACO, 010 475 87 72 och Mikael Hedenheim, ST, 010 475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning
Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.
Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 september 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.