Hoppa till innehåll
Sundbyberg Avfall & Vatten AB logotyp

Avfallsutredare till Savab, Stockholm

Publiceringsdatum
15 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Har du ett hållbarhets- och miljöintresse och trivs i en roll som kombinerar utredningsarbete med projektledning? Har du erfarenhet av kommunal avfallshantering och trivs med att ha breda kontaktytor? Savab är just nu inne i en spännande tillväxtfas och utökar verksamheten med en avfallsutredare.

Om tjänsten

I rollen som avfallsutredare tillhör du det engagerade affärsområdet Avfall och miljö. Avfallsutredaren ansvarar för att driva och delta i planeringen och utvecklingen av avfallsverksamheten på både kort och lång sikt, med målet att förbättra och effektivisera hanteringen samt skapa en hållbar och kostnadseffektiv avfallshantering för Savabs kunder.

Centralt i rollen är att driva delprojekt, utredningar och analyser. I rollen ingår också att ställa krav i stadsplaneringsfrågor med fokus på avfall för att säkerställa en effektiv hantering. Avfallsutredaren har också en viktig roll i arbetet med entreprenadupphandlingar.

Våra avfallsutredare samarbetar brett både externt och internt, bland annat med driftorganisationen, kommunikationsavdelningen, stadens sektorer samt fastighetsägare.

Ett betydande fokus för rollen är att delta i implementeringen av den fastighetsnära insamlingen av förpackningar enligt ny lagstiftning, med målet att implementeringen är klar till januari 2027.
Länk för att veta mer: https://www.savab.se/om-oss/lediga-tjanster-lediga-jobb/

Rollen kommer bland annat att ansvara för att:
  • Bevaka och säkerställa en god avfallshantering i samhällsbyggnadsprocessen
  • Utreda och analysera underlag/statistik, tillsammans med driften, för att utveckla och förbättra Savabs insamlingssystem utifrån kundernas behov
  • Uppdatera och upprätta styrande dokument och beslutsunderlag/styrelseunderlag
  • Driva delprojekt inom avfallsområdet
  • Delta i arbete med genomförande och uppföljning av avfallsplanen
  • Delta i framtagande av nya förfrågningsunderlag för avfallsentreprenader
  • Kravställa, bevaka och säkerställa en god detaljplaneprocess
  • Samarbeta med kommunala myndigheter, regioner och andra intressenter för att förbättra avfallssystemet
  • Genomföra platsbesök för att tillsammans med entreprenör och kund optimera avfallshämtning vid fastighet
  • Arbeta i abonnent- och ärendehanteringssystemet EDP Future och EDP mobile

Rollen är placerad i Hallonbergen och du rapporterar till Affärsområdeschef för Avfall och miljö.

Savabs erbjudande

En tillsvidareanställning på heltid i ett bolag som gör skillnad. Här får du arbeta med engagerade medarbetare som trivs och har roligt tillsammans. För Savab är det viktigt att ha en bra balans mellan arbetsliv och vardag. Savab har en arbetsplatskultur där medarbetarna hjälper och stöttar varandra och är övertygade om att ett fungerande kretslopp är nyckeln till en hållbar framtid. Hos Savab får du bidra till samhället.

Är det här du?

För att vara framgångsrik i denna roll söker vi dig som har en relevant högskoleutbildning inom hållbarhet, miljö eller motsvarande. Vi söker dig som har erfarenhet av avfallsbranschen inom exempelvis drift- och entreprenörsuppföljning, utredning, analys och utveckling av insamlingssystem och/eller samhällsplanering. Du har kunskap om miljölagstiftning samt övrig relevant lagstiftning så som PBL och arbetsmiljölagstiftning. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha drivit projekt inom hållbarhet/avfall och om du har deltagit i arbetet med avfallsentreprenadupphandlingar.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper! Vi söker dig som är en självgående och drivande samt som trivs i en dynamisk miljö. Då rollen innefattar många parallella arbetsuppgifter och breda kontaktytor är det viktigt att du är strukturerad och samarbetsorienterad. Din kommunikativa och sociala förmåga samt din ständiga strävan efter kvalitet präglar dig i din yrkesroll.

I rekryteringsprocessen genomförs en bakgrundskontroll.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Savab med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Louisa Torstensson på 08-120 50 423. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Sökord: avfallsingenjör, miljöingenjör, avfallsplanerare, avfallskoordinator, projektledare, utredare
Sundbyberg Avfall & Vatten AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
14 oktober 2024 (55 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren