Hoppa till innehåll
Vindex AB logotyp

Koncernredovisningschef med erfarenhet inom IFRS

Publiceringsdatum
22 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Missa inte chansen att bli del av en nordisk koncern! För vår kunds räkning söker vi nu en Koncernredovisningschef med goda kunskaper inom koncernredovisning och IFRS. Rekryteringsprocessen hanteras i sin helhet av oss på Vindex, medan anställning erbjuds direkt hos kund. I rollen kommer du ta en plats i bolagets ledningsgrupp och ha det övergripande ansvaret för redovisningen i koncernen.

Placering: Centrala Stockholm

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Personalansvar
  • Koncernredovisning inom IFRS
  • Ansvarig för kvalité och leverans inom ekonomifunktionen
  • Ansvarig för koncernens finansiella rapportering
  • Leda och fördela ut arbete inom ekonomifunktionen
  • Aktivt arbeta med förbättring och effektivisering
  • Ansvarig för affärssystemen
  • Kontaktperson till bolagets revisorer
  • Plats i ledningsgruppen
Kvalifikationer och personliga egenskaper

För den här rollen söker vi dig som har en universitetsutbildning inom ekonomi eller motsvarande område. Du har flera års arbetslivserfarenhet från koncernredovisning och har i dina tidigare roller arbetet i internationella koncerner som redovisar enligt IFRS. För att lyckas i den här rollen har du även tidigare erfarenhet som teamleader eller chef samt varit delaktig i förvärv. Då bolaget verkar internationellt kommunicerar du flytande på engelska, i tal och skrift.

Som person trivs du i en dynamisk miljö och har en flexibel inställning. Du är trygg i din egen kompetens och hur du ska motivera dina medarbetare att uppnå satta mål. För att lyckas i den här rollen behöver du även vara proaktiv och lösningsorienterad. Slutligen tror vi att du drivs av förbättringsarbete och har ett genuint intresse för system och effektivisering!

Sök rollen idag!

Kan denna roll vara något för dig? Skicka gärna ditt CV i Word-format till oss på Vindex och ange referensnummer EAKCR2607. Tveka inte heller att kontakta ansvarig rekryterare Elisabeth Andolf Haglund (elisabeth.andolf@vindex.se, 070-759 56 26) vid fler funderingar kring rollen.

Som en del av processen för varje roll utförs en bakgrundskontroll på de aktuella slutkandidaterna som då kommer att informeras i förväg.

Om Vindex

Vi är ett rekryteringsföretag som framförallt arbetar i Stockholm med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Är du intresserad av fler uppdrag/tjänster som koncernredovisningschef? Kika gärna under fliken Lediga uppdrag och jobb.

Vindex AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
20 juli 2024 (28 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren