Hoppa till innehåll
StudentConsulting logotyp

Spännande möjlighet som Studerande Rekryteringsassistent!

Publiceringsdatum
22 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du en pålitlig student som är duktig på att formulera dig i text? Söker du värdefull arbetslivserfarenhet inom HR och rekrytering parallellt med dina studier? Då har vi rätt tjänst för just dig!

Information om uppdraget:

Vår kund Stockholms studentbostäder, SSSB, är en stiftelse som grundades 1958 av Stockholms studentkårers centralorganisation (SSCO). Då, precis som idag, arbetar de med visionen - att alla som satsar på sina studier ska ha ett hem att kalla sitt. Stockholms studentbostäder grundades av studenter som ville göra något åt bostadsbristen i Stockholm. Med sina drygt 8500 studentbostäder i Stockholm är de störst i Sverige och fortsätter att bygga fler bostäder - för att de vill ge plats för ännu fler studenter!

Vi söker just nu en rekryteringsassistent som kommer att stötta SSSB’ HR-chef i olika administrativa och rekryteringsrelaterade uppgifter. Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat att vara involverad i deras interna rekryteringar genom att matcha de bästa kandidaterna utifrån urval- och telefonintervjuer. Du agerar spindeln i nätet genom att boka intervjuer och vara ansiktet utåt i att ge deras kandidater bästa möjliga upplevelse i rekryteringsprocessen. Rollen kan även komma att innebära en del uppgifter av administrativ karaktär genom att utforma annonser och mallar.

Tjänsten är en konsultanställning vilket innebär att du blir anställd av oss på StudentConsulting men arbetar tillsammans med SSSB och rapporterar till SSSB’ HR-chef. Arbetstiderna är kontorstider på vardagar där du utgår från företagets huvudkontor på Östermalm. Tjänsten är på deltid och vi söker dig som är tillgänglig för att arbeta ca 4 timmar/vecka vid sidan av dina studier. Positionen förväntas starta upp så snart vi funnit rätt kandidat fram till årsskiftet med möjlighet till förlängning därefter. Vid övriga frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

Detta söker vi:

För att vara aktuell för tjänsten krävs det att du studerar en eftergymnasial utbildning inom personalvetarprogrammet eller likande. Du behöver ha goda kunskaper i svenska både i tal och skrift, samt en grundläggande förståelse för engelska. Erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter är en nödvändighet, och det är en fördel om du har tidigare arbetat med liknande uppgifter. Du besitter god datavana och räds inte för att ringa samtal.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är noggrann och strukturerad med en stark serviceinriktning. Du bör vara kommunikativ och våga ta initiativ, samtidigt som du är pålitlig och självgående med förmåga att hantera arbetsuppgifter självständigt. Att vara prestigelös och ödmjuk, med en positiv mental inställning, är också viktiga egenskaper för att trivas i rollen. Eftersom de är i en bransch med snabba förändringar kan behovet se olika ut vecka för vecka så vi önskar att du är flexibel med dina arbetstider och ibland kan hoppa in med kortare varsel.

Om du känner att du passar in på beskrivningen tveka inte att söka tjänsten idag, bakgrundskontroll är obligatoriska att genomföra efter en eventuell intervju. Vi genomför urval och intervjuer löpande.

Vi ser fram emot din ansökan!
StudentConsulting logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
13 maj 2024 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi tillsatt över 20 000 jobb det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.com