Hoppa till innehåll
Securitas logotyp

Skyddsvakt till Securitas Stockholm hösten 2024 Heltid

Publiceringsdatum
18 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Skyddsobjekt, där den samhällsviktiga verksamheten bedrivs, har ett förstärkt skydd och bevakas och skyddas mot sabotage, terroristbrott, spioneri och grovt rån. Har du förståelsen av vikten i bevakningsuppdraget, förmågan att tempoväxla när det gäller och trivs att arbeta i ett sammansvetsat gäng? Sök till Skyddsvakt hos Securitas idag!  

Securitas, som största arbetsgivaren i branschen, söker nu fler skyddsvakter på heltid inför hösten 2024.

Som skyddsvakt är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder. Detta gör du exempelvis i en bevakningscentral eller vid en inpasseringskontroll. Som skyddsvakt har du större befogenheter än en väktare och jobbar ofta i nära samarbete med våra kunders personal med objekt som har avgörande betydelse för Sveriges säkerhet. 

Schemaläggning innebär dag eller nattarbete på 12 timmar pass. Verksamheten finns över hela Stockholm, din placering beaktas beroende på din hemvist.

Du kommer till exempel att:

 • Bemanna bevaknings- och ledningscentral
 • Säkerställa att inga obehöriga äger tillträde till objekten
 • Genomföra inre och yttre tillsyn
 • Ansvara för genomsök av fordon

Karriärmöjligheter: Inom Securitas finns goda karriärmöjligheter. Många av våra medarbetare i arbetsledande positioner kommer från arbete i driften.  

Militär skyddsvakt: Har du genomfört skyddsvaktsutbildning inom ramen för Försvarsmaktens grundutbildning så är den validerbar till civilt bruk. Utbildningsbeviset ska inte vara äldre än 5 år.

Vi är trygghet. Vi är Securitas.


Kvalifikationer

Krav

 • Ha yrkeserfarenhet från säkerhetsbranschen eller likande verksamhet. 
 • Godkända betyg i svenska och engelska från gymnasiet
 • B-körkort

Meriterande 

 • Du är utbildad som skyddsvakt med giltigt godkännande eller är utbildad väktare minst VU2

Som person tror vi att du är serviceinriktad, lugn och organiserad och kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga, snabbt förstår problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.

Att ta ansvar kommer naturligt för dig - du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.


Ytterligare information

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg.

Rekryteringen kommer påbörjas under augusti månad men är du är intresserad av tjänsten - skicka din ansökan redan idag!

Har du frågor kring rollen är du välkommen att höra av dig till kontaktperson: joakim.stevelind@securitas.se

 • Tjänsten är på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6mån provanställning
 • Vi arbetar med urvalstester
 • Vi kommunicerar i första hand via mail
 • Sista ansökningsdag är 2024-08-09

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du har godkända betyg från gymnasiet i svenska och engelska samt blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (den ansökan görs av Securitas).

Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Mer info om Securitas som arbetsgivare och vår rekryteringsprocess hittar du på securitas.se

Securitas logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
17 augusti 2024 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Securitas har en viktig roll i samhället och förvaltar ett av Sveriges viktigaste uppdrag - att skydda och hjälpa människor att känna sig trygga. Nu har du chansen att bli en del av Sveriges största säkerhetsföretag. Oavsett om du vill jobba mycket eller lite, dag eller natt så behöver vi bli fler.

Som landets största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan. Vi strävar efter ett enhetligt ledarskap med balans mellan förväntningar och förutsättningar. Du tar hand om människors säkerhet - Securitas tar hand om dig.