Hoppa till innehåll
Securitas logotyp

Chef Solution Delivery Securitas

Sista ansökningsdag
28 oktober 2024 (60 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Tycker du också om att leverera teknik och service i toppklass till kunder? Och bedriva ett ledarskap där varje medarbetare får utrymme att växa och utvecklas utifrån sin potential? Kul - det gör vi också!
Då kan det vara dig vi söker till rollen som chef över Solutions Delivery!

Securitas är marknadsledande i bevakningsbranschen och har en bred tjänste- och produktportfölj med både personella och tekniska säkerhetstjänster. Du kommer här få möjlighet att samarbeta och utveckla attraktiva tekniska affärslösningar med kunder i både privat och offentlig sektor inom allt från industri och handel till flygplatsverksamhet. Vi säkerställer att våra kunder får skräddarsydda tekniska kombinationslösningar - med bl a kamerautrustning, larm- & passagesystem, brandskydd och andra tekniska säkerfunktioner på marknaden.

Som ledare för Solution Delivery driver du affärstillväxt och leveransförmåga för affärsområdet Solutions i nära samarbete med verksamheten. Du arbetar med att säkerställa kund- och affärsnytta samt hållbar, kvalitativ leverans och lönsamhet genom Securitas teknikleverans, värdeskapande processer och organisatorisk effektivitet samt en strukturerad utveckling av befintlig portfölj och personal. För att lyckas som bäst med detta, krävs att du är en lagspelare som är duktig på att låta din personal och andra nischade team internt få göra det dom är bäst på. Hos oss kommer du nämligen arbeta lika mycket med säljfunktionen både internt inom bolaget som mot externa kunder. Detta ger rollen en extra dimension som vi hoppas att du triggas av.

På Securitas är ledarskapet djupt rotat i våra värderingar och vi ser fram emot att välkomna rätt person att ta över stafettpinnen och utveckla kulturen vidare utifrån Securitas ledarmodell. Som ledare hos oss erbjuds du ett utbildningspaket med årlig kompetensutveckling - där vi kontinuerligt vill stötta dig i att bli den bästa möjliga ledaren. 

I rollen har du sju direktrapporterande avdelningschefer inom segmentet teknik runt om i Sverige. I den här tjänsten är det fördel att att utgå från Stockholm, men något av våra större kontor i Göteborg, Malmö m fl kan också vara möjliga. I rollen ingår resor och du kommer röra dig över hela Sverige.

Du rapporterar närmast till Fredrik Ahlqvist, Head of Commercial & Solution. Han vill passa på att skicka med några ord till dig som är nyfiken på att söka tjänsten: 

"Som ledare inom Solution Delivery hos oss får du en nyckelroll i en växande marknad. Här kan du genom ditt engagemang och visionära synsätt bidra till framgång. Med ett inkluderande ledarskap, stark ekonomisk och kommersiell styrning och en förmåga att skapa resultat med ditt team har du möjlighet att driva tillväxt och utveckling i en organisation som erbjuder både nationella och internationella samarbeten.
Detta är en unik, kreativ och tillfredsställande roll, där din personlighet och passion för uppdraget verkligen kommer göra skillnad i en ständigt föränderlig värld!"

Teman som kommer genomsyra din vardag;

- Utveckla, inspirera och motivera ditt team på totalt ca 70 personer bestående av chefer, projektledare, serviceledare, administratörer och teknikväktare. Här arbetar du med coachning av avdelningscheferna i deras vardag som innehåller allt från kundstrategier och kundärenden till ekonomiuppföljning och rekrytering.

- Leda och utveckla avdelningen i kommersiell agenda samt sträva efter att upprätthålla och vidareutveckla god kundvård med både befintliga och nya kunder. Detta innebär bl a kundmöten, prissättningar, upprätta kundstrategier och hantera reklamationer. 

- Framgångsrikt utveckla affärs- och investeringsstrategier genom ökad tillväxt och lönsamhet, samt säkerställa att marginal och tillväxtmål uppnås. Detta gör du genom regelbunden ekonomisk uppföljning med avdelningsmöten av projekt och serviceverksamhet.

- Kvalitetssäkra våra Ledningssystem med årliga interna och externa revisioner.


Kvalifikationer

Det vi tror att du behöver för att lyckas som allra bäst i den här rollen är att du tycker om att ha med människor att göra, i alla dess former. Du är en lyhörd och resultatdriven ledare med mångårig erfarenhet av att leda en organisation, där alla drar åt samma håll och tillsammans uppnår verksamhetens mål på ett framgångsrikt sätt. I tidigare roller har du varit ansvarig för såväl personal som resultat och budget och kan se till det som är strategiskt bäst för en verksamhet.

Krav:

  • Gedigen erfarenhet från säkerhetsbranschen i ledande befattning
  • Erfarenhet av att leda chefer utspridda över ett större geografiskt område
  • Tidigare bedrivit utvecklingsprojekt i större omfattning
  • Erfarenhet att leda produktion inom teknisk leverans eller motsvarande från B2B-verksamhet
  • Kommersiellt fokus och flerårig erfarenhet inom affärsutveckling inkl. ekonomiska nyckeltal och KPI;er
  • Erfarenhet av att upprätta projektdirektiv och planer, budget och riskhantering med tillhörande uppföljning
  • Relevant eftergymnasial utbildning, alternativt förvärvad erfarenhet som vi anser vara av motsvarande nivå

Som ledare är du inspirerande och mår som bäst när du får leda ditt team till gemensam framgång. Du kommunicerar väl i såväl svenska som engelska både i tal och skrift och är en god relationsskapare som inbringar förtroende. I rollen är det viktigt att du kan bidra både på en operativ och strategisk nivå samtidigt som du hanterar många olika intressenter. Vidare har du ett starkt driv som kännetecknas av en god problemlösningsförmåga och en hög energinivå.

...och sist men absolut inte minst! Vi värnar om mångfald och att spegla samhället - så för oss spelar det ingen roll vilken ålder, kön eller bakgrund du har. Är du rätt person för oss ser vi fram emot att välkomna dig med öppna armar!


Ytterligare information

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten - skicka din ansökan redan idag! 

Har du frågor kring rollen är du välkommen att höra av dig till Anders Thelberg: anders.thelberg@securitas.se eller Fredrik Ahlqvist, Head of Solution & Commercial: fredrik.ahlqvist@securitas.se

  • Tjänsten är på 100% med tillträde enligt överenskommelse. 

  • Vi arbetar med urvalstester

  • I rekryteringsprocessens initiala delar kommunicerar vi oftast via mail, håll därför gärna utkik i din inkorg och skräpkorg efter att du sökt tjänsten
  • Sista ansökningsdag är 19 september 

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du har godkända betyg från första året i gymnasiet i svenska och engelska samt blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (den ansökan görs av Securitas). För denna roll krävs också B-körkort. 

Vi har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. 

Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Unionen samt Ledarna. 

Mer info om Securitas som arbetsgivare och vår rekryteringsprocess hittar du på securitas.se 

Securitas logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
28 oktober 2024 (60 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Securitas har en viktig roll i samhället och förvaltar ett av Sveriges viktigaste uppdrag - att skydda och hjälpa människor att känna sig trygga. Nu har du chansen att bli en del av Sveriges största säkerhetsföretag. 

Som landets största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan. Vi strävar efter ett enhetligt ledarskap med balans mellan förväntningar och förutsättningar. Tillsammans hjälps vi åt att bygga högpresterande och engagerade team genom mångfald och inkludering. Som en nyckelperson hos oss har du möjligheten att skapa en balanserad och positiv kultur där medarbetarna får ta plats och coachas till att prestera på toppen av sin förmåga.

Du tar hand om människors säkerhet - Securitas tar hand om dig.