Hoppa till innehåll
Meritmind AB logotyp

Controller till stort välkänt bolag, Stockholm City

Publiceringsdatum
22 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vi på Meritmind söker nu för kunds räkning en Controller. Som controller med intiktning ekonomi- och verksamhetsstyrning innebär att du stöttar verksamheten med analys, kvalitetsarbete, utveckling och controllerfunktion inom området. Du kommer bland annat arbeta med analys nuläge, kvalitetssäkra verksamhetsplaner och stötta chefer i planering- och förändringsprocesser. Med hjälp av data och analys kommer du bidra till att finna nya potentiella vägar för hur företaget kan utvecklas och bli starkare. . I rollen kommer du att arbeta med att följa upp både linjeverksamheter och viktiga projekt och investeringar, vilket innebär att du kommer att ha många kontakter i verksamheten.

Du kommer bli en del av ett glatt, härligt och stabilt team om sex controllers samt en controllerchef. Samtliga fyller en viktig funktion och har sina ansvarsområden men verkar tillsammans som ett lag för att nå mål och bidra till företagets fortsatta framgång.

Arbetsuppgifter och ansvar:

 • Ta fram budget- och prognosunderlag, kostnadsuppföljningar och ekonomiska analyser inom verksamheten.
 • Uppföljning av verksamhetsplaneringen för en hållbar personalekonomi
 • Genomföra kalkylarbete och riskbedömningar
 • Upprätta och presentera prognoser och rapporter
 • Att vara ett stöd till verksamhetschefer och projektledare
 • Att vara drivande och aktiv i månadsbokslut
 • Utveckla och effektivisera processer och rutiner inom området

För att trivas i rollen är du:
Som person ser vi att du är en självgående och nyfiken lagspelare samt god kommunikatör som agerar serviceinriktat. Du förmår att hantera stora mängder data där du har ett öga för detaljer och känsla för analys. Noggrannhet och struktur genomsyrar ditt arbetssätt och du har ett genuint intresse för controllerfunktionen där du ser det som en naturlig del att använda data och analys för att utveckla och effektivisera processer och rutiner.

Kvalifikationer:

 • Du har en högskola/ universitetsutbildning inom ekonomi
 • Minst 5års erfarenhet inom controlling.
 • Du har en god och stabil kunskap inom analys- och prognosarbete.
 • Du är mycket trygg i ditt användande av olika system och Excel som du använder i ditt arbete.
 • Du uttrycker dig utan svårigheter på svenska och engelska, både skriftligen och muntligen.

Anställningen är på heltid med start så snart som möjligt eller efter överenskommelse och inleds med ett 6månaders konsultuppdrag, mycket goda möjligheter till överrekrytering. Kunden med kontor i Stockholm City, Sveavägen, erbjuder hybridarbete.

Ansökan:
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult: Elma Hadziefendic på elma.hadziefendic@meritmind.se

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det är endast möjligt att bifoga ett dokument. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande konsultprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Meritmind AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
14 juni 2024 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren