Hoppa till innehåll
Kraftsam logotyp

Key Account Manager

Publiceringsdatum
08 februari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
B2B-IT Partner är en återförsäljare av IT till företag. Vi grundades 2004 med målsättningen att utmana de stora jättarna i vår bransch. Vi är idag cirka 60 anställda och har samma målsättning som vid starten. Vi erbjuder våra kunder skräddarsydda produkter och tjänster inom IT. Vi är ett snabbfotat företag som kan agera flexibelt och självständigt för att hela tiden ligga i framkant med vårt marknadserbjudande. På B2B står kundkontakt och lyhördhet i centrum. Ingen kund är för stor eller för liten. Med tiden har vi byggt upp erfarenhet och kompetens som täcker det breda spektra av behov och utmaningar som vi ställs inför. Vår slogan ”Lite snabbare, lite bättre” är ett förhållningssätt som genomsyrar hela företaget och sättet vi arbetar på.

Våra kunder är företag och organisationer i storleken 10 till 5 000 anställda inom både privat och offentlig sektor. Hos oss arbetar det flest personer med antingen en säljande eller en teknisk roll. Verksamheten är uppdelat i två grenar; Försäljning och Advanced Solutions. Vi har fem olika affärsområden; Infrastruktur, Tjänster, Klient, Logistik och Print. Alla våra medarbetare arbetar på vårt kontor i Solna.

Om rollen

Som Key Account Manager på B2B är ditt huvudansvar att skapa och göra affärer med nya och befintliga kunder i din portfölj, som du själv bygger upp. Du letar upp potentiella kunder, skapar nya kontakter och säljer våra lösningar inom produkter och tjänster enligt kundens specifika behov.
I rollen som Key Account Manager är du ytterst affärsansvarig för kunden, leveransen och lönsamheten i din portfölj. Du jobbar tätt tillsammans med övriga avdelningar inom både Advanced Solutions (vår leveransavdelning) och inom säljavdelningen, för att ha möjlighet att skapa och presentera de lösningar som kunden behöver.

Utöver att bygga nya relationer och samarbeten med kunder är vårdandet och relationen till de befintliga kunderna i din portfölj extremt viktig. Det är en självklarhet att du har god förståelse för vårt erbjudande, våra affärsmodeller men ännu viktigare att du kan förstå dina kunders verksamhet och hur våra lösningar inom IT kan skapa riktig affärsnytta för dem. En nyfikenhet kring kundernas verksamhet kopplad till IT är nyckeln.

Vår affärsidé är att vi som partner hjälper och utvecklar våra kunder att nyttja IT på bästa sätt. Den bygger på ett starkt engagemang som grundas i en genuin vilja att förstå och lösa våra kunders behov. Som Key Account manager behöver du våga ifrågasätta och ge nya perspektiv genom att utmana kunden. Genom din egen och B2Bs gemensamma kompetens, långa erfarenhet och förmåga ska du se till att kunderna i din portfölj alltid får den bästa lösningen utifrån just dennes behov och förutsättningar.

Din profil

För att passa och trivas på B2B krävs att du gillar och drivs av att ge bra service och att jobba hårt mot både individuella och gemensamma mål. Du behöver vara samarbetsinriktad, gilla att jobba i team kring olika typer av uppgifter samt vara flexibel i ditt förhållningssätt.

För att passa för rollen som Key Account Manager behöver du även:
 • Ha dokumenterad erfarenhet av försäljning inom IT-branschen med mycket goda resultat
 • Ha en stark vilja att söka kontakt med kunder och diskutera nyttan av våra IT-lösningar
 • Ha god ekonomisk förståelse, god affärsmoral och god affärsetik
 • Ha mycket god kännedom om IT-branschen
 • Ha god förståelse för andra verksamheter och hur de använder IT
 • Kunna driva projekt, vara initiativrik och ha förmåga att fatta egna beslut
 • Ha förmåga att identifiera och kommunicera förbättringsmöjligheter
 • Ha ett engagerat och drivande förhållningssätt
 • Vara expert på att delegera arbete internt, som rör dina kunder och projekt, till rätt personer
 • Ha väldigt goda kommunikationsgemenskaper och van presentatör av vårt erbjudande
Vi har lärt oss att en bredd bland personliga egenskaper, bakgrund, ålder, kön och erfarenheter är en framgångsfaktor för oss som företag. Vi värdesätter därför en jämn köns- och åldersfördelning samt en etnisk och kulturell mångfald.

Vi erbjuder

Hos oss på B2B välkomnas du till ett varmt och energirikt arbetsklimat som präglas av mycket glädje, samhörighet och hårt arbete. Vi som arbetar här tycker både att det är roligt att arbeta ihop och att ha roligt ihop på och utanför jobbet. Utöver en del i B2B-familjen erbjuds du:
 • En spännande och utmanande roll där du kan skapa förbättringar för våra kunders verksamhet
 • Möjlighet till personlig och yrkesmässig utveckling
 • Bra och anpassade förmåner i form av bland annat friskvård och sjukvårdsförsäkring
 • Möjlighet att påverka din egen arbetsroll och utvecklingen av den
Ansökan

Om du känner igen dig i ovanstående och tycker att det låter som en intressant utmaning, är du varmt välkommen att skicka in din ansökan.

I denna rekrytering samarbetar B2B-IT Partner med Kraftsam Rekrytering och Bemanning. Har du frågor eller funderingar kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare på - soran.barzanji@kraftsam.se

Liknande Jobb

Kraftsam logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
23 mars 2024 (28 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren