Hoppa till innehåll
HSB logotyp

Redovisningsekonom till HSB!

Publiceringsdatum
13 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
HSB söker nu dig som har erfarenhet av redovisning i bostadsrättsföreningar och trivs med kundkontakt. Vill du vara med och forma framtidens ekonomi där digitalisering är i fokus? Sök redan idag!

Information om tjänsten

Professionals Nord söker i samarbete med HSB en redovisningsekonom. HSB Stockholm är en av Sveriges största bostadsaktörer och bedriver en bred verksamhet i nära dialog med medlemmar och kunder, oavsett om de är bostadsrättsföreningar, bostadsköpare, hyresgäster eller bosparare. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos HSB. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och HSB:s önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se

Arbetsuppgifter

I rollen som redovisningsekonom kommer du att ansvara för ett antal bostadsrättsföreningars redovisning. Du förväntas utföra redovisningsarbetet, men också ta det vidare till en mer analytisk nivå för att utveckla kundernas ekonomi. För att lyckas i rollen vet du hur viktigt det är att lämna skattedeklarationer i tid och vilka underlag revisorn kräver. Utöver detta kommer du att investera del av din tid i utvecklingsprojekt, specialistuppdrag och utredningar.

Vi söker dig som:
  • Har en eftergymnasial utbildning med inriktning ekonomi/redovisning
  • Har några års erfarenhet av arbete med redovisning, däribland i bostadsrättsföreningar
  • Har erfarenhet av arbete i ekonomi/redovisningssystem, gärna U4BW (Agresso).
  • Har erfarenhet av och gillar arbete med rådgivning direkt mot kund.
Det är dessutom meriterande om du har:
  • Erfarenhet av arbete i något analysverktyg
  • Erfarenhet av arbete i projekt eller som projektledare för att utveckla och förbättra processer.
För att vara framgångsrik i rollen har du ett stort intresse för redovisning och kan tolka och göra analyser av siffror. Du är självgående och har ett noggrant och strukturerat arbetssätt. Vi ser också att du besitter en stor social kompetens och kommunikationsförmåga där du har lätt att knyta kontakter då du i rollen kommer ha direktkontakt med styrelser. Slutligen förutsätter rollen att du är kvalitetsmedveten.

För denna tjänst kommer en bakgrundskontroll samt kreditupplysning att genomföras innan anställning.

START: Omgående
OMFATTNING: Heltid
STAD: Stockholm, Solna business park/Hammarby sjöstad
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Filippa Furugren

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se
HSB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
13 augusti 2024 (30 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

HSB planerar, finansierar, bygger och förvaltar bostäder över hela Sverige. Idag bor över en miljon människor - ensamstående, par och familjer - i HSBs 26 708 hyresrätter och 346 381 bostadsrättslägenheter. HSB erbjuder också Sveriges största bosparande som ger förtur till ett eget hem.