Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Handläggare säkerhetstjänst

Publiceringsdatum
01 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Befattningen erbjuder
Möjlighet att bidra till utvecklingen inom säkerhetstjänsten i Försvarsmakten. Säkerhetsavdelningen vid Försvarsstaben är en ny avdelning under tillväxt.

Om Försvarsstabens säkerhetsavdelning
Försvarsstaben stödjer överbefälhavaren med att handlägga och bereda ärenden på militärstrategisk nivå, samt säkerställer att beslut som fattas av myndighetens ledning genomförs, följs upp och återredovisas. Försvarsstaben ansvarar även för att omsätta regeringens styrning av Försvarsmakten till strategiska planer och för att inrikta försvarsgrens- och stridskraftschefer. Vidare har Försvarsstaben ett övergripande ansvar för att samordna infrastruktur- och materielförsörjning.

Avdelningen är placerad under stabschefen och ansvarar för säkerhetstjänsten inom chefen Försvarsstabens verksamhetsansvar. Avdelningen består av Säkerhetssektionen, Sua-sektionen och Värnpliktssäkerhetssektionen. Denna befattning är placerad vid Säkerhetssektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter ligger inom hela säkerhetstjänsten, från metodutveckling, genomförande av säkerhetsskyddsanalyser samt i att lämna stöd i säkerhetsfrågor till Försvarsstabens enheter. Du kommer vara delaktig i att utforma och implementera arbetsformer och rutiner på central nivå. Du kommer vara delaktig i avdelningens säkerhetsskyddsplaneringsamt kunna ge stöd till lämplighetsbedömningar inför säkerhetsskyddade upphandlingar och delta i uppföljning och kontroll av avtal. Arbetet innebär även samordning inom Försvarsstaben och samverkan med andra delar av Högkvarteret.

KRAV

Kvalifikationer
 • Aktuell, relevant och flerårig yrkeserfarenhet av säkerhetstjänst.
 • Eftergymnasial utbildning inom säkerhetstjänst och säkerhetsskydd, eller annan motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • God datorvana.
Personliga egenskaper
Som person är du nyfiken och stresstålig då arbetsuppgifter varierar både till innehåll och tidsförhållanden. Du har en god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt och tycker om att ta egna initiativ. Det är viktigt att du har hög integritet samt är säkerhetsmedveten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Tidigare erfarenhet av att jobba med säkerhetstjänst inom myndighet.
  • Kunskap och förståelse kring upphandlingslagstiftningen och säkerhetsskyddslagstiftningen.


 • Tidigare erfarenhet av stabsarbete inom Försvarsmakten, gärna på militärstrategisk nivå.

 • Relevant säkerhetsutbildning

 • Utbildad och/eller arbetat med säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal (SUA).

 • Erfarenhet av Försvarsmaktens IT-system.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Vikariat 12 mån, sex månaders provanställning tillämpas.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Stockholm

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
Avdelningschef Jim Stalpe på 070-386 88 93 (ej tillgänglig under veckorna 27-31).

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist Karolina Wrede på 076-869 42 16 (ej tillgänglig under veckorna 28-31).

Fackliga företrädare:
OFR/O HKV, Arne Nilsson
OFR/S HKV, Kjell Tetzlaff
SACO HKV, Camilla Robertsson
SEKO Försvar HKV, Lise-Lotte Larsson
Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-09-01. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
01 september 2024 (50 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren