Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Fortifikationsofficer till Rikshemvärnsstaben

Publiceringsdatum
17 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du Fortifikationsofficer och vill vara en del av stridskraften Hemvärnets- och Rikshemvärnsstabens tillväxtresa? Nu söker vi en Fortifikationsofficer till Rikshemvärnsstaben, centralt placerad i Stockholm. Välkommen med din ansökan.

Om enheten
Hemvärnet är en del av Försvarsmaktens insatsorganisation och utgör nästan hälften av personalen. Rikshemvärnsstaben är Rikshemvärnschefens stab för att leda och inrikta förbandsproduktionen av stridskraften Hemvärnet. Stridskraften Hemvärnet består av olika typer av krigsförband och verksamheter med stridsskola, fyra militärregioner med staber, territoriella förband, regionala utbildningsgrupper, 40 hemvärnsbataljoner samt 25 musikkårer. Stridskraften är under stark tillväxt där antalet fast anställda är ca 800 och de frivilliga i hemvärnsförbanden ska vara ca 25 000 under år 2024.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som fortifikationsofficer deltar du i utvecklingsarbetet med förbandens krigsorganisation. Du deltar i och/eller i vissa frågor leder beredning och utveckling av förbandens infrastrukturella behov avseende anläggningar. Arbetsuppgifterna omfattar bland annat arbete med förvaltningsplan, drift- och underhållsplaner, investeringar samt befästningsinstruktioner. Arbetet omfattar också löpande samverkan och samarbete med verksamhetsutövare, högre chefer samt Fortifikationsverket. I arbetsuppgiften ingår även att tillsammans med övriga infrastrukturhandläggare bereda och sammanställa organisationens samlade infrastrukturella behov och kontinuerligt följa upp aktuella ärenden genom dialog med militärregionerna och försvarsstabens infrastrukturavdelning.

Som medarbetare vid Rikshemvärnsavdelningen skall du även medverka i uppföljning och förbandsbesök vid förbanden. Resor såväl som helgarbete förekommer som en naturlig del i arbetet om än i begränsad omfattning och med god framförhållning.

KRAV

Kvalifikationer
  • Yrkes -eller reservofficer
  • Fortifikationsofficer med utbildning inom skydds- och anläggningsteknik
  • Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
  • Goda kunskaper i MS Office
  • B-körkort
Personliga egenskaper

För att både lyckas och trivas i rollen ser vi att du har en god samarbetsförmåga, ett lösningsorienterat- och kommunikativt förhållningssätt samt är mål-och resultatfokuserad. Du trivs också med att arbeta självständigt och att vara drivande i tillfälligt sammansatta grupper. Vidare har du en god förmåga att tänka analytiskt och strukturerat samt även hitta praktiska lösningar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriter
  • Relevant erfarenhet av arbetet med krigsförbandsvärdering samt förbands- och funktionsutvecklingsplaner
  • Relevant erfarenhet av att vara delaktig i utvecklingsarbete
  • Relevant erfarenhet av arbete i högre stabsnivå (Regional stab, Försvarsgrensstab eller Högkvarteret)
Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta major Johan Sundstedt chef logistiksektionen, tel. 070-695 03 80, alternativt Anna Aurell-Nylander, HR-specialist tel.076-610 52 34. 8 juli och till 9 augusti har vi semester.

Fackliga företrädare:
OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
OFR/S HKV Kjell Tetzlaff
Ovanstående nås på telefon 08-788 75 00
SEKO Thomas Klasson telefon 08-584 540 00

Sista ansökningsdag


Välkommen med din ansökan senast 2024-08-09. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Hemvärnet är en del av Försvarsmaktens insatsorganisation och i stark tillväxt.

Hemvärnet verkar i fred, kris och krig och som krigsförband är dess huvuduppgift att skydda, bevaka, ytövervaka samt stödja samhället. På många sätt är Hemvärnet en nationell stomme för försvaret och skyddet av Sverige. Antalet fast anställda ska vara ca 800 och de frivilliga i hemvärnsförbanden ska vara ca 25 000.

Rikshemvärnsstaben är rikshemvärnschefens centrala stab för att leda och inrikta förbandsproduktionen av stridskraften hemvärnet. Rikshemvärnschefen ansvarar för att utveckla och vidmakthålla stridskraften hemvärnet som består av fyra militärregioner med staber, utbildningsgrupper, territoriella förband och hemvärnsförband, Hemvärnets stridsskola HvSS samt musikkårer.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
09 augusti 2024 (19 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren