Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Försvarsmakten söker Teknisk direktör

Publiceringsdatum
29 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Försvarsmakten söker Teknisk direktör


Befattningen erbjuder
Vi söker dig som vill arbeta med att inrikta och leda FM tekniska designverksamhet på strategisk nivå. FM är i en period av kraftig tillväxt och du kommer utmanas av en komplex miljö där ett förändrat omvärldsläge ställer nya krav på verksamheten.

Teknisk direktör är placerad vid FST och ansvarar för regelverk och strategier för FM tekniska designverksamhet. I ansvaret ingår även att företräda FM gentemot andra myndigheter, organisationer och enskilda i frågor rörande teknisk designverksamhet.

Om Försvarsmaktens tekniska designverksamhet
FST stödjer överbefälhavaren med att handlägga och bereda ärenden på militärstrategisk nivå, samt säkerställer att beslut som fattas av myndighetens ledning genomförs, följs upp och återredovisas. FST ansvarar även för att omsätta regeringens styrning av FM till strategiska planer och för att inrikta försvarsgrens- och stridskraftschefer. Vidare har FST ett övergripande ansvar för att samordna infrastruktur- och materielförsörjning.

FM tekniska direktör leder, tillsammans med de centrala tekniska cheferna placerade på försvarsgrenar och stridskrafter, den tekniska designverksamheten samt tar det tekniska designansvaret. Att ta det tekniska designansvaret innebär att säkerställa att FM tekniska system är säkra, tillgängliga, användbara och uppfyller de operativa behoven över hela sin livscykel.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Teknisk direktör ansvarar, tillsammans med de centrala tekniska cheferna,för att lämna stöd avseende utformning av tekniska system, säkerställa teknisk samfunktion samt uppnå produktsamordning via teknisk standardisering. Som Teknisk direktör har du inget personalansvar. Du rapporterar till chefen för FST stödenhet och ingår i enhetens chefsgrupp och ledningsgrupp. Du kommer löpande samverka med stora delar av FM och andra relevanta myndigheter men i förekommande fall även med internationella aktörer.

Kvalifikationer
  • Du ska ha relevant akademisk examen inom området eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
  • Du har flerårig erfarenhet som ansvarig för teknisk verksamhet vid annan myndighet inom statsförvaltningen eller inom företag inom försvarsindustrin
  • Du har flerårig erfarenhet som ansvarig för att anskaffa och driftsätta tekniska system inom statsförvaltningen
  • Du har erfarenhet av att på högre chefsnivå samarbeta med andra myndigheter, organisationer och företag
  • Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
Meriterande kvalifikationer
  • Du har erfarenhet av tekniskt designansvar på strategisk/och eller operativ nivå inom försvarsmyndigheterna eller inom försvarsindustrin
  • Du har god kunskap om livscykelhantering av komplexa tekniska system
  • Du har god kunskap samt erfarenhet inom Systems Engineering och dess metoder
  • Du har erfarenhet av samverkan och samarbeten inom området på både den nationella och internationella arenan
Personliga egenskaper:
Du har förmåga att bygga goda relationer såväl internt som externt samt att kunna skapa och upprätthålla förtroende i organisationen. Som person har du förmåga att omsätta strategier och visioner i praktisk handling och konkreta resultat. Du är målinriktad och öppen för förändringar. Du har förmåga att kunna tänka nytt och se lösningar och är flexibel i arbetet med att anpassa och utveckla verksamheten mot FM verksamhetsmål. Befattningen kräver att du kan coacha och entusiasmera människor i din verksamhet, har god förmåga att kommunicera och har hög integritet. Du är tydlig och förtroendeingivande i ditt ledarskap och behöver tydligt och uppriktigt dela FM värdegrund.

Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet mot FM ledarkriterier. Slutkandidaterna kommer att få genomföra kompletterande urvalsaktiviteter.

Övrigt
Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövningen med registerkontroll kommer att genomföras före anställningen enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställningen följer nationell och internationell arbetsskyldighet samt skyldighet att utbildas och tjänstgöra i krigsbefattning.

Tillträdesdatum: snarast eller enligt särskild överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Rekryterande chef Per Öster och frågor om processen chefsutvecklare Elisabeth Engström Hägerö 08-788 75 00

Fackliga kontakter:
Lars-Johan Nordlund, OFR/O, 08-440 83 37
Toni Dufvenberg, Saco, 08-788 75 00
Kjell Tetzlaff, Försvarsförbundet OFR/S, 08-788 90 73
Jörgen Stehn, SEKO, 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2024-06-09. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ange löneanspråk i ansökan
Din ansökan gör du på www.forsvarsmakten.se/Jobba/Lediga-jobb/.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
09 juni 2024 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren