Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Erfaren underrättelseanalytiker till gruppen för strategisk analys vid MUST

Publiceringsdatum
14 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
OM TJÄNSTEN

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver försvarsunderrättelseverksamhet och militär underrättelse-och säkerhetstjänst till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik samt i övrigt för kartläggning av yttre hot mot Sverige.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om enheten
Gruppen för strategisk analys är direkt underställd Musts analyschef. Gruppens huvudsakliga uppgift är att bistå analyschefen i att leda och utveckla analysarbetet. Arbetet är framför allt av strategisk och rådgivande karaktär. Gruppen utför vissa större analysuppgifter, utvärderingar och projektarbeten. Därutöver följer gruppen vissa genomgripande förändringar i omvärlden såsom säkerhetspolitiska konsekvenser av teknikutvecklingen och klimatförändringarna. Gruppen har omfattande kontakter med andra myndigheter, akademi och relevanta samhällsaktörer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som analytiker på Gruppen för strategisk analys arbetar du i skärningspunkten mellan ledning och underrättelseanalys. Du kommer att fördela din tid mellan egna arbetsuppgifter och gemensamma uppgifter inom gruppens ansvarsområde. En del av arbetet kommer vara av projektkaraktär för att bidra till utveckling av analysarbetet. Du förväntas även ha omfattande kontakter inom såväl som utom Must inom ramen för ditt arbete.

Kvalifikationer
  • Högskoleexamen inom ett relevant område inom samhälls- eller naturvetenskap
  • Dokumenterad erfarenhet av kvalificerat analysarbete om minst fem år
  • Dokumenterad erfarenhet av arbete vid försvarsunderrättelsemyndighet eller militär underrättelsetjänst på strategisk nivå
  • Goda kunskaper inom ett för Must relevant geografiskt eller tematiskt område
  • Mycket god muntlig och skriftlig kommunikativ förmåga i svenska och engelska
Meriterande
  • Erfarenhet av projektledning
  • Erfarenhet av förändringsledning
  • Erfarenhet av utrednings- och utvärderingsarbete
  • Erfarenhet av arbete vid inriktande myndighet för försvarsunderrättelseverksamheten
Personliga egenskaper
Ditt arbete ställer krav på en problemlösningsorienterad och inkluderande inställning. Du trivs med att arbeta mot gemensamma mål i ett sammanhang av många aktörer och ömsesidiga beroenden. Du har lätt att skapa kontakter och samarbeta i olika roller. Du är prestigelös i ditt förhållningssätt och klarar av att hantera olika typer av frågor. Du är van att arbeta självständigt och prioriterar bland dina arbetsuppgifter. Vidare behöver du ha ett gott omdöme präglat av hög integritet och stort säkerhetsmedvetande. Du behöver vara bekväm med att representera Must i möten med andra aktörer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt arbets-eller urvalstester.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om sex månader
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetsort: Stockholm

För upplysningar om befattningen eller rekryteringsprocessen kontakta: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ”ERFAREN UNDERRÄTTELSEANALYTIKER TILL GRUPPEN
FÖR STRATEGISK ANALYS ” i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för
SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2024-07-29. Urvalet kommer att påbörjas först i augusti. I ditt CV och personliga brev vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 juli 2024 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren