Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Analytiker

Publiceringsdatum
08 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du vara med och utveckla Försvarsmaktens organisation och verksamhet? Vid sektionen för erfarenhetsanalys vid Operationsledningens utvecklingsavdelning (OPL J7 ERF ANA) har du möjlighet att arbeta med organisationsutveckling i en rådgivande funktion till Försvarsmaktens Operationsledare. Om du är analytisk, är duktig på att skriva och har en god social kompetens, sök då denna tjänst som analytiker vid sektionen.

Om enheten
OPL J7 ERF ANA är placerad vid Försvarsmaktens högkvarter vid Operationsledarens stab i Stockholm. Operationsledningen leder Försvarsmaktens operationer och insatser såväl nationellt som internationellt.

Sektionen har två huvuduppgifter varav den ena är att genomföra operativa erfarenhetsanalyser på uppdrag av Försvarsmaktens Operationsledare. Syftet med analyserna är att förmedla slutsatser för såväl framgångar som utmaningar inom analysområdet med konkreta rekommendationer till åtgärder för att utveckla Försvarsmaktens organisation och verksamhet. Den andra uppgiften är att ansvara för utvecklingen av Försvarsmaktens erfarenhetshantering. Detta innebär att ta fram metoder och styrande dokument för erfarenhetshantering samt organisera och moderera seminarier.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som analytiker vid OPL J7 ERF ANA kommer du att delta i arbete inom ramen för sektionens huvuduppgifter. Du kommer att genomföra erfarenhetsanalyser som oftast resulterar i skriftliga rapporter med intervjuteknik som främsta inhämtningsmetod. Arbetet ställer höga krav på din förmåga till samarbete och kontaktskapande. Såväl med andra vid sektionen, då vi ofta arbetar tillsammans, som externt inom Försvarsmakten, med andra myndigheter och i internationella sammanhang. Som en del i arbetsuppgifterna kan du komma att organisera och moderera seminarier och möten samt föredra resultat för Försvarsmaktens högre chefer.

Din analytiska förmåga tillsammans med din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift ska bidra till beslutsunderlag för chefen för Försvarsmaktens operationsledning under pågående och kommande operationer eller annan verksamhet.

KRAV
Kvalifikationer

  • Kandidatexamen
  • God analytisk förmåga
  • Mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift
  • God förmåga att kommunicera på engelska i tal och skrift
Personliga egenskaper
Som person behöver du vara självständig och ha hög personlig integritet. Du ska vara strukturerad, prestigelös, ha en god social kompetens, vara en god lagspelare samt vara analytisk och en problemlösare. Du behöver även ha god vana att skriva samt tycka det är roligt att diskutera och behandla egna och andras texter. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Aktuell och relevant tidigare arbetslivserfarenhet inom organisationsutveckling och kvalitativ metodik
  • Aktuell och relevant tidigare arbetslivserfarenhet inom Försvarsmakten eller annan myndighet/organisation inom försvars- och säkerhetsindustri
  • Aktuell och relevant tidigare arbetslivserfarenhet vid Högkvarteret
  • Magister, masterexamen eller disputerad inom samhällsvetenskapliga ämnen så som statsvetenskap, internationella relationer, säkerhetspolitik, globala studier, filosofi, freds- och konflikt eller krigsvetenskap
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Vikarie under perioden september 2024 till mars 2025 (6 månader).
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Högkvarteret i Stockholm.
Tillträdesdatum: September 2024.

Upplysningar om befattningen
Emma Söderström, 076-610 84 58

Upplysningar om rekryteringsprocessen
Sandra Rosén Larsson, 08-788 75 00

Fackliga företrädare
OFR/O HKV, Arne Nilsson
Försvarsförbundet, OFR/S HKV, Kjell Tetzlaff
SACO HKV, Camilla Robertsson
SEKO Försvar HKV, Lise-Lotte Larsson

Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.


Ansökan


Välkommen med din ansökan senast 2024-05-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 maj 2024 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren