Hoppa till innehåll
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp

Analysansvarig till enheten Strategi & Analys hos LRF

Publiceringsdatum
26 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Cecilia Strååt
Telefon
Ansök nu
Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en intresse- och företagarorganisation för det gröna näringslivet. LRF har ca 128 000 medlemmar där varannan medlem är företagare samt ca 11 300 förtroendevalda. Gemensamt för LRFs medlemmar är att de har sin bas i jord, skog, trädgård och landsbygdens miljöer. Organisationen har även omfattande affärsverksamhet i fyra dotterbolag.

Om tjänsten
Som Analysansvarig är du placerad i moderna vackra lokaler på vårt huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm. Du kommer att bli en del av enheten Strategi & Analys, som är en del av avdelningen Ledningsstöd. Ledningsstöd består av 14 medarbetare, varav 5 personer på enheten Strategi & Analys.

Analytikernas uppdrag är att ha en övergripande kännedom om hela den gröna näringen och dess företag. De stöttar ledning och styrelse i strategiska frågor genom att ta fram ett analytiskt underlag, framför allt kopplat till verksamhetens strategiska mål. Som Analysansvarig kommer du att ansvara för den dagliga arbetsledningen och utveckla analysarbetet på enheten samtidigt som du själv också är operativ i det analytiska arbetet. Du blir enhetens främsta ansikte utåt och är ansvarig för att presentera och sprida det analytiska arbetet framför allt internt, men även externt. Samtliga medarbetare på enheten Strategi & Analys rapporterar till enhetschefen, så det ingår inget personalansvar i denna roll.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar framför allt att;
  • identifiera behov och utifrån givna strategiska inriktningar planera, prioritera och verkställa analysverksamheten inom enheten samt vid behov hantera och fördela mer ad-hoc inriktade uppgifter
  • göra omvärldsbevakningar, omvärldsanalyser och analyser inom sakfrågor, såväl självständigt som i samarbete med dina analytikerkollegor
  • genomföra research, analysera utveckling och konsekvenser för att därigenom dra slutsatser
  • ansvara för att sprida enhetens arbete till lämpliga målgrupper, bland annat genom att hålla pedagogiska och engagerande presentationer med rekommendationer framåt
  • värna om ett fortsatt nära och givande samarbete mellan analytikerna på enheten, men också utveckla arbetsmetoder och samarbeten med andra analytiker i organisationen
  • utveckla ett nära samarbete med ledningsstrateg och de strategiska rådgivarna inom avdelningen Ledningsstöd
Vem är du?
Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning (exempelvis som ekonom, ingenjör, agronom eller statistiker), eller motsvarande kompetens förvärvad genom annan utbildning eller erfarenhet.
Du har god förståelse och/eller intresse för de gröna näringarna samt flera års erfarenhet av att genomföra strukturerade omvärldsanalyser, rapportskrivning och hålla presentationer för ledande befattningar. Du har sannolikt erfarenhet av arbete som konsult i arbetsledande eller projektledande roller, och självklart har du ett intresse för digitalisering och olika AI-lösningar.

För att trivas och komma till din rätt i rollen som Analysansvarig ser vi att du är en prestigelös och serviceinriktad person som uppskattar teamarbete. Du är pedagogisk och uppvisar en stark analytisk och kommunikativ förmåga där du är bra på att samla in, sammanställa och analysera stora mängder information på ett klart och tydligt sätt. Du uppvisar ett gott omdöme, sätter dig snabbt in i nya områden och har en flexibel inställning och förmåga att fokusera på det som behöver prioriteras. Vidare har du har en fallenhet för att entusiasmera personer runtomkring dig och känner dig bekväm med att hålla presentationer för personer på olika nivåer.

Vi erbjuder dig
Har du precis som vi ett starkt engagemang för den gröna näringen så kan vi erbjuda dig en attraktiv och variationsrik tjänst. Vi är en organisation som värdesätter nytänkande och erbjuder bra förmåner och vi är även en stor organisation att utvecklas i.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar LRF med Jurek. Vi ser fram emot att få din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Cecilia Strååt på cecilia.straat@jurek.se alt 076-002 69 75 eller researcher Emelie Baeckström på emelie.baeckstrom@jurek.se.

Facklig kontakt är Henrik Sporrong Esbjörnsson (Unionen)?henrik.sporrong@lrf.se eller Sofie Leosson (Saco) sofie.leosson@lrf.se.

Vi ser fram emot din ansökan!
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 maj 2024 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!