Hoppa till innehåll
Försvarets Radioanstalt FRA logotyp

Windowsspecialist till svensk underrättelsetjänst

Publiceringsdatum
17 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Windowsspecialist till svensk underrättelsetjänst

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en kreativ och analytisk Windowsspecialist som ska arbeta med vårt Cyberförsvar. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som Windowsspecialist är du placerad vid accessutvecklingskontoret under avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen har två huvudsakliga uppgifter; bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt att utveckla och leverera access- och exploateringsförmåga till signalunderrättelseverksamheten.

I rollen som Windowsspecialist är ditt uppdrag att kunna sätta upp olika former av Windowsmiljöer men även att förstå och analysera hur redan befintliga miljöer fungerar. Resultatet av dina insatser kommer att leverera direkt verksamhetsnytta till stora delar av FRA. En viktig del av rollen är att dra relevanta slutsatser av komplexa samband samt genom utveckling omsätta kunskapen till att skapa framtida tekniska lösningar, verktyg och metoder. Vidare präglas rollen av kontinuerlig förändring och förutsätter ett stort intresse, både professionellt och privat, för arbetsområdet samt ett stort mått av nytänkande. I din befattning kommer du både möta interna kontakter inom myndigheten men även externa kontakter, såväl nationella som internationella. Resor, både inrikes och utrikes förekommer i arbetet. På FRA har vi hög sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det.

Du kan

Vi ser att du som söker den här tjänsten uppnår nedan krav:

* Akademisk utbildning inom datateknik, datavetenskap eller civilingenjör alternativt har förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet

* Djup kunskap inom Microsoftfamiljens operativsystem och applikationer

* Har några års erfarenhet av IT-drift/felsökning/systemadministration eller motsvarande i en Windowsmiljö

* Har erfarenhet av automatisering och skriptspråk

* Har erfarenhet av att skriva Powershell-script

* Kunskap inom konfigurationshantering, till exempel GPO, DSC och Puppet

* Grundläggande kunskaper i Linux

* God kunskap i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Utöver ovan krav ser vi det som meriterande om du uppfyller någon/några av nedan kompetenser:

* Minst tio års erfarenhet av Windowsmiljöer

* Bred kompetens av Microsofts produktsvit

* Kompetens inom nätverk och IT-säkerhet

* Erfarenhet av Microsoft Deployment Toolkit/Configuration Manager

* Erfarenhet av Microsoft Active Directory

* Erfarenhet av härdning av Windows och/eller virtualisering

* Erfarenhet av Infrastructure-As-Code till exempel Terraform

* Erfarenhet av CI/CD pipelines och/eller andra skriptspråk till exempel Python

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett stort mått av kreativitet, är initiativtagande och som har lätt för att omvandla initiativen till aktiviteter. Som person trivs du att arbeta mot uppsatta mål samt med komplexa frågor. Du har ett stort intresse för de ovan nämnda inriktningsområdena inom vilka du gärna underhåller dina specialistkunskaper och kan även vara en kunskapsresurs för andra. Du har även lätt för att samarbeta med andra och ser vikten av att dela med sig av kunskaper och erfarenheter i syfte att uppnå gemensamma mål.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 44 78. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-06-02.
Referensnummer 2024FRA588

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Försvarets Radioanstalt FRA logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 juni 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.