Hoppa till innehåll
Dagab Inköp & Logistik AB logotyp

Sortimentskoordinator med ansvarsområde Klippkoordinering

Publiceringsdatum
12 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Arbetsbeskrivning:

Bli en del av Varuflödesstyrning
Inom Varuflödesstyrning är vi inne i en spännande förändring. Vi har ett toppmodernt logistikcenter i Bålsta som vi precis tagit i bruk och parallellt med det utvecklar vi oss mot morgondagens varuflödesprocesser. I våra team behöver vi kollegor som helhjärtat vill vara med på den resan och som med sin kompetens och ett personligt driv, noggrannhet och laganda vill hänga med oss framåt!

Som Sortimentskoordinator blir du en del i funktionen Varuflödesplanering Utflöde & Kommunikation som är en del av Dagabs Varuflödesstyrning. Du kommer arbeta med Sortimentskoordinatorer, klippfunktioner, Varuflödesplanerare, Varuflödesutvecklare och många fler. Avdelningen jobbar med många funktioner inom hela Dagab och med våra kedjor. Kommunikation och samarbete är viktigt och du bör känna att båda dessa är inom din komfortzon där du rör dig hemtamt.

Våra kärnvärden Vi utmanar, Butiken är vår scen, Vi är starkare tillsammans & Vi har koll vägleder oss i dagliga beslut liksom när vi planerar inför framtiden. Genom dem kan vi skapa en gemensam Axfoodkultur som genomsyrar allt vi gör och driver oss i rätt riktning.

Älskar du, precis som vi, logistik och gör allt för att hitta detaljerna som effektiviserar helheten?

Vi söker nu en till Sortimentskoordinator (SOK) till vårt team inom Varuflödesadministrationen. I första hand kommer du ansvara för att koordinera hanteringen av klipp som är en process som spänner över många avdelningar och funktioner i Dagab. För Varuflödesstyrningens del behöver vi en koordinerande funktion som framför allt jobbar operativt men också deltar i förbättringar och utveckling av klipphanteringen. Du kommer också jobba med arbetsuppgifter utöver klipp som ingår i SOK-rollen, som är en specialistroll inom artikeladministration och masterdata.

Arbetsuppgifter
I rollen som sortimentskoordinator med fokus KLIPP ansvarar du i huvudsak för att säkerställa att förutsättningar för ett effektivt varuflöde av klippartiklar föreligger. Du är samordnande mellan Varuflödesstyrning och Klippavdelningen och kommunicerar tydligt med inblandade funktioner i såväl det dagliga som i det långsiktiga. Du samarbetar med Dagabs funktioner för Klipp för att förbättra rutiner, du analyserar, följer upp utfall och säkerställer att information och data upprätthålls i systemen.

Du har ett stort kontaktnät med löpande kommunikation internt inom Dagab.

Du kommer också att:
 • Säkerställa masterdata på leverantör och artikel i vårt inköpssystem
 • Saldokontroller och restlagerfördelningar
 • Support till funktioner inom Dagab med avseende på frågeställningar kopplat till artiklar och sortiment.
 • Skapa och köra rapporter utifrån datakällor.
 • Leda och utveckla arbetet inom tilldelat ansvarsområde enligt avdelningens ansvarsfördelning
 • Leda eller delta i förbättringsaktiviteter internt och mot andra avdelningar som syftar till att effektivisera och/eller förbättra varuflödet
 • Ha kontakter med interna samarbetspartners med syfte att hitta ständiga processförbättringar
Vi söker dig som
Har examen från högskola eller universitet inom logistik eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom materialanskaffning och materialstyrning.
 • Mycket goda kunskaper i SAP
 • Mycket goda kunskaper inom Officepaketet främst Excel
 • Vana att kommunicera och samordna
 • Förmåga att arbeta i flertal olika och avancerade IT-system
 • Svenska och engelska i tal och skrift
 • Erfarenhet av systematiskt förbättringsarbete
 • Har intresse för parti- och detaljhandeln, har du dessutom erfarenhet sedan tidigare är det meriterande.
Personlighet
Personliga egenskaper värderas högt och vi söker dig med stort engagemang, mycket energi och som har en hög kommunikativ förmåga. Du som söker är en ansvarsfull, analytisk och strukturerad person som har ett stort servicetänk och trivs med många kontaktytor. Du säkerställer kvalitet i processer och arbetar resultatinriktat mot uppsatta mål och tidsramar.

Du är självgående och är inte rädd för att ta egna initiativ och komma med förslag på nya lösningar och idéer. Du ska ha god förmåga till helhetssyn och snabbt kunna bilda dig en uppfattning om hur en justering av de små detaljerna kommer ge effekt och bidra till helheten.

Vi ser framför oss en person som tänker långsiktigt och bidrar till gott samarbetsklimat, delaktighet, glädje och engagemang.

Profilbeskrivning:

Om du vill veta mer om vad tjänsten innebär, kontakta Rose-Marie Lönnqvist, rose-marie.lonnqvist@dagab.se. Vi ser gärna att du vid intresse skickar din ansökan så snart som möjligt, då tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag den 2024-05-19. Vi tar endast emot ansökningar via våra jobbsidor.

För att ta reda på om just du är den vi söker så innehåller vår rekryteringsprocess både tester och intervjuer.

Vi gör även bakgrundskontroll vid samtliga rekryteringar. Läs mer: Så går det till när du söker jobb inom Axfood

Observera att vi inte under denna process kommer be dig logga in med ditt Bank-id, uppge något lösenord eller scanna någon QR-kod. Vid frågor kontakta Medarbetarsupporten på jobb@axfood.se.

Om Dagab Inköp & Logistik

Dagab driver och utvecklar koncernens sortiment, inköp och logistik. Dagab har en nyckelroll i Axfoods arbete med att ständigt effektivisera varuflödet. Dagab omsätter drygt 67 miljarder kronor (2022) och ingår i Axfood AB som är noterat på Nasdaq OMX Stockholm AB:s Large Cap-lista.

Dagab är en del av Axfood, vårt gemensamma uppdrag hittar du om du klickar här.
Dagab Inköp & Logistik AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Dagab skapar, lagerhåller och levererar sortimentet till Axfoodkoncernens kedjor såsom bl a Hemköp, Willys, City Gross, Snabbgross, Urban Deli och Apohem. Vi utvecklar också egna varumärken, bl.a. Garant, Eldorado och Såklart. Vår verksamhet vilar på goda värderingar för jord, människa och samhälle, vilket genomsyrar allt från sortimentsutveckling, paketering och transport - till hur vi agerar mot våra medarbetare. På så sätt ger vi våra kunder förutsättningar att göra schyssta, hållbara val.

Med andra ord - hos oss är du med och påverkar det vardagliga livet för en sisådär tio miljoner människor, förstå hur viktiga våra medarbetare är för oss. Välkommen du med!