Hoppa till innehåll
Coherent logotyp

Ingenjör test och utveckling, Coherent, Stockholm

Ansök nu
Coherent söker en erfaren ingenjör inom test och hårdvaruutveckling till verksamheten i Järfälla, Stockholm

Vill du som ingenjör arbeta med testning av opto-/elektroniska komponenter för RF (radiofrekvens) och DC (likström)? Har du dessutom intresse av att driva testutveckling av komponenter framåt? Då kan rollen som Test Development Engineer inom hårdvara passa dig.

Till vårt kompetenta R&D team söker vi dig som vill leda och driva innovativa lösningar för att säkerställa högsta kvalitet och prestanda för våra optoelektroniska komponenter för RF och DC.

Välkommen med din ansökan.

Ditt anställningserbjudande

Coherent är ett högteknologiskt, internationellt bolag som tar fram banbrytande och högkvalitativa produkter inom optoelektronik. Du kommer till ett finansiellt stabilt bolag i kraftig tillväxt med en internationell känsla som har några av världens mest kända Techbolag som kunder. På Coherent jobbar du i en kompetensintensiv och snabbväxande organisation med korta beslutsvägar och i rollen som Test Development Engineer blir du en viktig spelare i företagets fortsatta utveckling.

Vi är stolta över våra värdegrunder I CARE: Integrity, Collaboration, Accountability, Respect, Enthusiasm och dessa genomsyrar såväl strategier som vårt dagliga arbete. Coherent tar hand om sin personal och erbjuder dig en marknadsmässig lön, bonusmodell, sex veckors semester (för denna tjänst) för att nämna några förmåner.
Du får möjlighet att arbeta med teknikens framkant och samarbeta med kollegor inom produktutveckling och produktion.

Dina arbetsuppgifter

Som Test Development Engineer inom hårdvara kommer du att ingå i teamet för design och leverans av testsystem för karakterisering av optoelektroniska komponenter. I rollen kommer du att utveckla testsystem.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden är:
  • Designa och planera för nya testuppställningar med höga krav på hårdvara / instrumentering för karakterisering och verifiering, med fokus på RF för frekvenser >100GHz.
  • Aktivt delta i framtagande av prestandakrav och detaljerade testspecifikationer.
  • Kontinuerligt granskande och förbättrande av mätmetoder för att säkerställa att komponenternas tillförlitlighet och prestanda överensstämmer under utveckling och produktion.
  • Tillhandahålla och uppdatera dokumentation för all hårdvaruinstallation och underhåll.
Värt att veta

Du kommer att bli en del av ett kompetent R&D team bestående av 44 personer. Ditt närmaste team inom utveckling av testsystem består idag av 8 ingenjörer för hårdvara och du rapporterar till Test Development Manager. Tjänsten kräver hög kunskap inom RF, design av mätuppställningar och förmåga att leda komplexa projekt. All verksamhet bedrivs i Järfälla och tjänsten förutsätter arbete "on site".

Våra förväntningar

Vi söker dig som har en MSc eller PhD inom optoelektronik, elektronik, fysik eller matematik. Du har gedigen arbetslivserfarenhet från testmiljö av opto/elektroniska komponenter för RF och DC. Du är flytande i engelska i tal och skrift; det är även meriterande om du har kunskaper i svenska.

För att bli framgångsrik i rollen är du van att arbeta med komplexa projekt och mot uppsatta mål. Du har en god problemlösningsförmåga, är analytisk och kvalitetsmedveten. Vi söker dig som är innovativ och hittar problemlösningar både inom och utanför boxen och du delar gärna med dig av din erfarenhet. Vidare har du en god förmåga att planera, arbeta systematiskt, strukturerat samt har en hands-on-mentalitet.

Intresserad?

Rekryteringen sker i samarbete med TNG Tech - specialister på datadriven och fördomsfri teknik- och ingenjörsrekrytering, samt bemanning och interim. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV eller LinkedIn-profil, och utan personligt brev, i vårt enkla ansökningsformulär. Notera att vi inte kan ta emot ansökningar via e-post, men att du alltid är välkommen att maila rekryteraren vid frågor. Efter inskickad ansökan kommer vi dels anonymisera dina personuppgifter, dels be dig att göra ett par rekryteringstester, innan vi gör en första bedömning. Givetvis får du mer information om varje steg när det är dags och så snart du skickat in din ansökan kan du följa den i realtid via vår hemsida. Observera att vi gör urval löpande och tjänsten kan därför tillsättas före sista ansökningsdatum. Varmt välkommen!
Coherent logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 juli 2024 (18 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech