Hoppa till innehåll
Byggföretagen i Sverige AB logotyp

Företagsrådgivare till Byggföretagen!

Publiceringsdatum
13 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du vara en del av en organisation som spelar en central roll i att utveckla och förbättra byggbranschen i Sverige? Byggföretagen söker nu en engagerad och kunnig företagsrådgivare inom kollektivavtal. I denna spännande roll kommer du att arbeta nära deras medlemsföretag och ge dem värdefull rådgivning och stöd i frågor som rör kollektivavtal och arbetsrätt.

Information om tjänsten
Byggföretagen arbetar för en attraktiv, sund och säker bygg- och anläggningsbransch där företagen konkurrerar på schyssta villkor. Med ca 4 000 medlemsföretag och 160 medarbetare är Byggföretagen en av de största medlemsorganisationerna inom Svenskt Näringsliv.

Professionals Nord söker i samarbete med Byggföretagen i Sverige en företagsrådgivare. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos Byggföretagen.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Byggföretagen önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se.

Du erbjuds
Byggföretagen tillämpar förtroendearbetstid och har ett lägre arbetstidsmått än den normala fyrtiotimmarsveckan. Utöver det erbjuder de friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning, sjukvårdsförsäkring samt gruppförsäkring. Byggföretagen tillämpar provanställning och i övriga frågor gäller tjänstemannaavtalet mellan Byggföretagen och Ledarna, Sveriges Ingenjörer, Unionen. Företaget har en distansarbetespolicy som innebär att du i överenskommelse med chef har möjlighet att arbeta på distans i viss utsträckning.

Arbetsuppgifter
I rollen som företagsrådgivare kommer du att arbeta nära Byggföretagens medlemmar och hjälpa dem att navigera och tillämpa gällande kollektivavtal inom byggsektorn. Du kommer att ingå i ett team om åtta personer som alla arbetar nära varandra för att uppnå bästa möjliga resultat. Som ny medarbetare kommer du att få en noggrann introduktion för att gradvis känna dig redo att ta på dig rollen självständigt. Dina arbetstider är vardagar 08.00-16.30 och du kommer att arbeta på det fina nyrenoverade kontoret på Kungsholmen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att inkludera följande:
  • Ge rådgivning och stöd till medlemsföretag om kollektivavtal och arbetsrättsliga frågor.
  • Informera och utbilda medlemmar om aktuella lagar och regler inom arbetsrätt och kollektivavtal.
  • Delta i förhandlingar och samarbeta med fackliga organisationer.
Vi söker dig som:
  • Har en relevant högskoleutbildning inom juridik, HR, eller annat relevant område.
  • Har god kunskap om svensk arbetsrätt och kollektivavtal.
  • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
Vi ser positivt på kandidater som har tidigare erfarenhet av arbete med kollektivavtal och arbetsrättsliga frågor, företrädesvis inom bygg- och anläggningssektorn. Erfarenhet av förhandlingar och samarbete med fackliga organisationer är också meriterande.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur bra du kommer att trivas på Byggföretagen. Det är viktigt att du är serviceinriktad för att kunna hantera kommunikation och samtal med både medlemmar och kollegor. Noggrannhet i ditt arbete är också en viktig egenskap för att säkerställa kvalitet och upprätthålla god standard inom organisationen. Dessutom är det betydelsefullt att du är omtänksam och prestigelös samt har förmågan att samarbeta väl med kollegor för att skapa en positiv arbetsmiljö. Utöver det är det viktigt att du som blivande medarbetare identifiera dig med organisationens värdeord glädje, engagemang och professionalism.

START: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
OMFATTNING: Heltid
STAD: Stockholm
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Louise Adrianzon

#Byggföretagen i Sverige AB, #Kollektivavtal, #Fackliga förhandlingar

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se
Byggföretagen i Sverige AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 juli 2024 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren