Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Teknisk säljare till SMC Automation

Publiceringsdatum
04 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vill du vara med och driva SMC:s utveckling framåt genom att bygga hållbara relationer med kunder? Vill du därtill vara del av ett av världens ledande företag inom automation baserad på pneumatiskt och elektriskt drivna rörelser? I rollen som teknisk säljare erbjuds du en flexibel roll med stor möjlighet till utveckling!

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos SMC Automation.

Om företaget

SMC Corporation grundades 1959 i Tokyo och är idag ett internationellt erkänt varumärke inom industriell pneumatik och automation. SMC bedriver sin verksamhet i samtliga världsdelar och försäljningsnätet omfattar fler än åttio länder. Det finns produktionsanläggningar i Japan, Kina, Singapore, Korea, Vietnam, Australien, USA, Canada, Tjeckien, Tyskland, Italien och England. SMC har totalt över 20 000 anställda och är världsledande inom området automation med tryckluft s.k. industripneumatik som kärnverksamhet. De har idag omkring 12 000 standardprodukter i 700 000 varianter. Produktprogrammet omfattar även elektriskt drivna linjärenheter, process- och flödeskontroll, med mera.

I Sverige finns SMC etablerat som SMC Automation AB med huvudkontor i Huddinge/Segeltorp. Utöver det har de även regionkontor i Göteborg, Lund och Växjö. SMC i Sverige har sedan 80-talet skapat en stabil plattform, inte minst genom att företaget har hjälpt svensk ”high-tech-industri” att automatisera sina tillverkningsprocesser. SMC har idag kunder inom all automation från noggrann tillverkning av LCD-skärmar till sågverk och tyngre industri. Företaget har haft en god utveckling och tillhör marknadsledarna inom sitt område. SMC Automation har ett omfattande nät av rikstäckande återförsäljare och samarbetspartners. SMC Automation har idag totalt runt 90 anställda.

I denna roll bearbetar du det geografiska området mellan Uppsala-Linköping.

Arbetsuppgifter

Som teknisk säljare på SMC ansvar du för hela försäljningskedjan i form av: prospektering, uppsökande av nya kunder samt bearbetning av SMC:s befintliga kunder med fokus på långsiktiga relationer. I rollen ansvarar du för hela SMC:s produktportfölj som består av bland annat industriell pneumatik och elektriskt drivna linjärenheter.

Med ditt driv, nyfikenhet och tekniska intresse vägleder du kunder och anpassar den bästa lösningen för dem. Vidare har du flertalet interna kontakter på SMC såsom dina kollegor inom försäljning, applikationsingenjörer och produktchefer. Här erbjuds du en självständig säljroll, i ett expansivt affärsområde som investerar för tillväxt och produktutveckling. Du tillhör Stockholmsregionen och arbetar tillsammans med ett säljteam på cirka 10 personer. I rollen erbjuds du stor frihet under ansvar och planerar på egen hand samtliga kundbesök och resor.

I början av din anställning kommer du får en gedigen introduktion och utbildning inom SMC:s produktportfölj.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Erfarenhet av teknisk B2B försäljning, meriterande om du arbetat mot svensk industri
* Du har B-körkort
* Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
* Meriterande med erfarenhet av automation

Vi tror att du som söker är en person som får energi av att föra dialoger med nya människor. Du är social och tar gärna första steget i ett samtal. Du strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. För att trivas i rollen ser vi att du har ett intresse för att utveckla försäljningen samt sätter upp höga mål för dig själv som du arbetar hårt för att uppnå. Du är duktig på att skapa förtroende hos dina kunder och kan ta egna initiativ till att utöka ditt nätverk av potentiella och befintliga kunder. Slutligen tror vi att du har ett stort intresse för affärer och har förmågan att förstå affärsmässiga principer med fokus på god lönsamhet och tillväxt.

Övrig information

Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Stockholm, alternativt närliggande städer
Lön: Enligt överenskommelse

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående. Annonsen ligger publicerad löpande fram till att tjänsten är tillsatt. Vi påbörjar urvalsprocessen med telefonintervjuer från och med den 29/7. Välkommen med din ansökan!

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport via mail, info@bravura.se eller telefon 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Bravura logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 september 2024 (44 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss - som konsult eller rekryterad.