Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Key Account Manager till SMC Automation

Publiceringsdatum
04 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du redo för nästa steg i din säljkarriär och vill driva SMC:s utveckling framåt genom att bygga och förvalta relationer med företagets nyckelkunder? Vill du därtill vara del av ett av världens ledande företag inom automation baserad på pneumatiskt och elektriskt drivna rörelser? Hos SMC erbjuds du i rollen som Key Account Manager ett stort eget ansvar och möjlighet att påverka företagets utveckling och framtid.

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos SMC Automation.

Om företaget

SMC Corporation grundades 1959 i Tokyo och är idag ett internationellt erkänt varumärke inom industriell pneumatik och automation. SMC bedriver sin verksamhet i samtliga världsdelar och försäljningsnätet omfattar fler än åttio länder. Det finns produktionsanläggningar i Japan, Kina, Singapore, Korea, Vietnam, Australien, USA, Canada, Tjeckien, Tyskland, Italien och England. SMC har totalt över 20 000 anställda och är världsledande inom området automation med tryckluft s.k. industripneumatik som kärnverksamhet. De har idag omkring 12 000 standardprodukter i 700 000 varianter. Produktprogrammet omfattar även elektriskt drivna linjärenheter, process- och flödeskontroll, med mera.

I Sverige finns SMC etablerat som SMC Automation AB med huvudkontor i Huddinge/Segeltorp. Utöver det har de även regionkontor i Göteborg, Lund och Växjö. SMC i Sverige har sedan 80-talet skapat en stabil plattform, inte minst genom att företaget har hjälpt svensk ”high-tech-industri” att automatisera sina tillverkningsprocesser. SMC har idag kunder inom all automation från noggrann tillverkning av LCD-skärmar till sågverk och tyngre industri. Företaget har haft en god utveckling och tillhör marknadsledarna inom sitt område. SMC Automation har ett omfattande nät av rikstäckande återförsäljare och samarbetspartners. SMC Automation har idag totalt runt 90 anställda.

I denna roll utgår du från Stockholmskontoret. Ett fåtal resor utomlands kan förekomma på årsbasis.

Arbetsuppgifter

Som Key Account Manager på SMC ansvarar du för några av företagets viktigaste kunder i regionen, det rör sig om en till ett fåtal större kunder. Syftet med rollen är att utveckla SMC:s varumärke och stärka relationerna samt bredda samarbetet med de kunder du ansvarar för. I rollen får du stöd från regionchefen, erfarna kollegor i säljarbetet, applikationsingenjörer och den tekniska staben som hjälper till med tekniska frågor. SMC erbjuder ett spännande och varierande arbete med stort eget ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. I början av din anställning får du en gedigen introduktion och utbildning inom SMC:s produktportfölj.

Mer specifikt innebär tjänsten att:
* Identifiera och skapa relationer med nyckelpersoner hos befintliga kunder
* Internt samarbete med kollegor i Sverige och på global nivå
* Vara rådgivande åt kunden och tänka innovativt
* Identifiera och projektleda nya affärsmöjligheter samt utifrån detta utarbeta både långsiktiga och kortsiktiga planer
* Engagera de kollegor som behöver vara involverade för att säkerställa bästa möjliga leverans mot kund

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Gedigen erfarenhet av B2B försäljning, meriterande med erfarenhet av teknisk försäljning samt tidigare KAM-ansvar
* Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
* Du har B-körkort

För rollen som Key Account Manager söker vi dig som har förmåga att se affärers långsiktiga betydelse och resonerar utifrån ett strategiskt perspektiv. Vi söker dig som snabbt kan skapa förtroende, är en duktig relationsbyggare och har en förmåga att bredda samarbeten. Du har förmågan att ta egna initiativ och tänka kreativt för att hitta effektiva lösningar för kunder. Vidare är det av yttersta vikt att du samarbetar med andra, då denna roll bygger på att i samråd med andra funktioner skapa värde för kunden. Du trivs med att självständigt strukturera och organisera ditt arbete. Du uppmanas i rollen att komma med idéer och trivs att arbeta i en innovativ miljö där du får möjlighet att utmana och förändra. Slutligen är du kommunikativ, prestigelös samt har starkt engagemang och stort eget driv. I denna rekrytering kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående. Annonsen ligger publicerad löpande fram till att tjänsten är tillsatt. Vi påbörjar urvalsprocessen med telefonintervjuer från och med den 29/7. Välkommen med din ansökan!

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport via mail, info@bravura.se eller telefon 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Bravura logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 september 2024 (45 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss - som konsult eller rekryterad.