Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Statistiker till Saco

Publiceringsdatum
30 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du en erfaren statistiker med analytisk skärpa? Vill du kombinera detta med din kommunikativa förmåga då du trivs i en roll med flera kontaktytor? Hos Saco erbjuds du en central roll där du som statistiker bidrar med din specialistkompetens för att säkerställa federationens statistik.

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Saco.

Om företaget

Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, driver akademikernas intressen genom opinionsbildning, egna studier och andra aktiviteter. Saco är en federation som består av 21 medlemsförbund med närmare 960 000 universitets- och högskoleutbildade medlemmar. Saco arbetar för goda villkor när det gäller lön, anställningsförhållanden och yrkesutövning samt för högre kvalitet på utbildningar från grundskola till forskning. Saco är partipolitiskt obundet och deras kansli är placerat centralt i Gamla stan. Saco ser inte till ålder, kön eller etnisk bakgrund utan till nyfikenhet, prestigelöshet, drivkraft och omdöme.

Arbetsuppgifter

Här blir du en del av ett mindre team inom avdelningen för verksamhetsstöd som totalt består av tio personer. Som statistiker förväntas du ta stort ansvar för att fortsatt utveckla Sacos verksamhet. Syftet med rollen är att kvalitetssäkra statistik från Sacos 21 medlemsförbund, detta genom att hantera data i olika applikationer. En av dessa är den federationsgemensamma lönestatistiken i verktyget Lönesök, vilket utgör ett stöd till såväl förbundens medlemmar som till deras förhandlingsorganisationer och lokalföreningar.

I det dagliga arbetet sammanställer du partsgemensam statistik och svarsdata från löneenkäter genom databearbetning, inläsning och anpassning av data i de applikationer som Saco arbetar i. En stor del av arbetet är kopplat till medlemsförbundens årliga löneenkät, vilket innebär mycket arbete och support såväl inför som efter förbundens insamling. Som en naturlig del av arbetet har du löpande dialog med kontaktpersoner på medlemsförbunden för att utbilda i olika applikationer och ge råd och vara behjälplig i frågor om statistik. Du har ett naturligt samarbete med övriga avdelningar på Saco, eftersom statistik är ett viktigt underlag för Sacos utrednings- och påverkansarbete. Det finns även samarbete internt i diverse IT-relaterade frågor kring statistiken. Du kommer att ingå i ett statistiknätverk inom federationen där du är med och sätter agendan samt genomför möten tillsammans med dina kollegor.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Akademisk utbildning, företrädesvis inom statistik eller matematik
* Minst fem års arbetslivserfarenhet från en liknande roll, där du hanterat stora datamängder som du bearbetat för att kvalitetssäkra statistik
* Goda kunskaper i SAS
* Erfarenhet av att arbeta i komplexa IT-applikationer
* Meriterande med erfarenhet av enkäter och frågekonstruktion
* Meriterande med vana av att komma med utvecklingsförslag för applikationer

Som person tar du initiativ genom nya idéer och testar gärna nya arbetssätt. Du stimuleras av att vara med och förbättra processer och rutiner. Vidare har du en förmåga att arbeta strukturerat och metodiskt i ditt arbete så att det genomförs på ett effektivt och korrekt sätt. Du har god analytisk förmåga, ser helheten och kan enkelt finna samband mellan olika faktorer. Slutligen har du en förmåga att bygga långsiktiga relationer med dina kontakter i arbetet.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Centrala Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse
Frågor: Upplysningar om tjänsten lämnas av rekryterare Julia Jobacker, julia.jobacker@bravura.se
Facklig representant är Thomas Andrén, telefonnummer 08-613 48 73.

Sista ansökningsdag är fredag den 24 maj. Varmt välkommen med din ansökan!

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Bravura logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 juli 2024 (56 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss - som konsult eller rekryterad.