Hoppa till innehåll
Best Transport logotyp

Förarinstruktör

Publiceringsdatum
04 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Best är ett växande företag och vi vill växa tillsammans med våra anslutna åkerier. Många av våra duktiga förare är anställda hos våra åkerier - dessa arbetar du nära i rollen som förarinstruktör.

Om tjänsten

Hos Best har vi alltid fokus på att leva upp till kundernas förväntan på service och kvalitet. För detta spelar Bests förare en avgörande roll och de är även en av de främsta budbärarna av Bests varumärke. Därför är det viktigt för oss att kontinuerligt säkra välutbildade och engagerade förare. Via våra förarinstruktörer och utbildningsplattformen Best Academy kvalitetssäkrar vi vår verksamhet samt säkerställer att vi alltid möter kundernas förväntningar och krav. I detta arbete utgör förarinstruktören en central funktion. Simultant säkras en god affärsmässig relation med våra åkerier.

Rollen som förarinstruktör ingår i Åkeri- och kapacitetsavdelningen. Inom avdelningen finns ett helhetsansvar för rekrytering, onboarding, utbildning och uppföljning av förare och åkerier, där förarinstruktören är mycket betydelsefull. Förarinstruktören utgör ofta första mötet med Best för våra förare, där förhoppningsvis ett långt samarbete startar.

Som förarinstruktör är du väl införstådd i verksamheten och håller dig väl informerad om behov som uppstår inom Åkeri- och kapacitetsavdelningen samt fångar upp relevant information från trafikledning och kundtjänst. Du håller frekvent dialog med Bests förare och för kontinuerligt in deras perspektiv och behov inom Best. Du deltar i utveckling och upprättande av operativa rutiner och processer som berör förare. Du initierar utbildningsinsatser och coachning/uppföljning där så behövs med engagerat fokus i våra förare.

Om dig

Du är en social, utåtriktad och starkt pedagogisk person som har lätt för att bygga relationer och skapa engagemang. Du ger ett professionellt första intryck och har en stark positiv grundenergi. Du har lätt att förmedla kunskap och ge feedback samt är administrativt strukturerad. Du agerar initiativtagande och proaktivt när behov uppstår, samt navigerar väl i perioder med högre tempo. Du stimuleras av att se personer växa i sina uppdrag. För dig är det viktigt att förare är väl utbildade, redo för sina uppdrag och att ge bästa tänkbara service till våra kunder.

Detta stämmer in på dig:
  • Du har minst 2 års erfarenhet av rekrytering och utbildning, gärna inom logistik.
  • Du har god erfarenhet som yrkeschaufför samt innehar B-körkort.
  • Du har god erfarenhet av administration & planering.
  • Du har god kunskap i MS Office
  • Du kan svenska i tal och skrift
Det här erbjuder vi
På vår arbetsplats ska du som jobbar växa, ha kul men framförallt - du ska vara dig själv! På Best är vi eniga om att mångfald är en nyckel till framgång och att vi får en roligare arbetsplats när vi som arbetar tillsammans har olika bakgrund.

Best har ett stort hållbarhetsfokus, både gällande miljö, schyssta villkor och ekonomisk hållbarhet. Engagemanget för hållbarhet genomsyrar vår organisation och våra medarbetare medverkar aktivt till att vi ska uppnå våra högt uppsatta mål. Vi tror att du som också tycker hållbarhet är viktigt kommer trivas hos oss!

Best är en platt och snabbfotad organisation med stort driv och eftersom vi hela tiden växer finns det stora utvecklingsmöjligheter hos oss. Genom vårt dotterbolag Best Labs säkerställer vi att vi hela tiden ligger i framkant när det gäller innovativa tech-lösningar och verktyg som bland annat underlättar arbetsvardagen för oss som jobbar på Best.

Vi erbjuder ett attraktivt jobb på ett framgångsrikt och lönsamt logistikbolag. Best har kollektivavtal med Biltrafikens Arbetsgivareförbund och vi erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag.

Om oss
Best har sedan 1976 erbjudit företag prisvärda logistiklösningar och är idag en ledande aktör i Norden inom last-mile. Företaget utför dagligen, med hjälp av innovativa tech-lösningar, tiotusentals snabba och hållbara expressleveranser och distributionsuppdrag i Sverige, Norge och Danmark.

Best har med sitt express- och distributionserbjudande kunder inom vitt skilda branscher och av varierande storlek. Företaget är även specialiserat inom ett antal koncept såsom logistik för E-commerce, Servicelogistik och Healthcare-logistik.

Best är idag logistikbranschens klarast lysande hållbarhetsprofil, framför allt tack vare den fossilfria fordonsflottan där elbilarna snabbt ökar i antal och företagets fokus på schyssta villkor och krav på kollektivavtal.

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Placering: Stockholm, Spånga & Årsta

Omfattning: Heltid

Arbetstider: Dagtid mån-fred, avvikande arbetstider kan förekomma

Anställningsform: Tillsvidareanställning, efter provanställning

Lön: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan
Vi genomför intervjuer löpande och rekommenderar därför att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.
Best Transport logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 september 2024 (42 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Best Transport har sedan starten tagit positionen som en av Sveriges största transportförmedlare. Best förmedlar och utför cirka 5000 uppdrag per dag fördelat på våra cirka 400 fordon. Best har idag 250 anslutna åkerier. Varje orange fordon som syns i trafiken drivs av en våra anslutna åkerier. Best utför transporter under dygnets alla timmar både mot större och mindre företag.