Hoppa till innehåll
ValueOne AB logotyp

Director Air Freight

Publiceringsdatum
04 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
ValueOne rekryterar en Director Air Freight åt vår kund DSV Air & Sea i Rosersberg. I den här rollen kommer du att ha det övergripande drifts- och affärsansvaret för företagets flygfraktsverksamhet i Stockholm. Har du erfarenhet av en ledande befattning inom transport- och logistikbranschen och är van att arbeta med flygtransporter? Är du en affärsmässig och driven person som vill vara en del av en progressiv och dynamisk organisation? Då kan DSV erbjuda dig en spännande och utmanande roll inom en global organisation som präglas av samarbete och transparens.

DSV är ett ledande företag inom transport- och logistiksektorn som tillhandahåller och hanterar supply chain-lösningar för tusentals företag varje dag - från det lilla familjeägda företaget till stora koncerner. Företagets räckvidd är global, men deras närvaro är lokal och nära sina kunder. DSV har mer än 75 000 anställda i över 90 länder. De strävar efter att ligga i framkant i arbetet mot en mer hållbar framtid för sin bransch och att göra affärer på naturens villkor.

DSV är en dynamisk arbetsplats som främjar samhörighet och mångfald. DSV är indelat i tre divisioner: DSV Air & Sea, DSV Road och DSV Solutions. DSV Air & Sea karaktäriseras av passion, entreprenörskap och en ständig drivkraft till att flytta fram sin position på marknaden. Via såväl förvärv som organisk tillväxt har deras marknadsandel ökat markant de senaste åren.

Om rollen
Som Director Air Freight inom divisionen Air & Sea på DSV har du det övergripande drifts- och affärsansvaret för deras Air Freight Management och Product Team i Rosersberg. Avdelningen består av 20 medarbetare som arbetar med import och export av flygfrakt. Du har personalansvar för två direktrapporterande chefer, en General Manager inom import och en General Manager inom export. Du har budget - och resultatansvar för avdelningen och rapporterar till Senior Director Airfreight/Xpress i Sverige.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Vara drifts- och affärsansvarig för företagets flygfraktsverksamhet i Rosersberg
  • Säkerställa att verksamheten levererar flygtjänster och service i världsklass
  • Inspirera och leda ett högpresterande team
  • Upprätthålla starka kundrelationer, identifiera nya affärsmöjligheter, kommersialisera dessa och utveckla relationer med potentiella kunder
  • Genomföra ekonomisk uppföljning, rapportera och presentera nyckeltal
  • Utveckla företagets produkt- och leverantörsbas
  • Identifiera, initiera och driva förbättringsaktiviteter inom verksamheten
Erfarenhet och kompetens
För framgång i rollen som Director Air Freight bör du ha gedigen erfarenhet från en motsvarande roll eller annan ledande position inom en global speditions- och transportorganisation. Du har erfarenhet från att arbeta med flygfrakt samt import- och exportleveranser. Vidare har du mångårig erfarenhet av att arbeta inom logistik- och transportsektorn. Vi ser det som fördelaktigt om du har en högskoleutbildning inom exempelvis teknik, industriell ekonomi eller företagsekonomi alternativt annan relevant akademisk utbildning. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i den här rollen bör du ha mycket goda ledaregenskaper och det är fördelaktigt om du har erfarenhet från att leda genom direktrapporterande chefer. Du är trygg i dig själv och din ledarroll och är en lagspelare som drivs av att överträffa satta mål tillsammans med dina medarbetare. Rollen kräver att du har god förmåga att arbeta strategiskt och hantera osäkerhet. Vidare har du en stark kommersiell approach och verkar alltid för kundens bästa. Du är energifull, lösningsorienterad och ser möjligheter framför problem.

Erbjudande
Som Director Air Freight erbjuds du en strategiskt viktig position på DSV som är en av branschens mest lönsamma och växande aktörer. Företaget främjar samarbete och transparens och strävar efter att attrahera, motivera och behålla begåvade människor i en kultur av respekt. DSV har flera år i rad blivit utsedda till årets karriärföretag. Som medarbetare på DSV jobbar du i en positiv och utvecklande miljö med stora karriärmöjligheter, både lokalt och globalt. Du får även ett brett utbud av kontakter till kunder, leverantörer och samarbetspartners - och blir en del av ett effektivt och drivet team, där alla bidrar med kunskap för att nå bästa resultat.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan! Vi hanterar ansökningar och tillsätter uppdrag löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Johanna Hallnemo på telefon: 072 143 23 79 alternativt 010 332 29 20.

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.
ValueOne AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
05 augusti 2024 (48 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren