Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Utredare Järnväg / BEST-samordnare

Publiceringsdatum
02 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vill du ha variation i dina uppdrag och goda förutsättningar att växa med uppgiften? Vill du bidra till hållbar samhällsutveckling för kommande generationer? Då är Sweco arbetsplatsen för dig. Vi söker en ny kollega till Sweco som gärna har jobbat några år i branschen och är sugen på en ny utmaning med stora möjligheter till utveckling i rollen som Utredare Järnväg och BEST-samordnare. Var med och förändra samhället - på riktigt!Om tjänsten

Varför arbeta hos Sweco?
I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt - både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån - genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet! Du kommer att arbeta i nära samarbete både med dina lokala Sweco-kollegor och även med kollegor nationellt.

Med den bredaste expertisen i Norden inom järnvägs-, spårvägs- och tunnelbanesystem, står Sweco i framkant av branschen. Vårt team av framstående järnvägskonsulter levererar helhetslösningar som spänner från tidiga utredningsfaser till slutlig projektering, byggstöd och förvaltning av spårinfrastruktur. Vi strävar efter att vara det självklara valet för våra kunder inom den svenska järnvägsmarknaden och att expandera vår närvaro globalt. Genom internationellt samarbete inom Sweco-koncernen engagerar vi oss i projekt som förändrar och förbättrar det europeiska järnvägsnätet

I rollen som utredare och/eller BEST-samordnare hos Sweco får du en nyckelposition där du bidrar till att forma framtiden för järnvägsinfrastrukturen. Du kommer att:Arbetsuppgifter
 • Spela en central roll i utredningar i tidiga skeden, med möjlighet att göra långsiktiga inverkningar på utformningen av våra järnvägsanläggningar.
 • Stödja våra kunder genom att klargöra hur olika BEST-discipliner (Ban, El, Signal, Tele) samverkar och vägleda dem genom komplexa beslutsprocesser.
 • Koordinera BEST-tekniker under projekteringsfasen för att säkerställa en sömlös och integrerad designprocess.
 • Arbeta metodiskt och effektivt inom ett team som präglas av en bred och djup kompetens inom järnvägssektorn.


Kvalifikationer
 • Har en relevant teknisk högskoleexamen, universitetsexamen eller yrkeshögskoleexamen, eller som har motsvarande kunskaper förvärvade genom yrkeserfarenhet.
 • Har minst 4 års praktisk erfarenhet från järnvägsbranschen, till exempel som projekteringsledare, tekniksamordnare eller utredare.
 • Har ett övergripande kunnande inom de olika BEST-disciplinerna (Ban, El, Signal, Tele) och förståelse för hur dessa områden samverkar inom järnvägsprojekt.

För att trivas på Sweco är det viktigt att vilja göra affärer, engagera sig i kundens verksamhet och ta ansvar för kundens utmaningar. Du gillar att ligga i framkant och att ständigt vara aktiv både vad gäller ditt arbete för dina kunder och din egen utveckling. Att vara flexibel och dela med sig av sin expertis och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet.

Du är intresserad av att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder och du tycker om att skapa kontakter både externt och internt. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer.

Information om rekryteringsprocessen:

 • Telefonintervju med Academic Work
 • Personlighets- och problemlösningstester
 • Djupintervju med Academic Work
 • Intervju med Sweco
 • Intervju med Sweco
 • Referenstagning
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work och ansvarig rekryterare Julia Fresk, julia.fresk@academicwork.se.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
01 juni 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se