Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Analytiker inom förnybar energi till en av Nordens största banker!

Sista ansökningsdag
06 november 2024 (58 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

För att stärka kundanalysavdelningen söker nu en av Nordens största banker en Analytiker till deras team i Stockholm för att täcka sektorn för förnybar energi. Här söker vi kandidater från olika bakgrunder och senioritetsnivåer, men praktisk erfarenhet av kreditanalys eller sektorn för förnybar energi är en fördel. Banken har höga ambitioner inom förnybar energi och hållbar omställning, och i den här rollen kommer du att spela en avgörande roll i kundteamet när det gäller att bedöma kreditvärdigheten för projekt och företag. Låter detta som något för dig? Skicka in en ansökan idag - Urval sker löpande!



Om tjänsten

Bolaget ligger i vackra lokaler i hjärtat av centrala Stockholm. Här kommer du att få möjlighet att arbeta på en av Nordens största banker som kännetecknas som en familjär organisation med mycket driv. I denna roll som Analytiker inom förnybar energi kommer du att tillhöra kundanalysavdelningen (CAS) som består av 17 analytiker som täcker motparter inom ett brett spektrum av sektorer från tillgångsbaserad verksamhet till företag och finansiella institutioner. Utöver CAS kommer du även att tillhöra ett team om sex kollegor som arbetar uteslutande mot den förnybara sektorn inom Energy Division och i nära samarbete med Energy-teamet i Oslo.

Du erbjuds:

  • Exponering för ett brett spektrum av undersektorer såsom vind, sol, vatten, batterier, cleantech genom att arbeta med transaktioner i Norden.
  • Vänlig arbetsmiljö som uppmuntrar till lärande.
  • Fördelen av att tillhöra en stor nordisk bank men där du arbetar på ett mindre kontor med närhet till kollegor inom olika områden.
  • ”Hybridarbete”, kollektivavtal, tjänstepension och omfattande hälso- och friskvårdspaket, som inkluderar hälsokontroller, lunchsubventioner, friskvårdsbidrag och olika sport- och kulturaktiviteter.


Arbetsuppgifter

Ditt huvudsakliga ansvar är:

  • Utvärdera nya affärsmöjligheter inom sektorn för förnybar energi, inklusive både projektfinansiering och företagskunder, vilket omfattar finansiell analys, kreditriskbedömning, gradering och branschanalys.
  • Övervaka och följa upp befintliga kunder och projekt inom förnybar energi samt andra relaterade ad hoc-uppgifter.
  • Arbeta nära tvärfunktionella team, inklusive kundchef, projektfinansieringsteam och juridiska experter för att säkerställa framgångsrika kreditprocesser och finansiering.
  • Skriva kreditdokument av hög kvalitet som underlag för beslutsfattande.


Kvalifikationer
  • Har en universitetsexamen i finans/redovisning eller motsvarande.
  • Analytisk erfarenhet, helst inom sektorn för förnybar energi, är en fördel men vi söker också personer som är intresserade av att komma in i sektorn för förnybar energi.
  • Har starka analytiska förmågor inklusive Excel då du kommer att arbeta med tunga modeller och moduleringar.
  • Har flytande kunskaper i engelska i tal och skrift, samt flytande kunskaper i antingen svenska eller norska i tal och skrift då det är en del av ditt vardagliga arbete.

Det är meriterande om du har:

  • Master inom finans/ekonomi.
  • Praktisk erfarenhet av kreditanalys eller sektorn för förnybar energi.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper: Du bör ha ett intresse av att utveckla branschkunskap och förmågan att ta initiativ och arbeta självständigt med integritet. Vidare är ett strukturerat arbetssätt, förmågan att prioritera bland dina arbetsuppgifter och leverera i tid mycket värdefulla egenskaper. God kommunikations- och samarbetsförmåga är viktigt då ditt arbete sker i ett nära samarbete med kundansvariga och sektorn.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work. Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

OBS: Sista ansökningsdagen är 18 september!

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
06 november 2024 (58 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se