Hoppa till innehåll
Storstockholms brandförsvar logotyp

2nd line IT-tekniker med nätverkskompetens till Storstockholms brandförsvar

Publiceringsdatum
19 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Storstockholms brandförsvar har beredskap dygnet runt i våra tio medlemskommuner. Verksamheten innefattar räddningstjänst vid brand eller nödläge, förebyggande arbete för att minska bränder och olyckor i samhället och tillsyn av exempelvis skolor och sjukhus. Vi svarar för 1,4 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi för larm och ledning av räddningsinsatser i totalt 31 kommuner i Uppland, delar av Södermanland, Västmanland och på Gotland. Vår verksamhet omfattar 16 brandstationer och tio räddningsvärn. Vi har personal i beredskap dygnet runt. Beredskap finns även i form av olika specialfunktioner, såsom räddningsdykning och internationell snabbinsatsstyrka. www.storstockholm.brand.se

Vi rekryterar nu en 2nd line IT-tekniker med nätverkskompetens med placering på vårt huvudkontor som är beläget på Johannes brandstation i centrala Stockholm. Är du den vi söker?

Om tjänsten
I rollen som 2nd line-tekniker med nätverkskompetens ingår du i vårt IT-team som består av 12 personer, som tillsammans ansvarar för all drift, support och nätverk. I det dagliga arbetar du nära såväl vår Service Desk som våra drifttekniker. Arbetet är varierande och innefattar såväl arbete med vårt nätverk som är både trådat och trådlöst samt med den teknikutrustning som finns på våra 16 brandstationer och i våra ca 60 fordon. Du arbetar proaktivt för att förebygga problem. Vidare stöttar du vår Service desk vid behov samt vid nätrelaterade problem. Du kommer även vara delaktig i och drivande i olika IT-projekt för att ständigt förbättra vår IT-miljö.

Din kompetens och erfarenhet
Arbetet kräver en teknisk utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av arbete med support och ett par års erfarenhet samt en god kompetens inom nätverk, såväl trådat som trådlöst innefattande såväl installationer/ konfigurationer som felsökningar/ felavhjälpning rörande nätverk och nätrelaterad utrustning. För rollen krävs även att du har körkort för att kunna åka ut till våra olika brandstationer. Ifall du har erfarenhet av Aruba är det meriterande. Kunskap inom SCCM är också positivt. Du uttrycker dig väl i tal och i skrift både på svenska och engelska.

Personliga egenskaper
Som person är du social, kommunikativ och driven. Du är lösningsorienterad, har en god förmåga att prioritera, är nyfiken och vågar ifrågasätta. Det är viktigt att du är prestigelös och att du tycker om att samarbeta för att tillsammans leverera den bästa nytta till verksamheten.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att du kommer att genomgå en säkerhetsprövning. Säkerhetsprövningen omfattar bakgrundskontroll och säkerhetssamtal som genomförs av SSBF anlitad extern part samt en registerkontroll hos säkerhetspolisen.

Storstockholms brandförsvar erbjuder
Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi har höga ambitioner och snabb utvecklingstakt. Alla våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle. Vi vågar prova nya idéer och att ändra och utveckla efter hand. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal vilket innebär en trygghet för dig. Vi erbjuder också goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid.


I den här rekryteringen arbetar vi tillsammans med p4it Search & Recruitment. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jen Scheffel, jen.scheffel@p4it.se , 0733 118798 alternativt Louise Hagen Furugård, louise.furugard@p4it.se, 0733 118726.

Sista ansökningsdag är 8 april, intervjuer sker löpande så ansök så snart som möjligt!

Välkommen!
Storstockholms brandförsvar logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
28 april 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren