Hoppa till innehåll
RM/NW logotyp

Trafikplanerare till DANX AB

Sista ansökningsdag
10 november 2024 (36 dagar kvar)
Publiceringsdatum
04 oktober 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Motiveras du av att arbeta i en bransch med goda framtida förutsättningar och högt tempo? Trivs du som spindeln i nätet, att vara hjärnan bakom designen för nätverket och drivs av en verksamhet där det ständigt händer nya saker?

Här är då chansen för dig att inta en spännande roll i ett härligt företag med höga ambitioner!

DANX är idag ledande inom reservdelslogistik i Norden och har de senaste åren haft en stark tillväxt. Nu söker vi efter en kreativ, kostnadsmedveten och lösningsorienterad trafikplanerare. Som sporras av ansvar och visar god service och kommunikationsförmåga såväl internt som externt för att finna bästa möjliga förbättringar i DANX nätverk.

I rollen som trafikplanerare har du ett direkt inflytande på företagets resultat, både ekonomiskt och prestationsmässigt. Du har därför en känsla för ekonomi och affärsförståelse. Därav behöver personen vara ansvarsfull, strukturerad och kunna arbeta självständigt för att driva processer framåt. I rollen krävs det även att du serviceinriktad och att du påvisar egenskapen lösningsorienterad även i hektiska situationer. Du har en känsla för geografi och tidskritisk logistik.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Kontinuerligt se över förbättringar, effektivisera och förändra DANX distributionsnätverk.
  • Bistå med underlag, kostnader för önskad trafiklösning vid kundupphandlingar.
  • Delta i upphandling mot kund tillsammans med sälj för att framföra praktisk operation.
  • Driftsätta upphandlingar enligt avtal.
  • OKA (operational key account) till lokala/regionala kunder.
  • Föra en nära dialog med produktion (terminal och trafikledning) kring förbättringsområden.
  • Nära kontakt med underleverantörer för att säkerställa leveranskvalité.
  • Scouta och validera nya åkerier.
  • Administrera åkeriavtal.
Kvalifikationer och egenskaper:
  • Tidigare erfarenhet av trafikplanering/optimering.
  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift.
  • B-körkort.
  • Goda geografiska kunskaper.
  • Tidigare erfarenhet av att samordna och koordinera.
  • Organiserad och strukturerad i arbetssätt.
  • God IT- och systemvana.
  • Initiativtagande med eget driv att förbättras och växa.
  • Ansvarstagande och van att arbeta självständigt.
Meriterande:
  • Eftergymnasial utbildning inom transport och logistik.
Om tjänsten:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, 40 timmar i veckan med en inledande provanställning på sex månader. Arbetstiderna är måndag-fredag, 08.00-17.00. Flexibilitet att arbeta under kväll/natt krävs för att driftsätta förändringar i verksamheten.

Vi erbjuder dig en familjär arbetsplats där du blir en viktig del av vår verksamhet. På DANX ser vi alltid till personalens bästa och lägger stor vikt vid trivsel på arbetsplatsen. Enligt oss skapas framgång genom flexibilitet, gott samarbete och engagemang där delaktighet, lyhördhet och chansen att påverka driver oss framåt. Vi arbetar i en öppen, positiv och inspirerande miljö med härliga kollegor som gillar att ha roligt på jobbet. Något vi är övertygade om gynnar både lönsamheten och ger nöjda medarbetare. Hos oss finns det stora möjligheter att växa och utvecklas på sikt, där du själv sätter gränsen för hur långt du kan nå!

Enligt GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

Alla eventuella frågor kring DANX eller rollen specifikt kan skickas till hr@danx.se

Vi ser fram emot din ansökan!
RM/NW logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 november 2024 (36 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

DANX Sverige, med rötter i Danmark sedan 1992, har utvecklats till en ledande aktör inom reservdelslogistik i Europa. Företaget omfattar idag dotterbolagen UT Transport, FOMAB och TLS, och har etablerat en stark närvaro med 10 kontor strategiskt placerade från Malmö i söder till Gällivare i norr.

Vår specialitet ligger i att erbjuda heltäckande reservdelslogistik, med särskilt fokus på effektiv nattdistribution och smart lagerhållning. Varje natt koordinerar vi leveransen av över 100 000 reservdelar till ett omfattande nätverk av servicebilar, verkstäder och andra förutbestämda leveransplatser. För att säkerställa en oavbruten service dygnet runt, kompletterar vi vår nattverksamhet med skräddarsydda dagleveranser till kunder över hela Sverige.

Vår vision är tydlig och ambitiös: att tillsammans bli den självklara marknadsledaren för kritisk reservdelslogistik i Europa. Detta mål driver vårt dagliga arbete och vår strävan efter kontinuerlig förbättring och expansion.

För den som önskar fördjupa sig ytterligare i vår verksamhet och våra tjänster, finns utförlig information tillgänglig på vår hemsida.