Hoppa till innehåll
Kraftsam logotyp

Praktikant Upphandling/anbud/ansökan - Kraftsam

Publiceringsdatum
13 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Praktik inom upphandling
Studerar du till upphandlare/inköpare?
Som praktikant hos oss på Kraftsam får du möjlighet att lära dig och utveckla dina kunskaper gällande uppphandlingsprocessen.

Efter praktik hos oss så tror vi att du har lärt dig så mycket gällande upphandlingar och liknande processer att du antingen får ett jobb som upphandlare alternativt att du fortsätter som anställd upphandlare hos oss på Kraftsam.

Din arbetsdag
Som praktikant får du, tillsammans med din handledare, vara delaktig vid genomförande av upphandlingar inom ramen för lagen om offentlig upphandling (LOU). Kraftsam använder sig av externa program för detta som underlättar handhavandet för utförandet och inskickande av relevanta ansökningar för upphandlingar.

Arbetsuppgifter som förekommer kan t.ex. handla om att titta och avgöra vilka ansökningar gällande upphandlingar som är relevanta, Ta fram handlingsdokument, ta reda på och presentera övrig info som är avgörande för upphandlingen, komplettera handlingsdokument samt upprätthålla kontakt med ansvarig som utfärdat upphandlingen.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en pågående utbildning med inriktning mot offentlig upphandling eller så har du annan relevant utbildning/arbetslivserfarenhet inom upphandling eller juridik. Vi söker i första hand dig som letar efter en längre sammanhållen praktik.

Vi ser gärna att du har goda kunskaper om upphandlingsverksamhet från din utbildning men det är inget måste. Personliga egenskaper samt relevant arbetslivserfarenhet kan också vara avgörande. Det är dock meriterande om du har erfarenhet av offentlig upphandling enligt LOU t ex genom tidigare praktik.

Dina egenskaper
Vi söker dig som är snabb på att ta till dig information och lära dig dina tilltänkta arbetsuppgifter. Du har en god samarbetsförmåga samt gillar att hantera mycket information som du sedan vet vad av det du ska prioritera. Vidare är du initiativtagande, strukturerad och resultatinriktad.
Du är flytande i tal och skrift på svenska.

Övrigt
Tillträdesdatum och längd på praktiken bestäms i samråd med dig som praktikant men vår erfarenhet är att ju längre praktik du har desto mer får man ut av sin praktiktid. Praktiken genomförs på heltid och under kontorsarbetstid (0800 - 17.00). Ingen ekonomisk ersättning utgår.

Är du intresserad?
Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du beskriver vad du själv vill få ut av praktiken och varför du söker praktik hos oss på Kraftsam.
Frågor angående praktiken besvaras av johan @ kraftsam .se
Kraftsam logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
28 april 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren