Hoppa till innehåll
Hammer & Hanborg Sverige logotyp

Projektledare Marknad och Kommunikation till Sparbankernas Riksförbund

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
I Sparbanksidén ryms att hjälpa så många människor som möjligt till en sund och hållbar ekonomi. Sparbanken är den lokala banken som skapar tillväxt till både invånarna och till orten, tillsammans utgör landets Sparbanker en betydande del av den finansiella infrastrukturen utanför storstäderna.

Sparbankerna finns för kundernas skull och delar av överskottet från en Sparbanks verksamhet går till samhällsengagemang.

Sparbankernas Riksförbund är en branschorganisation för 57 Sparbanker och 25 Sparbanksstiftelser i Sverige. Förbundet representerar medlemmarna gentemot myndigheter och organisationer och är också remissinstans och förhandlingspart i ärenden av betydelse för medlemsbankerna. Förbundet driver också forum för kunskapsutbyte, utbildningar samt hållbarhetsfrågor m.m. för medlemmarna.

Sparbankernas Riksförbund har en spännande resa framför sig och behöver stärka kommunikations- och marknadsteamet med en erfaren projektledare.


Om rollen

Din roll kommer att vara både strategisk och operativ där det huvudsakliga uppdraget är att ta fram, implementera och följa upp kommunikations- och varumärkesaktiviteter riktade gentemot externa intressenter: allmänheten, kunder, näringsliv och politiker.

Rollen täcker många områden och därför söker vi dig som vill jobba med ett brett spektrum av arbetsuppgifter, som exempelvis:
  • Projektledning inom marknadsföring, kommunikation, PR och lobbying
  • Utveckling, drivande och genomförande av kommunikationsstrategier och kampanjer
  • Koordinering av Förbundets arbete gällande hållbarhetsfrågor, inklusive hållbarhetskommunikation
  • Utveckling av Förbundets kommunikationsstrategi för SoMe och digitala kanaler
  • Skriva texter till Förbundets olika kanaler
Du blir en del av vårt förbund men också av hela Sparbankslandet med mängder av både interna och externa kontakter. Här kommer du att jobba med högt och lågt där ingen dag är den andra lik. Vi arbetar prestigelöst och hjälper varandra och har snabba beslutsvägar. Hos oss får du stort ansvar och möjlighet att påverka. Eftersom vi är en liten kommunikationsavdelning med stort uppdrag kommer du att ha en central roll och vi förväntar oss att du med ditt naturliga engagemang och driv bidrar till att utveckla enhetens och förbundets arbete i kommunikativa frågor. Välkommen till en kreativ, utmanande och spännande roll.

Vem är du?

Vi söker en erfaren kommunikatör med stark projektledningsförmåga. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att bli framgångsrik i rollen tror vi att du är driven samtidigt som du är prestigelös, kan växla mellan det strategiska och operativa, gillar att arbeta hands on, ha många bollar i luften och har en passion för hantverket. Du är självständig samtidigt som du trivs bäst i team. Vi söker en strukturerad, kreativ och noggrann person med stark samarbetsförmåga och utmärkt skrivförmåga. Som person är du ödmjuk och har en genuin omtanke för dina kollegor och människor i din omgivning. Du är van vid förändringsledning, och att framgångsrikt driva projektteam och olika viljor framåt. I rollen samspelar du med både interna och externa parter varför just förmågan att bygga relationer och vara lyhörd för andras perspektiv är av stor vikt. Du kan fånga känslan i ett varumärke och förmedla det, och brinner för god kommunikation.

Vi ser gärna att du har:
  • Minst 5 års arbetserfarenhet från en liknande roll, relevant eftergymnasial utbildning och utmärkta kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift
  • Operativ och strategisk erfarenhet av marknadsföring och kommunikation
  • Erfarenhet av att driva större projekt från start till mål och vana att hantera flera parallella projekt
  • Erfarenhet av att leda, kravställa och upphandla mot externa byråpartners
  • Erfarenhet av storytelling och textproduktion
  • Erfarenhet av att driva digitala kampanjer och utveckling av digitala kanaler, inkl. SoMe
  • Erfarenhet av opinionsbildning/lobbying, samt PR och medierelationer
  • Erfarenhet av att arbeta löpande med hållbarhetsfrågor
Har du erfarenhet inom intresse-/medlemsorganisation eller bank- och finansbranschen är det meriterande.

Övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Start sker så snart som möjligt.

Du rapporterar till Kommunikations- och marknadschefen.

Du ingår i ett litet dedikerat marknads- och kommunikationsteam. Samtidigt arbetar du med ett nätverk med över 100 marknads- och kommunikationskollegor i Sveriges Sparbanker.

Du utgår från förbundets kontor som är centralt beläget i Stockholm.

Resor kan ingå i begränsad omfattning.

Intervjuer kommer ske löpande. Vi behöver din ansökan så snart som möjligt! Med hänvisning till GDPR kan vi inte ta emot ansökningar via epost.

Om oss

Sparbankernas Riksförbund är ett branschförbund för 57 Sparbanker och 25 Sparbanksstiftelser. Med cirka 180 kontor från Kiruna i norr till Ystad i söder står Sparbankerna för en stor del av den finansiella infrastrukturen utanför storstäderna. Sparbankerna har cirka 2 miljoner privat- och företagskunder och Sveriges nöjdaste bankkunder, enligt Svenskt Kvalitetsindex. Sparbanksidén från 1820, som bygger på hållbarhet, samhällsengagemang och att ge tillbaka till det lokala samhället, är grunden för vår nutid och framtid.

Läs mer om Sparbankernas Riksförbund HÄR!

För oss är det skillnad på att bara vara bra och att vara rätt. Kompetens är mycket mer än CV och vi matchar alltid utifrån potential, värderingar och motivation. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför alla sökande. Vi tycker det ska vara kul att jobba och tror på samarbeten som bygger på förtroende och schyst agerande. Vi uppmuntrar och utmanar varandra och våra kunder att vilja och våga utvecklas. Tillsammans skapar vi framtidens professionella liv. Välkommen med! Läs mer på hammerhanborg.se.

Hammer & Hanborg by Jurek är medlemmar i Diversity Charter Sweden som verkar för en värld där olika idéer, kunskaper, erfarenheter och kompetenser räknas, där olikhet är en resurs.
Hammer & Hanborg Sverige logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
14 oktober 2024 (60 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Hammer & Hanborg by Jurek är ett konsultföretag inom rekrytering, organisationsutveckling och förändringsledning med 30 års erfarenhet och verksamhet i hela Norden.

Vi är glada och stolta över att vara med och göra skillnad i människors yrkesliv. Vi möter alla människor - oavsett roll och position - respektfullt, engagerat och intresserat. Vårt arbete genomsyras av tron på människor och deras möjlighet till utveckling. Med en entreprenöriell utgångspunkt är vi modiga och tillåter och uppmuntrar varandra att prova, utvärdera och revidera för att ständigt fortsätta utvecklas. Vi ser förändring som något naturligt och nödvändigt. Vi vill och vågar vara annorlunda och nyskapande.

Vår utgångspunkt är att det ska vara roligt att jobba! Vi vet att vi blir bättre tillsammans och uppmuntrar till samarbete. Vårt mål är att skapa långsiktiga relationer som gynnar alla parter - vi tänker "vi och vi", inte "vi och dem.

Under hösten 2022 har Jurek förvärvat en majoritetspost i Hammer & Hanborg. Den 1 februari blev Jurek Marketing & Communication ett med Hammer & Hanborg och tillsammans blir vi Hammer & Hanborg by Jurek.

Vi på Hammer & Hanborg by Jurek ser som alltid fram emot att erbjuda både kunder och kandidater professionell och snabb matchning av komplexa uppdrag på alla nivåer. Vi är helt enkelt marknadens mest specialiserade aktör när du behöver rekrytera eller hyra in kompetens inom marknad och kommunikation.

Vi har nu erfarenheter från allt från stora börsbolag och offentlig sektor till start-ups, tillväxtbolag och byråer. Vi kan erbjuda fler kandidater spännande jobb och våra kunder ännu proffsigare rekryteringsprocesser.