Hoppa till innehåll
Fronius Sverige AB logotyp

Inside Sales Support Solar Energy

Publiceringsdatum
14 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Kontaktperson
Gustaf Frieberg
Telefon
Ansök nu
Fronius söker en Inside Sale Support som vill vara med på deras tillväxtresa i Sverige. En spännande möjlighet att komma in i ett tidigt skede, i ett bolag med starka ägare, lönsam verksamhet och ambitiösa tillväxtplaner. Fronius har gått från ett litet familjeföretag som startade 1945 till att bli en självklar del av industrilandskapet.

Koncernens huvudkontor finns i Österrike och är specialiserade inom svetsteknik, växelriktare till sollceller och batteriladdningsteknik. Vi har sedan starten utvecklats som familjeföretag, från en regional specialiserad reparationsverkstad till en global aktör med över 7000 anställda i mer än 60 länder – som arbetar för en bättre dag och en hållbar morgondag.
Sedan över 20 år är vi representerade på den svenska marknaden och sedan 2020 är Fronius Sverige AB etablerat med fokus på att växa affärsområdet Solar Energy. Under 2024 utvecklar vi Fronius Sverige AB till ett helt självständigt dotterbolag för att ännu bättre serva den Svenska marknaden med produkter och tjänster inom solenergi.

Är du redo att ta nästa steg i en roll där du får helhetsansvar för vår backoffice funktion och även får vara delaktig i att bygga upp en modern och effektiv orderprocess och administration i Sverige? Lockas du också av att arbeta i ett entreprenöriellt företag som är en del av ett stort, familjeägt, internationellt bolag? För dig som har viljan, ambitionen och drivet är detta en unik möjlighet!. Du kommer att bli en del av ett kompetent och engagerat team inom Fronius Sverige och Fronius International.

Välkommen till Fronius teamet!

Uppgifter och Ansvar
  • Förbereda och utarbeta offerter
  • Ta fram och underhålla prislistor
  • Underhåll av CRM och affärssystem gällande kund och prospektdata
  • Hantering av kundförfrågningar via telefon, e-post, CRM)
  • Ansvara för hela sälj/orderprocessen inklusive frakt- och fakturering
  • Behandla inköpsorder inklusive leverantörskontrakt och inköpsfakturabokningar
  • Samordna leveranser
  • Rapportering av (kund-) lagernivåer
Färdigheter och krav
  • Relevant yrkeserfarenhet för rollen
  • Eftergymnasial utbildning
  • Erfarenhet inom solcellsindustrin och/eller distribution/logistik är meriterande men ej krav
  • Kunskap/erfarenhet av affärs och CRM system är ett krav
  • IT-kunskaper (MS Office: Outlook, Excel, Word, PowerPoint)
Språk
  • Flytande svenska i tal och skrift
  • Flytande engelska i tal och skrift
Ansökan
Vi svarar gärna på frågor och berättar mer om Fronius och vår resa. Vid frågor kontakta gärna VD, Gustaf Frieberg på telefon +46 (0)76 826 26 16.

Välkommen med din ansökan!
Fronius Sverige AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 augusti 2024 (41 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

"We are Fronius"

En passion för nya tekniker, intensiv forskning och revolutionerande lösningar har format Fronius som varumärke sedan 1945. Som teknisk ledare undersöker, utvecklar och inför vi innovativa metoder för övervakning och styrning av energi för svetsteknik, solceller och batteriladdning.

Den avancerade tekniken och genuina kvaliteten hos Fronius innovativa produkter har i flera generationer entusiasmerat människor och inspirerat till självsäkerhet, förtroende och nöjdhet. Hållbarheten imponerar och produkterna ökar produktiviteten, ökar energiavkastningen och sänker driftkostnaderna. De hjälper våra kunder till verkliga framsteg och ligger till grund för tillväxt och framgångsrik utveckling. Fronius har 37 filialer på fem kontinenter.

Ändå är vi samma ägarledda företag som alltid och kombinerar familjeföretagets värderingar – med regionala rötter – med visionerna hos ett globalt företag.

Läs mer om Fronius på https://www.fronius.com/sv-se/sweden