Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Chef planeringssektionen (C J 35) till FMLOG Stab

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du ta en ledande position i att forma framtidens försvarslogistik och stärka Sveriges säkerhet i en föränderlig omvärld? Som chef för Planeringssektionen på FMLOG får du möjligheten att styra och koordinera viktiga verksamheter, både nationellt och internationellt. Du kommer att vara i centrum för strategiska beslut och operativ planering, där ditt ledarskap och din förmåga att samordna komplexa uppgifter blir avgörande för att säkra Försvarsmaktens leveransförmåga. Är du redo att anta denna utmaning och göra skillnad för Sveriges försvar?

Om enheten

Planeringssektionen (J 35) på FMLOG stab tillhör genomförandeavdelningen (J 358) och består av både kontinuerligt och tillfälligt tjänstgörande officerare (reservofficerare med gällande tjänstgöringsplaner) som tillsammans har till uppgift att planera och koordinera verksamheten inom FMLOG. Arbetet innebär bland annat att inrikta och samordna på kort och medellångsikt (dagar- månader) samt att överta och ordersätta planering från stabens planeringsavdelning (J 5).

Huvudsakliga arbetsuppgifter


Som chef för planeringssektionen på genomförandeavdelningen kommer du tillsammans med sektionschefen för samordningssektionen (J 3) och övriga officerare vid sektionen att stödja operationschefen och förbandschefen med den dagliga och medellånga ledningen och koordineringen av förbandet. Du är ansvarig för att överta orderproduktion från planeringsavdelningen samt koordinera förbandets verksamhet genom att exempelvis planera och ge order för olika operationer samt leda förbandets JCBWG-process (Joint Coordination Board Working Group). Verksamheten är mångfacetterad och innebär att den dagliga koordinationen innebär både operativ verksamhet samt genomförande av planerade verksamhetsuppdrag, såväl som planering och aktivering av avdelningens reservofficerare för att tillgodose en god uthållighet.

I tjänsten förekommer ofta schemalagd beredskapstjänstgöring samt resor utomlands. Sektionen och avdelningen har ofta en beredskapssatt organisation för att hantera uppkomna uppgifter.

Det finns goda möjligheter till vidareutveckling inom förbandet.


Kvalifikationer

  • Taktisk officer (Befattningen är en OF 3 men specialistofficer med relevant erfarenhet är möjlig)
  • Goda kunskaper i Microsoft Office
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska
  • B-körkort (manuell)
Meriterande
  • Erfarenhet av genomförandeledning och planering vid stab
  • FM/NATO/FN logistikutbildning/ar
  • Behörighet ISUS
  • Behörighet SWECCIS
  • Kunskap inom ledningsstödsystem
  • Erfarenhet av utlandstjänstgöring vid logistikenhet (ex NSE, G 4, S 4)

Personliga egenskaper


För att lyckas och trivas i tjänsten som C planeringssektionen behöver du trivas i en miljö med högt tempo. Du är ansvarsfull, noggrann och har lätt för att ta egna initiativ inom eget ansvarsområde och mot gemensamt uppsatta mål. Du är en lagspelare som sätter gruppens resultat framför dina egna och har förmåga att skapa förtroendefulla relationer på alla nivåer både internt och externt inom organisationen.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt:
Anställningsform: Fast
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen och processen kontakta:
Martin Nilsson, avdelningschef/operationschef FMLOG - nås via FM växel.

Fackliga företrädare:

Madeleine Bagge, SAKO.
Eva-Britt Steen, SEKO.
Torbjörn Bäckman, OFR/O.
Håkan Antonsson, OFR/S.

Sista ansökningsdag


Välkommen med din ansökan senast 2024-09-16. Din ansökan ska minst innehålla CV.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 september 2024 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren