Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Planeringsofficerare till Livgardets Regementsstab

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Söker du en ny uppgift där du kan bidra till Sveriges säkerhet på både lång och kort sikt? I en tid då försvaret av Sverige blir alltmer komplext och omfattande behöver vi växa. Som planeringsofficer vid Livgardet får du insikt i våra många olika verksamheter och uppgifter. Vid Livgardet arbetar vi med mycket, allt från säkerhet till ceremoniell verksamhet och militärmusik.

Om enheten

Livgardets regementsstab söker planeringsofficerare till planeringsavdelningen, G5. Som officer i Regementsstaben får du verka på regementsnivå och vara med och arbeta för och påverka hela regementet. I Regementsstaben ingår 9 avdelningar som arbetar med olika områden. Här finns expertis och djup kunskap kring bland annat personal, kommunikation, logistik och säkerhet. Planeringsavdelningen arbetar framför allt med uppgifter som ligger på längre sikt och berör ofta flera olika intressenter. Det är allt från den dagliga verksamheten till krigsförbandensutveckling på längre sikt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som planeringsofficer kommer du arbeta både självständigt och i grupp inom egen avdelning och/eller i tillfälligt sammansatta arbetsgrupper där du vid tillfällen även leder planeringsarbetet. Du kommer att bidra till regementets planering gällande till exempel övning och träning, långsiktig verksamhetsplanering, mobilisering, GU-utbildning och orderverk. Medverkan i ett antal mötesforum samt deltagande i övningar på olika nivåer är exempel på vad som också kan ingå i arbetet.

Befattningar

Planeringsofficer

Lediga befattningar: 2 st

Nivå i befattning: OF 2 och SO 8

Kvalifikationer
  • Officers- eller specialistofficersutbildning med godkänd examen
  • B-körkort
  • Goda kunskaper i Office-paketet
  • Erfarenhet av att arbeta i Försvarsmaktens stödsystem
  • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
Personliga egenskaper

För att lyckas i befattningen behöver du ha ett socialt och hjälpsamt förhållningssätt. I bägge befattningar krävs det att du har förmågan att planera, både kort- och långsiktigt. Du bör ha ett väl utvecklat konsekvenstänk, vara strukturerad och ha ett flexibelt förhållningssätt. För att trivas i befattningen är det av nytta att kunna skapa goda relationer med olika sorters personer i olika sammanhang samt att kunna arbeta tillsammans med andra. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Aktuell och relevant erfarenhet av arbete i bataljons- och/eller regementsstab
  • Militärt förarbevis
Övrigt

Anställningsform: tillsvidare, anställningen kan komma att inledas med provanställning om 6 månader.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Kungsängen, resor i tjänsten kan förekomma

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning

För upplysningar om befattningen, kontakta:

Chef G5, kn Robin Lenngren, nås via växel: 08-584 540 00

Fackliga företrädare

OFR/O: Orry Finnermark

OFR/S: Kenneth Hartikainen

SACO: Johan Gillemyr

SEKO: Lise-Lott Larsson

Samtliga nås via växel:08-584 540 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-09-15. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du beskriver varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
15 september 2024 (31 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren