Hoppa till innehåll
Calabrio logotyp

Accounting Manager till globala Calabrio

Publiceringsdatum
18 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Emelie Baeckström
Telefon
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Calabrio befinner sig i en spännande tillväxtfas och söker nu en Accounting Manager som trivs i ett föränderligt bolag och drivs av att utveckla processer och rutiner. Som Accounting Manager kommer du att leda ett redovisningsteam bestående av fyra medarbetare samt ha ett helhetsansvar för det internationella teamets redovisning.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:
  • Ansvar för att leda ekonomiteamet i det dagliga arbetet
  • Helhetsansvar för redovisningen av flera av koncernens bolag; kvalitetssäkra månads- och årsbokslut, säkerställa att tidsplaner och regler efterföljs, avstämningar, rapportering och resultatanalys
  • Tillsyn av en extern redovisningsbyrå som sköter redovisningen för ett av bolagen
  • Hantering av komplexa redovisningsfrågor kopplade till US GAAP och svenska bokföringsregler
  • Utveckling och effektivisering av processer
  • Ansvar för interna kontroller
  • Kontaktperson gentemot revisorer och myndigheter i Sverige och utomlands
  • Leda revisionen för de internationella enheterna, inklusive upprättande av årsredovisning för några enheter
Tjänsten är placerad i centrala Stockholm och du rapporterar till Global Controller.

Vem är du?
  • Akademisk utbildning inom Finance/Accounting eller likvärdigt
  • Erfarenhet av redovisning i svenskt bolag (förståelse för svensk moms och skatteregler) och erfarenhet av US GAAP
  • Minst fem års erfarenhet av att leda andra
  • Erfarenhet av att hantera olika valutor
  • Talar och skriver obehindrat på engelska och svenska
  • Mycket goda kunskaper i Excel
Meriterande:
  • Bakgrund inom revision
  • Tidigare erfarenhet av NetSuite, Salesforce och BI verktyg
Personliga egenskaper

Vi tror att du är en kommunikativ ledare med god förmåga att coacha och motivera dina medarbetare. Genom ditt öppna förhållningssätt lyssnar du in dina kollegors idéer och perspektiv, samtidigt som du förmedlar förväntningar och information på ett tydligt och pedagogiskt sätt.
Den dynamiska arbetsmiljön ställer krav på flexibilitet, proaktivitet och initiativtagande. För att lyckas i rollen tror vi att du är nyfiken och trygg i att fatta egna beslut.

Du erbjuds

Du erbjuds en utvecklande roll i ett innovativt och framåtsträvande bolag, där du ges möjlighet att påverka processer och arbetssätt. Calabrio månar om en familjär och inkluderande företagskultur, där det ska vara roligt att gå till jobbet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. I denna rekrytering samarbetar Calabrio med Jurek Rekrytering och Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emelie Baeckström på telefon: 073-745 06 46 eller via mail: emelie.baeckstrom@jurek.se.

Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Du är varmt välkommen att ansöka till denna tjänst via vår hemsida www.jurek.se. Vi ser fram emot att höra från dig!

Om Calabrio

Calabrio är ett globalt företag med huvudkontor i Minneapolis, Minnesota, USA och över 700 anställda över hela världen. De har verksamhet i flertalet länder i Europa, APAC och Mellanöstern och växer kontinuerligt.
Calabrio hjälper kontaktcenter runt om i världen att förstå sina kunder, optimera sin kundservice och engagera sina anställda. Med deras marknadsledande molnbaserade programvara för bemanningsplanering, kvalitetsuppföljning och samtalsanalys har du alla verktyg som behövs för att leda din kundservice in i framtiden.
Calabrio logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 april 2024 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!