Hoppa till innehåll
AMF logotyp

Skattejurist till AMF

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Ulriikka Järnefelt
Telefon
Ansök nu
Om rollen

AMF Tjänstepension AB söker en erfaren skattejurist till juridikavdelningen för en nyinrättad roll för att bistå AMF Tjänstepension AB och AMF Fonder AB med råd och stöd i skatterättsliga frågor, huvudsakligen inom bolagsskatt, moms och skatt relaterat till investeringar.
AMF:s juridikavdelning består av åtta jurister och avdelningen tillhandahåller legal rådgivning till AMF Tjänstepension och AMF Fonder inom samtliga rättsområden.

I arbetet kommer du att jobba nära stora delar av verksamheten, vilket kräver att du har god samarbetsförmåga tillsammans med en god förståelse för verksamhetens förutsättningar och utmaningar.

Dina arbetsuppgifter består bland annat av att:
  • bistå verksamheten, ledningen och styrelsen med skatterättslig rådgivning
  • bevaka nya och ändrade skatteregler
  • utveckla och förvalta AMF:s skattepolicy och övriga styrdokument samt återrapportera till ledning och styrelse i skattefrågor
  • utveckla processen för identifiering och hantering av skatterisker som en del av riskhanteringssystemet
  • utgöra beställare till specialistkompetens inom ramen för olika investeringar eller i andra sammanhang
Vem är du

Du har juristexamen och minst sju års erfarenhet av att arbeta som skattejurist, i eller mot försäkringsbolag/tjänstepensionsbolag och kapitalförvaltningsorganisationer. För att lyckas i rollen, behöver du ha en omfattande och bred erfarenhet av att jobba med skatterättsliga frågor i liknande organisationer.

Eftersom rollen är nyinrättad och du kommer att vara den enda skattejuristen i organisationen behöver du vara trygg med att få ett stort eget ansvar för att driva och utveckla rollen samt i att etablera välfungerande samarbeten.

Vi söker en driven, affärsmässig person som är positiv och kommunikativ. Vi utgår från att du har en god analytisk förmåga och är en noggrann, strukturerad och resultatinriktad person, som ser till helheten. Vidare är du ansvarsfull, initiativtagande och prestigelös i ditt sätt. Du har god självinsikt, är van att arbeta självständigt och lösningsorienterat. Du är socialt kompetent och trivs med att ha många kontaktytor.

Du erbjuds

En mycket intressant tjänst för dig som brinner för skattefrågor och som vill arbeta i en utmanande och dynamisk miljö med trevliga kollegor. Tjänsten är baserad på AMF:s trivsamma kontor på Klara Södra Kyrkogata i centrala Stockholm. Då vi har ett tätt samarbete och är måna om att bygga en stark företagskultur så utförs arbetet i huvudsak på kontoret, med viss möjlighet till att arbeta på distans.

Läs gärna mer om hur det är att arbeta på AMF: https://www.amf.se/om-amf/det-har-ar-amf/jobba-hos-amf/

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Jurek Law. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt telefon 0766 33 14 40. Vi intervjuar löpande. Du söker tjänsten via vår hemsida www.jurek.se

Varmt välkommen med din ansökan!
AMF logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
07 juli 2024 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!