Hoppa till innehåll
TechSverige logotyp

TechSverige söker arbetsrättsjurist / processjurist

Publiceringsdatum
23 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Ulriikka Järnefelt
Telefon
Ansök nu
Arbetsbeskrivning

Vi söker en arbetsrättsjurist med intresse för processföring, som vill vara med på TechSveriges utvecklingsresa och brinner för att ge den bästa arbetsgivarservicen till våra medlemsföretag. I rollen kommer du att ha ett brett ansvar med särskilt fokus på att förebygga tvister men även att som ombud företräda medlemsföretagen i eventuella domstolstvister.

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat att:
  • säkerställa en kvalificerad och enhetlig rådgivning till TechSveriges medlemsföretag för att förebygga tvister
  • bistå medlemsföretagen i förhandlingar med arbetstagare och fackliga motparter samt tillsammans med chefsjuristen företräda medlemsföretag i eventuella domstolstvister
  • bevaka och informera om ny lagstiftning på arbetsrättens område, såväl nationell som från EU, och annan närliggande lagstiftning som kan påverka företagen i sin arbetsgivarroll
  • göra rättsutredningar och processlägesbedömningar samt granska och utforma arbetsrättsliga avtal och dokument
  • säkra den interna kompetensutvecklingen till övriga arbetsrättsjurister/förhandlare i teamet
  • ta fram och hålla utbildningar för medlemmar, på svenska och engelska, om aktuella arbetsrättsliga frågor
  • i övrigt bistå medlemmar med löpande arbetsgivarservice samt bistå vid värvning/rekrytering av nya medlemmar
Vem är du?

Vi söker dig som har juristexamen och minst 3 års erfarenhet av praktisk arbetsrätt från arbetsgivarorganisation, arbetstagarorganisation, advokatbyrå eller bolag. Du har förhandlingsvana och erfarenhet av tvistlösning. Erfarenhet av processföring i domstol är mycket meriterande.

Särskild expertis inom arbetsmiljö, associationsrätt, säkerhetsskyddslagstiftning eller GDPR är meriterande. Du har mycket god juridisk och analytisk förmåga och har lätt för att omsätta juridiken till praktisk rådgivning och vägledning. Som person är du serviceinriktad, flexibel och lösningsorienterad. Vidare är du prestigelös och förtroendeingivande. Du trivs med att ha många kontaktytor både internt och externt.

Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Självklart är du intresserad av digitalisering och den snabba teknikutvecklingen för egen del som stöd i ditt arbete och generellt.

Du erbjuds

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid där vi tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde senast december 2024. Placering är på TechSveriges huvudkontor, centralt i Stockholm, där vi sitter tillsammans med Svenskt Näringsliv och flertalet andra bransch- och arbetsgivarorganisationer.

En mycket intressant tjänst för dig som vill jobba nära tillsammans med de spännande företagen inom it, telekom och vara med och skapa de bästa förutsättningarna för techföretagen i sin roll som arbetsgivare. En dynamisk och inkluderande arbetsmiljö där du får möjlighet att påverka och göra verklig skillnad.

Du får även kontinuerlig utveckling och möjligheter till karriärtillväxt. Självklart får du kollektivavtalade pensioner och försäkringar, friskvårdsbidrag och trevliga kollegor i ett team med andra skickliga experter och förhandlare.

I denna rekrytering samarbetar vi med Jurek Law. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt telefon 0766 33 14 40. Vi intervjuar löpande. Du söker tjänsten via vår hemsida www.jurek.se

Varmt välkommen med din ansökan!
TechSverige logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
15 juli 2024 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!