Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Bilfinger söker Produktchef för El- och Instrumentinstallation i Sverige

Publiceringsdatum
19 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Gillar du affärsmässiga utmaningar, täta kundkontakter och har goda kunskaper inom el- och instrumentinstallation? Bilfinger vill stärka sin kompetens och konkurrenskraft inom segmentet El- och Instrumentinstallation och söker nu en Produktchef. Rollen lämpar sig för dig med ledarerfarenhet och goda kunskaper inom området där du kommer ansvara för och bygga upp ett eget team av Projektledare, Säljare och Tekniker samt bidra i vårt marknadsnätverk inom organisationen för Bilfinger Norden.



Om tjänsten

Bilfinger är en internationell leverantör av industri- och ingenjörstjänster som är verksam inom flertalet marknader och discipliner. Koncernen har 31 000 anställda globalt, med huvudkontor i Tyskland. I vår nordiska verksamhet, som finns i Sverige, Norge, och Finland, har vi 3500 anställda med uppdrag hos spännande kunder både onshore och offshore.

Vi täcker hela värdekedjan från rådgivning, projektering, produktion, montering, underhåll och revisioner, till miljötekniska och digitala lösningar. På Bilfinger skapar vi värde genom att jobba med ständiga förbättringar tillsammans med våra kunder. Vårt fokus på hälsa, säkerhet och miljö ingår naturligt i vårt arbetssätt och bidrar till vår konkurrenskraft.

Vi söker nu en Produktchef för El- och Instrumentinstallation där du kommer ha ett resultatansvar för verksamheten i Sverige, vilket innebär ansvar för att uppnå budgetmålen vad gäller omsättning och lönsamhet samt övriga överenskomna mål inom området.

Rollen är ny i bolaget och du kommer leda arbetet i att bygga upp en konkurrenskraftig enhet inom el- och Instrumentinstallation för industriprojekt. Du kommer att leda försäljningsarbetet inom segmentet, vilket bland annat innebär att etablera ett projektteam för respektive uppdrag, initiera och leda offertarbete, delta i förhandlingar, ta fram resursbehov och tidsplaner för genomförande. Du kommer också att ha täta kundkontakter samt arbeta med att utöka och utveckla vår kundbas. Rekrytering och vidareutveckling av medarbetare samt att utveckla effektiva arbetsmetoder är också en viktig del i dina arbetsuppgifter.

Placeringsorten är företrädesvis i Stenungsund på västkusten men andra placeringsorter i Sverige kan också vara aktuellt. Tjänsten innebär en del resor företrädesvis inom Sverige och övriga Norden.

Du erbjuds

  • Ett tryggt och stabilt företag med många år i branschen
  • En anställning med stora utvecklingsmöjligheter, varierande arbetsuppgifter där du får ta ett stort eget ansvar med stora möjligheter att själv påverka ditt arbete
  • Goda förmåner som arbetstidsförkortning, friskvårdsbidrag, företagshälsovård med mera


Kvalifikationer
  • Har 3-5 års erfarenhet av att driva el & installationsarbete i industrimiljö
  • Har 3-5 års erfarenhet av kalkylering, el-installationsprojekt och kostnadsberäkningar
  • Har obehindrade kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • Har B-körkort

Det är meriterande om du har

  • Arbetslivserfarenhet inom liknande industrier
  • Arbetslivserfarenhet som chef eller ledare
  • Arbetslivserfarenhet av att driva stora projekt
  • Kalkylerat projekt, skapat offerter och/eller arbetat med relationer och affärer

För att lyckas i rollen är du drivande och entreprenöriell i din personlighet. Du har en god förståelse inom området och är affärsmässig i dina dialoger med kunder. Vidare ser vi att du har en god kommunikativ förmåga, tar egna initiativ och jobbar hårt för att skapa goda relationer med både kunder och medarbetare.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och Bilfingers önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

OBS! Som slutkandidat kommer du innan anställning träder i kraft behöva genomföra ett drogtest och eventuellt göra utdrag ur belastningsregistret via Polismyndigheten.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 oktober 2024 (58 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se