Hoppa till innehåll
Lassila & Tikanoja FM logotyp

Energitekniker till sjukhusområde - Stockholm

Publiceringsdatum
08 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
L&T FM AB (Lassila & Tikanoja) hjälper våra kunder att bibehålla och utveckla värdet i deras fastigheter samtidigt som vi värnar om människan och världen vi lever i. Vi gör det genom att leverera innovativa, ansvarsfulla och långsiktigt hållbara servicelösningar som underlättar vardagen för våra kunder, deras hyresgäster och besökare. Det är så vi bidrar aktivt till en cirkulär ekonomi.

Tjänsten

Som energitekniker ansvarar du för att optimera sjukhusanläggningarna med syfte att förbättra driftsäkerheten samt att vi uppnår uppsatta energi- och miljö mål. Tillsammans med teamet ansvarar du för att energioptimera fastigheterna och du är även ansiktet utåt mot kunden samt hyresgäster. I ditt arbete kommer du att genomföra bland annat klimat ronderingar och analyser för att säkerställa ett optimalt klimat.

Som energitekniker ansvarar du även att göra mätavläsningar, ta fram underlag till månadsrapporter samt genomföra inventeringar, utredningar och deltaga i analyser. Du har ett nära samarbete med våra energisamordnare som styr det dagliga arbetet.

Erfarenhet som minst Fastighetstekniker men med följande kunskaper
  • God kunskap om energioptimering samt byggnadernas tekniska system och hur dessa samverkar.
  • Förstå hur man hanterar skillnader mellan upplevt klimat och teoretiskt behov.
  • Goda kunskaper om energi-analysverktyg och överordnade driftövervakningssystem.
  • Förmåga att avgör vilka åtgärder som har stor respektive liten påverkan på energiförbrukningen.
  • Goda kunskaper i att på plats kunna kontrollera och förbättra de tekniska systemen i fastigheten med avseende på energiprestanda.
  • Behärska svenska mycket väl både i tal och skrift
  • God kompetens inom tekniska hjälpmedel så som dator, surfplatta, Excel m.m.
  • B-körkort är ett krav
Din profil

Arbetet ställer krav på dig som energitekniker att vara självständig, serviceinriktad och ha en god samarbetsförmåga. Du kommer att jobba nära med kunden och därför är det viktig att du är kommunikativ samt van vid att träffa och serva kunder. Då arbetstempot kan vara högt är det viktigt att du är flexibel samt lösningsorienterad. Vi eftersträvar ständigt en minskad miljöpåverkan och resurseffektivisering och därför är energioptimering något vi tror att du också känner stort engagemang för.

Ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer och önskar därför få din ansökan så snart som möjligt. När du skickat in din ansökan får du ett bekräftelsemail.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande Platschef Stefan Porkka på telefonnummer: 073 085 71 55, Gruppchef Carin Frank, 076 136 16 25 eller Energisamordnare Therese Fougner +46 76 138 69 40

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.
Lassila & Tikanoja FM logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
12 maj 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Lassila & Tikanoja arbetar för en hållbar morgondag.
Tillsammans med våra kunder arbetar vi för att minska miljöpåverkan och samtidigt förlänga fastigheternas livstid och skapa en optimal inomhusmiljö. Vi gör detta genom att tillhandahålla hållbara och ansvarsfulla lösningar som hjälper våra kunder att nå sina mål samtidigt som de kan fokusera på sin kärnverksamhet

L&T i Sverige bedriver idag en rikstäckande verksamhet genom bolagen L&T FM AB och L&T Service AB och sysselsätter ca 1 000 medarbetare. Företagens nettoomsättning 2018 var 1 400 MSEK.